spot_img

GP Γερμανίας Race: Ιστορική νίκη Marquez και φωτιά στο πρωτάθλημα

Ο Marc Marquez πήρε μια φανταστική νίκη στο Sachsenring και απέδειξε για ακόμα μια φορά πως είναι το απόλυτο αφεντικό σε μία πίστα που δεν έχει χάσει.

Ο Ισπανός είχε χάσει προσωρινά την πρωτοπορία του αγώνα, όμως όταν βρέθηκε και πάλι 1ος, τα έδωσε όλα, ήταν φανταστικός και με τη νίκη του πέρασε στην 1η θέση της βαθμολογίας οδηγών. Στην 2η θέση τερμάτισε ο εντυπωσιακός Jonas Folger, ο οποίος ήταν η πρώτη Yamaha και πήρε το 110% από την μοτοσυκλέτα του, όμως δεν απείλησε τον Marquez. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Dani Pedrosa, ο οποίος είχε έναν ήσυχο αγώνα στον οποίο δεν απειλήθηκε ποτέ.

Ακολούθησαν οι δύο εργοστασιακές Yamaha, με τον Maverick Vinales στην 4η θέση και τον Valentino Rossi στην 5η και έσωσαν ότι μπορούσαν στη βαθμολογία, σε έναν πολύ κακό αγώνα στο σύνολο για τους Ιάπωνες. Ο πρώην πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Andrea Dovizioso τερμάτισε στην 8η θέση.

Στην εκκίνηση, οι δύο Honda πέρασαν μπροστά κάνοντας εξαιρετική εκκίνηση, με τον Marquez στην 1η θέση, ενώ ο Lorenzo είχε ανέβει στην 3η θέση. Ο Rossi είχε κάνει εξαιρετική εκκίνηση και ανέβηκε στην 6η, ενώ ο teammate του ήταν μόλις 10ος. Οι δύο εργοστασιακές Honda ξέφυγαν λίγο μπροστά, ενώ πίσω η μάχη άναψε αμέσως.

Ο Folger στον 3ο γύρο προσπέρασε τον Lorenzo και ανέβηκε στην 3η θέση, με τις διαφορές να αυξομειώνονταν συνεχώς. Ο Γερμανός της Tech 3 έφτασε τον Pedrosa, ενώ ο Lorenzo έχασε ακόμα μία θέση και ο Rossi τους είχε φτάσει στην μεγάλη μάχη για την 4η θέση.

Στον 6ο γύρο, ο Folger έκανε την κίνηση στην εσωτερική του Marquez και πέρασε στην 1η θέση και ξεσήκωσε τα πλήθη. Ο Γερμανός είχε εξαιρετικό ρυθμό και στο GP της πατρίδας του είχε το κάτι παραπάνω. Την ίδια στιγμή, ο Rossi πέρασε τον Lorenzo και ανέβηκε στην 5η θέση και είχε μπροστά του τον Petrucci. O Vale κατάφερε να περάσει τον συμπατριώτη του, με τον Dovizioso να περνά κι εκείνος έναν γύρο αργότερα.

Ο Marquez είχε μείνει κοντά στον Folger, με τον Γερμανό να κάνει λάθος φρενάρισμα στην 1η στροφή και επέτρεψε στον Ισπανό να περάσει και πάλι στην 1η θέση στον 10ο γύρο. Ο Pedrosa είχε μείνει πίσω, με τους Rossi, Dovizioso και Aleix Espargaro να αρχίζουν να πλησιάζουν, με την διαφορά όμως να είναι πάνω από 3s.

H μάχη στην κορυφή δεν είχε αλλάξει, με τους Marquez και Folger να έχουν ξεφύγει και να μάχονται για την νίκη, ενώ πιο πίσω ο Vinales ανέβηκε 6ος και κόλλησε πίσω από τους Rossi & Dovizioso. Οι τρεις τους μάχονται για το πρωτάθλημα και δεν θα εγκατέλειπε κανένας μέχρι το τέλος. Όμως, το γεγονός πως έδιναν μάχη, επέτρεψε στον Pedrosa να κρατήσει μια καλή διαφορά και να μην απειλείται.

Ο Vinales όμως, ήταν εκείνος που ήθελε να επιτεθεί και κατάφερε να περάσει στην τελευταία στροφή τον Dovizioso και ήταν πίσω από τον teammate του. Και πράγματι, στον επόμενο γύρο ο Ισπανός επιτέθηκε στον Rossi και πέρασε στην 4η θέση. Μπροστά, ο Marquez άνοιξε λίγο τη διαφορά μετά από λάθος του Folger, με τον Γερμανό όμως να τη μαζεύει αμέσως, καθώς ήμασταν στους τελευταίους 10 γύρους.

Ο Marquez όμως, ήταν απίστευτα δυνατός, αύξησε τη διαφορά και έδειχνε ανίκητος. Οι δύο Yamaha εδραιώθηκαν στις θέσεις 4 και 5, με τον Dovizioso να μένει από ελαστικά και να χάνει τη μία θέση μετά την άλλη.

Όμως, τίποτα δεν σταμάτησε τον Marc Marquez, ο οποίος πέρασε 1ος τη γραμμή τερματισμού και πήρε μια μεγάλη νίκη για τον ίδιο και την Honda. O Folger τερμάτισε στην 2η θέση, με τον Pedrosa σε μια ήσυχη 3η που συμπλήρωσε το βάθρο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles