spot_img

GP ΗΠΑ FP1: Rins και Suzuki ξεκίνησαν με το δεξί

Ο Alex Rins ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στο FP1 του GP ΗΠΑ στην πίστα του Circuit of the Americas για λογαριασμό της Team Suzuki Ecstar.

Το αγωνιστικό τριήμερο του GP ΗΠΑ για την κατηγορία MotoGP ξεκίνησε με μία Suzuki στην κορυφή, αυτή του Alex Rins. Ακολούθησαν, διαδοχικά, μία Aprilla, μία Ducati και ο Πρωταθλητής του 2021 με Yamaha.

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών για το MotoGP στο Circuit of the Americas ολοκληρώθηκε, με τους αναβάτες να κάνουν γρήγορους χρόνους στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας. Ταχύτερος όλων ήταν ο Alex Rins με Suzuki, που έκανε χρόνο 2:04.007, με τον Maverick Vinales με Aprilla να βρίσκεται στη 2η θέση, μόλις 0,008s πίσω του. Ο Jack Miller με εργοστασιακή Ducati βρέθηκε στην 3η θέση, ενώ την 4η θέση κατέλαβε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo με Yamaha. Οι εργοστασιακές Honda κατέλαβαν τις θέσεις 5 και 6, με τον Marc Marquez να είναι μπροστά από τον Pol Espargaro.

Ο Enea Bastianini με Ducati ήταν στην 7η θέση και ο νικητής του GP Αργεντινής, Aleix Espargaro με Aprilla, βρέθηκε στην 8η θέση. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Takaaki Nakagami με Honda και Johann Zarco με Ducati. Η δεύτερη Suzuki, αυτή του Joan Mir, ολοκλήρωσε το FP1 στην 11η θέση, ενώ πίσω του στη 12η βρισκόταν ο Brad Binder με ΚΤΜ. Ακολουθούσαν δύο Ducati, με την εργοστασιακή του Francesco Bagnaia να καταλαμβάνει τη 13η θέση και τη δορυφορική του Jorge Martin να βρίσκεται στη 14η θέση.

Ο Alex Marquez με Honda ήταν στη 15η θέση και ο Luca Marini με Ducati στη 16η θέση. Στη συνέχεια, οι Franco Morbidelli και Andrea Dovizioso με Yamaha κατέλαβαν τις θέσεις 17 και 18. Την κατάταξη έκλεισαν οι Raul Fernandez με ΚΤΜ (19η θέση), Marco Bezzecchi με Ducati (20ή θέση), Remy Gardner με ΚΤΜ (21η θέση), Darryn Binder με Yamaha (22η θέση), Miguel Oliveira με ΚΤΜ (23η θέση) και Fabio di Giannantonio με Ducati (24η θέση).

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών για το MotoGP διεξάγεται στις 22:10 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή. 

Αποτελέσματα FP1 – GP ΗΠΑ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles