spot_img

GP Ιαπωνίας FP2: O Verstappen ταχύτερος, ακολουθούν Leclerc και Norris

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Ιαπωνίας και κυριάρχησε την Παρασεκυή στη Σουζούκα, όμως η διαφορά από τον ανταγωνισμό μίκρυνε.

Όπως έγινε στο FP1, έτσι και στο FP2 του Grand Prix Ιαπωνίας, η Red Bull Racing είχε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο τριήμερο. Ο δέκατος-έκτος αγώνας της φετινής σεζόν της Formula 1 διεξάγεται αυτό το τριήμερο στη Σουζούκα και οι δοκιμές της Παρασκευής είναι ήδη παρελθόν.

Ταχύτερος στο δεύτερο 60λεπτο της ημέρας ήταν ο Max Verstappen, ο οποίος σημείωσε το 1:30, 688 με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Η διαφορά του από τη 2η θέση μειώθηκε κατά το ήμισυ σε σύγκριση με την πρωινή περίοδο, με τον Charles Leclerc της Scuderia Ferrari να υπολείπεται κατά 0,320 δευτερόλεπτα. Τρίτος ήταν ο Λάντο Νόρις με την αναβαθμισμένη McLaren MCL60, o οποίες είχε διαφορά 0,464 δευτ. από τον Ολλανδό.

Ο Carlos Sainz ήταν στην 4η θέση, ενώ ο George Russell της Mercedes ήταν 5ος. Η γερμανική ομάδα δυσκολεύεται πολύ να βρει χρόνο και απόδοση, όμως δείχνει να είναι μπροστά από την Aston Martin, με τον Fernando Alonso να ακολουθεί. Ο Alex Albon έφερε και πάλι τη Williams στην πρώτη 10άδα, την οποία συμπλήρωσαν οι Oscar Piastri, Sergio Perez και Valtteri Bottas.

Δείτε τη νέα μας εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

Οι διαφορές είναι αρκετά μικρές μετά την πρώτη μέρα δοκιμών. Συγκεκριμένα η απόσταση από την ταχύτερη μέχρι την αργότερη ομάδα είναι 1,4 δευτερόλεπτα. Από τις προσομοιώσεις αγώνα, προκύπτει πως η φθορά των ελαστικών είναι αρκετά μεγάλη και άυτό θα επηρεάσει τις στρατηγικές των ομάδων την Κυριακή.

Η μοναδική κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της στα τελευταία δύο λεπτά της διαδικασίας. Ο Pierre Gasly έχασε τον έλεγχο στην είσοδο της στροφής Ντέγκνερ 2 και κατέληξε στις προστατευτικές μπαριέρες. Ο Γάλλος ήταν καλά στην υγεία του, όμως το ίδιο δεν μπορούμε να πούμε και για το μονοθέσιό του.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο, 23/9, στις 5:30 ώρα Ελλάδος με το FP3. Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 9:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP Ιαπωνίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles