spot_img

GP Ινδονησίας: Ταχύτερος ο Quartararo

Ο Fabio Quartararo ήταν ο ταχύτερος αναβάτης μετά την πρώτη μέρα ελεύθερων δοκιμών του GP Ινδονησίας, στην πίστα της Mandalika, για λογαριασμό της Yamaha.

Το δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο του MotoGP ξεκίνησε στην πίστα Mandalika, με το GP Ινδονησίας να είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο για αναβάτες και ομάδες. Αυτός που έγραψε την ταχύτερη επίδοση έκανε ο Fabio Quartararo της Yamaha στο 1:31,608. Πίσω του ακολούθησε ο Franco Morbidelli όντας 0,030 δευτερόλεπτα πιο αργός, με τη Yamaha να κάνει το 1-2 κόντρα στα προγνωστικά.

Διαβάστε επίσης: Formula 1 2022 – Νέα εποχή, νέα δεδομένα, ίδια μαγεία

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Johann Zarco για λογαριασμό της Pramac Racing, 0,2 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Η ιταλική ομάδα χαμογέλασε και πάλι όταν είδε τον Jorge Martin να είναι 4ος. Στην 5η θέση παρά την πτώση βρέθηκε ο νικητής του πρώτου αγώνα, Enea Bastianini.

Ο πρώτος εργοστασιακός αναβάτης της Ducati ήταν ο Jack Miller στην 6η θέση, ολοκληρώνοντας μπροστά από την Aprilia του Aleix Espargaro. Οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της KTM, Brad Binder και Miguel Oliveira ακολούθησαν στις θέσεις 8 και 9, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Alex Rins της Suzuki. Οι 10 πρώτοι αναβάτες έχουν αυτή τη στιγμή το εισιτήριο για απευθείας πρόκριση στο Q2.

Αρκετοί είναι οι αναβάτες που εύχονται να μην βρέχει αύριο το πρωί στο FP3. Οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Honda ήταν στις θέσεις 20 και 23, ο Pecco Bagnaia της Ducati βρήκε μπροστά του κίτρινες σημαίες και περιορίστηκε στην 22η θέση, ενώ και ο Joan Mir με Suzuki ήταν στις πίσω θέσεις.

Τι έγινε στο FP1;

Η βροχή έπεφτε με αμείωτο ρυθμό καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας κι αυτό είχε επηρεάσει σημαντικά τις μικρότερες κατηγορίες. Μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία του MotoGP, είχε κάνει την εμφάνισή της η στεγνή γραμμή, όμως οι περισσότεροι αναβάτες ήταν με ελαστικά βροχής.

Οι αναβάτες προσπάθησαν να μάθουν την πίστα σε διαφορετικές συνθήκες, παρά το γεγονός πως ήταν εκεί ένα μήνα πριν για ένα διήμερο χειμερινό τεστ. Η μεγάλη διαφορά είναι στο πίσω ελαστικό τώρα, με τον επίσημο προμηθευτή του MotoGP, Michelin, να έχει φέρει μία νέα έκδοση.

Οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν σημαντικά στα τελευταία λεπτά, με τα ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα να κάνουν την εμφάνισή τους, όμως δεν είδαμε πολλούς αναβάτες να πιέζουν στο όριο. Λίγο πριν τη λήξη της διαδικασίας, ο Pol Espargaro με Honda έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:33,499 και άφησε στη 2η θέση τον Miguel Oliveira της KTM. Πίσω τους ακολούθησε ο Marc Marquez της Honda, ενώ ο πρωταθλητής, Fabio Quartararo περιορίστηκε στη 16η θέση.

Τι έγινε στο FP2;

Η διαδικασία ξεκίνησε με τους αναβάτες να βγαίνουν αμέσως στην πίστα. Οι συνθήκες ήταν πολύ βελτιωμένες και όλοι ήθελαν να πάρουν μία γεύση από την πίστα στις συνθήκες που θα συναντήσουν σε κατατακτήριες και αγώνα.

Οι χρόνοι από το FP1 άρχισαν να πέφτουν αμέσως, με την πρόσφυση της πίστας να βελτιώνεται. Επιπλέον, είχαν στο μυαλό τους και το φόβο πως στο FP3 του Σαββάτου μπορεί να βρέχει και αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση στο Q2 των κατατακτηρίων.

Στο μεγαλύτερο μέρος των 45 λεπτών, οι αναβάτες γυρνούσαν στην πίστα ώστε να αποκτήσουν εμπειρία και οι επιθέσεις στα χρονόμετρα ξεκίνησαν στο τέλος. Αυτός που ξεχώρισε στο τέλος ήταν ο Fabio Quartararo, ο οποίος με έναν πολύ γρήγορο χρόνο, με τη Yamaha να κάνει το 1-2. Μάλιστα μεγάλη ήταν η απογοήτευση για τις δύο εργοστασιακές Honda, όντας στις τελευταίες θέσεις. Οι πτώσεις στο τέλος των Marquez και Bastianini επηρέασαν πολλές γρήγορες προσπάθειες, κάτι που δείχνει πως η τελική κατάταξη δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική δυναμική των αναβατών.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο με το FP3. Μη χάσετε το LIVE του Gazzetta το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 8:50, για τις κατατακτήριες δοκιμές.

Αποτελέσματα ελεύθερων δοκιμών MotoGP – GP Ινδονησίας

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles