spot_img

GP Γερμανίας QP: Ο Marquez έδειξε ποιος είναι το αφεντικό

Ο Marc Marquez έκανε ένα φανταστικό Q2 στην Γερμανία και πήρε μια φανταστική pole position για τον αυριανό αγώνα.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda, πίεσε στα τελευταία λεπτά και νίκησε τον Danilo Petrucci με χρόνο στο 1:27.302. Ο Ιταλός είχε πολύ καλό ρυθμό από το Q1 και για λίγο δεν πήρε την πρώτη του pole position. Από την 3η θέση θα εκκινήσει η δεύτερη εργοστασιακή Honda του Dani Pedrosa.

Κάκιστη εμφάνιση από τις δύο Yamaha, με τον Valentino Rossi στην 9η θέση και τον Maverick Vinales στην 11η. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Andrea Dovizioso ήταν μόλις 10ος.

Στο Q1, η μάχη ήταν έντονη στην βροχή και πολλοί αναβάτες θα έδιναν τρομερή μάχη για να περάσουν στο Q2. Δεν είχαμε κάποιον μεγάλυ συνδυασμό, με τον Danilo Petrucci να είναι ίσως ο πιο δυνατός.

Πράγματι, ο Ιταλός αναβάτης της Ducati πέρασε στην επόμενη φάση με τον ταχύτερο χρόνο, ενώ μαζί του προκρίθηκε και ο Pol Espargaro με την KTM κάνοντας την έκπληξη.

Το Q2 ξεκίνησε και όλοι οι αναβάτες μπήκαν στη πίστα για τους πρώτους τους χρόνους. Ήταν πολύ σημαντικό να έχουν τη κατάλληλη αίσθηση, για να πιέσουν όσο μπορούν. Ο Petrucci συνέχισε από εκεί που είχε μείνει από το Q1 γράφοντας το 1:28.671, με τους Pedrosa και Lorenzo να ακολουθούν.

Ενώ πλησιάζαμε τα τελευταία 5 λεπτά, οι ανακατατάξεις ήταν πολλές, όμως οι Petrucci και Pedrosa δεν ξεκολλούσαν από τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ οι δύο εργοστασιακές Yamaha ήταν στις τελευταίες θέσεις. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati είχε βελτιώσει στο 1:27.462.

Ο Marquez κατάφερε να ανέβει στην 2η θέση, ενώ όλοι ετοιμαζόντουσαν για τις τελευταίες τους προσπάθειες. Ο ήλιος είχε κάνει την εμφάνισή του και οι αναβάτες άρχισαν να γράφουν ρήγορα περάσματα.

Ο Marquez έγραψε το 1:27.443 και ανέβηκε στην 1η θέση με εντυπωσιακό τρόπο με το ρολόι να πλησιάζει στο μηδέν. Ο Rossi προσπάθησεμε διαφορετική στρατηγική αλλά έμεινε 9ος.

Ο Petrucci στην τελευταία του προσπάθεια δεν μπόρεσε να βελτιώσει, με τον Marquez να έρχεται και να βελτιώνει στο 1:27.302 και να παίρνει μια φανταστική pole position για το GP Γερμανίας.

Οι Petrucci και Pedrosa ολοκλήρωσαν την πρώτη σειρά, ενώ από την 2η θα εκινήσουν οι Crutchlow, Folger και Lorenzo.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles