spot_img

Formula 1 2022: Νέα εποχή, νέα δεδομένα, ίδια μαγεία

Ο Στάθης Κοκκορόγιαννης μιλάει για τη νέα αγωνιστική χρονιά της Formula 1 και μοιράζεται τις σκέψεις του για το 2022.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Το νέο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι εδώ. Οδηγοί, ομάδες ετοιμάζονται για μία νέα σεζόν γεμάτη μάχες, ανατροπές, δράμα και φυσικά έντονο παρασκήνιο. Νέα μονοθέσια θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους, με τις αλλαγές να μην έχουν προηγούμενο. Οι τεχνικοί κανονισμοί έχουν γραφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν περισσότερες μάχες στην πίστα και να μας χαρίσουν ακόμα καλύτερους αγώνες.

Διαβάστε επίσης: F1 2022 – Οι δοκιμές του Μπαχρέιν με αριθμούς

Η φετινή pre-season ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική. Από δήθεν παρουσιάσεις μονοθεσίων σε δοκιμές που τις βαφτίζουμε shakedown. Το δράμα ξεκίνησε από νωρίς με τη Haas και τον Nikita Mazepin, όμως ο κακός δαίμονας της Formula 1 συνεχίζει να είναι εδώ. Το GP Άμπου Ντάμπι έγινε σκιά του σπορ, με πληθώρα συζητήσεων να λαμβάνει χώρα σε καθημερινή βάση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν και τις προβλέψεις του 2022.

Αν έχω μία ευχή, είναι να σταματήσουμε να μιλάμε για το συγκεκριμένο αγώνα. Η αρνητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με την ανακύκλωση των συζητήσεων να έχει καταντήσει κουραστική και πλέον ανούσια. Όλοι γνωρίζουμε τι έχει γίνει, πώς έχει γίνει, όμως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, ούτε να μειωθεί η αξία του πρωταθλητή. Με το να γεμίζουμε αρνητικότητα την κοινότητα της Formula 1 μόνο κακό κάνουμε και αναλωνόμαστε σε πράγματα που είναι πλέον ιστορία.

Ας κοιτάξουμε το μέλλον της Formula 1, δίχως να ξεχνάμε αλλά να απολαμβάνουμε τους αγώνες, να χαιρόμαστε για τις μάχες εντός πίστας και να τις αναλύουμε στις εκπομπές μας κάθε Τρίτη στις 21:00. Έχουμε ένα τόσο ταλαντούχο grid, πολύ δυνατές ομάδες και είμαι πεπεισμένος πως θα μας χαρίσουν όμορφες ιστορίες.

Photo: Ferrari

Από τις χειμερινές δοκιμές μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα. Όμως θα είναι αυτή η δυναμική των ομάδων; Όσο σίγουρο είναι άλλο τόσο απίθανο είναι. Η Ferrari έχει επιστρέψει και δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν κάνει την Κυριακή το 1-2. Από την άλλη, θέλω πάρα πολύ να δω τον πρωταθλητή Max Verstappen, τι πρόσωπο θα δείξει, πώς θα συμπεριφέρεται εντός πίστας και πόσο πιο δυνατός θα είναι. Σίγουρα θα είναι ένας εκ των φετινών διεκδικητών.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι η Mercedes. Από το Μπαχρέιν όλοι γνωρίζουν πως είναι ιδιαίτερα γρήγορη στις αργές στροφές, όμως τα προβλήματα είναι αληθινά. Βέβαια, αν μία ομάδα μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, αυτή είναι η Mercedes. Και αν όχι από το Μπαχρέιν, τότε από την Imola και μετά σίγουρα θα μάχεται για νίκες.

Photo: Redbullcontentpool.com

Ένα από τα άλλα ερωτηματικά είναι το πόσο ανταγωνιστική είναι η McLaren. Το τεστ στο Μπαχρέιν ήταν ντροπιαστικό για την ιστορία της και το όνομά της και έχει χάσει όλο το μομέντουμ που έχτισε στην Ισπανία. Μπορεί να δούμε την Aston Martin να την κερδίζει στα ίσα, αν δεν έχουν Covid οι οδηγοί της. Τη βρετανική ομάδα την πιστεύω και την έχω ικανή να είναι στις 5 πρώτες θέσεις δυναμικής. Πολύ σημαντικό για τις υπόλοιπες ομάδες είναι να λύσουν άμεσα τα προβλήματά τους κι έκτοτε θα δούμε φοβερές μονομαχίες και διαφορετική δυναμική.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Τώρα για το Μπαχρέιν. Η πίστα του Σακχίρ έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και δεν δείχνει απαραίτητα την πραγματική δυναμική των μονοθεσίων. Αναμένω όμως με αγωνία την έναρξη του 2022 και είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος πως μας περιμένει μία χρονιά που θα μας χαρίσει έντονες στιγμές. Και ας κερδίσει ο καλύτερος συνδυασμός, όποιος κι αν είναι αυτός.

Εσείς τι πιστεύετε για τη σεζόν της Formula 1 του 2022; Θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις, νέο πρωταθλητή και ανάδειξη νέων αστέρων; Πείτε μας στα σχόλια.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles