spot_img

GP Πορτογαλίας QP: Στην pole position ο Quartararo

Ο Fabio Quartararo ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Πορτογαλίας, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα του Portimao.

Ο Γάλλος ήταν ταχύτατος από την πρώτη στιγμή στη διαδικασία του Q2. Έχοντας εξαιρετικό ρυθμό, κατάφερε να γράψει το 1:38.862 στον πέμπτο του γύρο και να πάρει την πρώτη pole position του στο 2021. Όμως ο ταχύτερος γύρος έγινε από τον Peco Bagnaia ο οποίος έσπασε τα χρονόμετρα, αλλά είδε την pole να φεύγει από τα χέρια του λόγω κίτρινης σημαίας. Έτσι, η Yamaha είναι στην pole position για το GP Πορτογαλίας στο Portimao με νέο ρεκόρ πίστας.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 17 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην 2η θέση της κατάταξης έκλεισε ο Alex Rins με την Suzuki, o οποίος έκανε μια εξαιρετική επίδοση. Δίπλα του, θα έχει τον Johann Zarco, με τον αναβάτη της Ducati να έχει πρώτη στο Q2. Όμως αντέδρασε και κατάφερε να είναι στη πρώτη σειρά και η ταχύτερη Ducati.

Ο Jack Miller δεν τα κατάφερε για ακόμα μια φορά, μένοντας στην 4η θέση της κατάταξης, 0.199s μακριά από την pole position. O Franco Morbidelli είχε τις καλύτερες κατατακτήριες στο 2021 και πήρε την 5η θέση στην κατάταξη. Πίσω του, ο Marc Marquez πέρασε στο Q2 και με μόλις ένα σετ soft ελαστικών έκανε τον 6ο καλύτερο χρόνο στην επιστροφή του στο MotoGP. O Ισπανός ήταν εντυπωσιακός, όμως ο αγώνας είναι αύριο και θα είναι σίγουρα απαιτητικός.

Ο Aleix Espargaro ήταν πολύ δυνατός και πήρε την 7η θέση για την Aprilia, μπροστά από τον εκπληκτικό rookie, Luca Marini, στην Ducati. O Πρωταθλητής Joan Mir δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 9η θέση της κατάταξης, σε ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Miguel Oliveira είχε πτώση και προκάλεσε την κίτρινη σημαία που στέρησε από τον Bagnaia την pole position, όμως πήρε την 10η θέση της κατάταξης. Ο Maverick Vinales είχε μια εφιαλτική διαδικασία, βλέποντας τους καλύτερους γύρους του να ακυρώνονται για όρια πίστας.

Εκτός της πρώτης 12άδας ήταν οι υπόλοιπες Honda, ενώ ο Valentino Rossi θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 17η θέση της κατάταξης. Ο Takaaki Nakagami ήταν ο αναβάτης που δεν έκανε χρόνο στο Q1.

Αποτελέσματα QP – GP Πορτογαλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles