spot_img

GP Ιαπωνίας: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Παίρνουμε χαρτί και μολύβι και σημειώνουμε τις (πολύ πρωινές) ώρες στο πρόγραμμα του επερχόμενου GP Ιαπωνίας της Formula 1 αυτό το τριήμερο. 

Το ταξίδι στην Ασία για τη Formula 1 ξεκίνησε στη Σιγκαπούρη το περασμένο σαββατοκύριακο και συνεχίζεται με το Grand Prix Ιαπωνίας στις 22-24 Σεπτεμβρίου. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ θα επισκεφθεί την ιστορική Σουζούκα, μία από τις αγαπημένες πίστες των οδηγών στο πρόγραμμα αγώνων. Όσο για εμάς, μας περιμένει πολύ πρωινό ξύπνημα και τις τρεις ημέρες.

Το πρώτο Grand Prix Ιαπωνίας στη Σουζούκα πραγματοποιήθηκε πίσω στο 1987. Η χώρα όμως έχει πλούσια ιστορία στη Formula 1, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί 47 Grand Prix συνολικά. Η διαδρομή έχει μήκος 5.807 μέτρα και αποτελείται από 18 στροφές. Η πίστα προσφέρει εντυπωσιακά πλάνα των μονοθεσίων, ενώ πάντα βλέπουμε εντυπωσιακές μάχες. Στον αγώνα, οι οδηγοί θα καλύψουν 53 γύρους. Τις περισσότερες νίκες στο GP Ιαπωνίας έχει ο Michael Schumacher με 6 στο σύνολο, ενώ ακολουθεί ο Lewis Hamilton με 5 νίκες. Το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Βρετανός πολυπρωταθλητής με χρόνο στο 1:30,983.

Ο αγώνας της Σιγκαπούρης μας έδωσε μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με τους προηγούμενους της σεζόν. Η Scuderia Ferrari πήρε την πρώτη της φετινή νίκη, ενώ η Red Bull Racing δέχθηκε την πρώτη της ήττα μετά από 15 συνεχόμενες νίκες. Το ρεκόρ 10 σερί νικών του Max Verstappen σταμάτησε επίσης. Ο αγώνας της Μαρίνα Μπέι έχει «ανοίξει» την όρεξη στις ομάδες και θέλουν να κρατήσουν τους «ταύρους» μακριά από το κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Aκούστε την εκπομπή/podcast on camera, Slipstream, με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης. 

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C3 (μαλακή), C2 (μεσαία) και C1 (σκληρή) γόμες ελαστικών στην Ιαπωνία. Πρόκειται για τις πιο σκληρές γόμες από την γκάμα της ιταλικής μάρκας και είναι άγνωστο εάν θα δούμε στρατηγικές δύο pit-stop από τις ομάδες.

To GP Ιαπωνίας θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+.

Πρόγραμμα Grand Prix Ιαπωνίας σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

05:30-06:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών FP1

09:00-10:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών FP2

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

05:30-06:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών FP3

09:00-10:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές QP

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

08:00 – Αγώνας Race

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles