spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια: Μπροστά ο Hamilton, ακολουθεί ο Verstappen

O Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Εμίλια-Ρομάνια, δείχνοντας τον δρόμο.

Η μοναδική διαδικασία 90 λεπτών είχε άπλετη δράση. Όλοι οι οδηγοί βγήκαν από τη πρώτη στιγμή ώστε να πάρουν την αίσθηση της πίστας. Μέσα στον λίγο χρόνο που είχαν έπρεπε να κατανοήσουν την Imola, να κάνουν αλλαγές στο set-up και προσομοιώσεις κατατακτηρίων και αγώνα. Ως αποτέλεσμα είδαμε και τις τρεις διαθέσιμες γόμες ελαστικών. Μάλιστα οι δύο Mercedes έκαναν τους περισσότερους γύρους, πλησιάζοντας τους 100.

Ο Hamilton με την soft γόμα έκανε τον ταχύτερο γύρο στο 1:14.726. Ο Βρετανός έδειξε εξαιρετική ταχύτητα και για την ώρα έχει το πάνω χέρι. Όμως θα έχει μεγάλη πίεση από τον Max Verstappen που έμεινε 0.297s πίσω του στην 2η θέση. Ο Ολλανδός από τη πρώτη στιγμή ήταν ταχύτατος και άφησε τον Valtteri Bottas στην 3η θέση. Η Mercedes και η Red Bull χρησιμοποιούν διαφορετικά επίπεδα κάθετης δύναμης, ειδικά στο πίσω μέρος. Οι «ταύροι» όμως είχαν την υψηλότερη τελική ταχύτητα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 31 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Οι Pierre Gasly στα τελευταία λεπτά έκανε έναν πολύ γρήγορο χρόνο και πήρε την 4η θέση. Η Alpha Tauri έρχεται στην Imola έχοντας δεδομένα από τεστ που πραγματοποίησε νωρίτερα μέσα στο έτος. Η Ferrari ήταν στην 5η θέση με τον Charles Leclerc κάνοντας την επίδοση σε νεκρό χρόνο. Ο Daniel Ricciardo και ο Esteban Ocon για την Renault ακολούθησαν, όντας 1.1s μακριά από την κορυφή. Η δεύτερη Alpha Tauri του Daniil Kvyat ακολούθησε με τη soft γόμα.

Ο Alex Albon δυσκολεύτηκε και πάλι και έμεινε στην 9η θέση της κατάταξης, 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον teammate του. Φρέσκος από πρόσφατο τεστ με μονοθέσιο GP2, o Lance Stroll έκλεισε την πρώτη 10άδα και ήταν μπροστά από τον teammate του. Ο Sebastian Vettel με την Ferrari κατάφερε να κάνει μόλις τον 12ο χρόνο. Ο Romain Grosjean πήρε την 13η θέση, αλλά ήταν 1.8s πίσω από τον Hamilton.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι δύο McLaren δεν έκαναν ταχύτερα περάσματα, με τον Carlos Sainz μόλις στην 14η θέση και τον Lando Norris στην 16η. Αμφότεροι ήταν με την medium γόμα και ανάμεσα τους ο Antonio Giovinazzi. Η Williams ήταν και πάλι η πιο αργή ομάδα, όμως οι διαφορές είναι πολύ πολύ μικρές. Στη περίπτωση του Nicholas Latifi, το brake-by-wire αστόχησε στο μέσον της διαδικασίας.

Στις ελεύθερες δοκιμές είδαμε πολλούς γύρους να διαγράφονται για παραβίαση ορίων πίστας. Αρκετές ομάδες μπορούσαν να είναι πιο ψηλά στη κατάταξη, με την McLaren να είναι στον ρυθμό της Renault. Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έκαναν χρόνο στο τέλος της διαδικασίας, βρήκαν τη πίστα σε καλύτερη κατάσταση από πριν. Το μόνο σίγουρο είναι πως στις κατατακτήριες θα δούμε εντυπωσιακές μάχες με τα χρονόμετρα.

Αποτελέσματα FP1 GP Εμίλια-Ρομάνια

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles