spot_img

Σαν σήμερα, 31 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1941 γεννήθηκε θρύλος των αγώνων αντοχής, Derek Bell. Μετά το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο Goodwood το 1964, ο Βρετανός κέρδισε αγώνες στη Formula 2 και Formula 3. Έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 1968 και, συνολικά, έτρεξε σε εννέα Grand Prix με τις Ferrari, McLaren, Brabham, Surtees και Tecno. Οι περισσότερες διακρίσεις του σημειώθηκαν στους αγώνες αντοχής, με πέντε νίκες στις 24 ώρες του Le Mans, τρεις νίκες στις 24 ώρες της Daytona και δύο τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων (WSC).

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1967 γεννήθηκε ο πρωταθλητής του IndyCar, Buddy Lazier. Η αγωνιστική του καριέρα ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, με τα επόμενα χρόνια να τον βρίσκουν κυρίως στους αγώνες μονοθεσίων των Η.Π.Α. Η πρώτη του νίκη ήρθε το 1996, στον θρυλικό αγώνα του Indianapolis 500. Το 2000 αναδείχθηκε πρωταθλητής του Indy Racing League και συνέχισε να αγωνίζεται συστηματικά στη διοργάνωση μέχρι το 2004. Έκτοτε επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο Indianapolis 500, όπου έτρεξε με τη δική του ομάδα μέχρι το 2017.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1983 γεννήθηκε ο Γερμανός άσσος των αγώνων αντοχής, Mike Rockenfeller. Ο “Rocky” διακρίθηκε σε πολλές κατηγορίες αγωνιστικών αυτοκινήτων, σε αγώνες όπως οι 24 ώρες του Le Mans και της Daytona, καθώς και στις 12 ώρες του Sebring. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη νίκη του στο Le Mans του 2010 με την Audi, τη νίκη του στη Daytona το ίδιο έτος, καθώς τη νίκη του στο Sebring το 2017. Πέραν των αγώνων αντοχής, ο Rockenfeller αποτελεί μέχρι σήμερα μια σταθερή παρουσία και στους αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού της Γερμανίας (DTM). Μάλιστα, το 2013 κατέκτησε το αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Σαν σήμεραΔιαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 30 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1999, ο Greg Moore έχασε τη ζωή του στην οβάλ πίστα της Fontana, σε μια πολύ άσχημη σύγκρουση στο φινάλε της σεζόν για το πρωτάθλημα CART. Ο Καναδός έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε με τον τοίχο με άσχημη γωνία και πολύ υψηλή ταχύτητα, αποκομίζοντας σοβαρότατα εσωτερικά τραύματα. Μέχρι τότε είχε κερδίσει σε 5 αγώνες και θεωρούταν από πάρα πολλούς ως μελλοντικός αστέρας των αγώνων formula. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον Greg Moore εδώ.

Σαν σήμερα, επίσης το 1999, ο Mika Hakkinen κέρδισε το Grand Prix Ιαπωνίας και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του στην F1. Παρά την πίεση που δέχτηκε από τις Ferrari των Eddie Irvine και Michael Schumacher, ο “ιπτάμενος Φινλανδός” διατήρησε τον φρενήρη ρυθμό του από τα πρώτα μέτρα του αγώνα και πήρε μια ιστορική νίκη.

Σαν σήμερα το 2004, ο Valentino Rossi έκλεισε άλλη μια επιτυχημένη του σεζόν στο MotoGP, κερδίζοντας το Grand Prix της Βαλένθια. Ο “Γιατρός” πήρε τη νίκη στην πίστα Ricardo Tormo, αφήνοντας για πολύ λίγο πίσω του τον Max Biaggi της Honda και τον Troy Bayliss της Ducati.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1, με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας και τον σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles