spot_img

Ο Sainz είναι ο νέος ηγέτης της Ferrari

Οι ισορροπίες εντός της Scuderia Ferrari φαίνεται πως έχουν αλλάξει, καθώς πλέον ο Carlos Sainz θεωρείται ο ηγέτης της ιταλικής ομάδας.

Από τα τέλη της περασμένης δεκαετίας γνωρίζαμε πως ο Charles Leclerc θα είναι ο επόμενος αστέρας της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος είχε κατακτήσει τα πάντα στις μικρές κατηγορίες μονοθεσίων όταν ήταν ακόμα στην Ακαδημία των Ιταλών. Στη Formula 1 αγωνίστηκε για ένα χρόνο στη Sauber και το 2019 πήρε μετεγγραφή για τη Scuderia.

Με τα κόκκινα χρώματα έχει πάρει 5 νίκες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν το 2022 με τελευταία να είναι στο GP Αυστρίας. Την τελευταία τετραετία έχει για teammate τον Carlos Sainz. Ο Ισπανός θεωρείται ένας πολύ αξιόλογος οδηγός, όμως ποτέ δεν προοριζόταν για νούμερο ένα εντός της ομάδας.

Αυτό ενδεχομένως να έχει αλλάξει σύμφωνα με τον πρώην οδηγό αγώνων Allard Kalff. Ο Ολλανδός μίλησε στο motorsport.com για την κατάσταση που επικρατεί εντός της Ferrari και θεωρεί πως οι Ιταλοί έχουν έναν νέο ηγέτη.

«Πιστεύω πως ο Sainz είναι περισσότερο ηγέτης από τον Charles Leclerc. Ο τρόπος με τον οποίο ο Sainz μιλάει στον ασύρματο, δείχνει έναν οδηγό που παίρνει τις καταστάσεις στα χέρια του. Θυμάμαι τον αγώνα στην Ουγγαρία που ο Leclerc είχε τη σκληρή γόμα ελαστικών και δεν του είχε βγει. Όταν είπαν στον Sainz να μπει για τη σκληρή γόμα είχε πει στην ομάδα του να κάνει κάτι διαφορετικό. Όταν κάνεις κάτι τέτοιο και η ομάδα σε ακούει, τότε είσαι ηγέτης. Πιστεύω πως είναι φανταστικό το γεγονός πως κερδίζει και ο τρόπος που το κάνει είναι εντυπωσιακός. Στη Σιγκαπούρη δεν προσπερνάς εύκολα. Ο Νόρις δεν είχε την ταχύτητα να προσπεράσει. Έτσι, έθεσε το μονοθέσιό του με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δεχθεί προσπέρασμα. Είχε μονοθέσιο πίσω στο DRS και έπρεπε να έχει γεμάτη μπαταρία. Ο Σάινθ τα έκανε όλα τέλεια».

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή/podcast Slipstream για τη Formula 1 on camera με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles