spot_img

GP Ισπανίας FP3: O Leclerc εν ξεκολλά από την κορυφή

O Charles Leclerc έκανε το απόλυτο στις ελεύθερες δοκιμές το GP Ισπανίας, κατακτώντας την κορυφή και στο FP3 στην πίστα της Βαρκελώνης.

Η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης είχε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με αυτές της Παρασκευής. Οι θερμοκρασίες οδοστρώματος και αέρα κυμαίνονταν στην έναρξη του FP3 στους 43 και 31 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Τα πρώτα λεπτά δεν είχαν, ως είθισται στις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου, ιδιαίτερη δράση. Ο μόνος που συμπλήρωσε αξιοσημείωτη προσπάθεια στα πρώτα λεπτά ήταν ο Valtteri Bottas με soft ελαστικά. Ο Φινλανδός έχασε σχεδόν όλο το FP2 και ήθελε να συμπληρώσει αρκετά χρήσιμα χιλιόμετρα. Σχετικά λίγοι οδηγοί βγήκαν στην πίστα αρχικά, οι χρησιμοποιούσαν medium και hard γόμα ελαστικών. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Περίπου με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, ξεκίνησαν οι προσπάθειες με soft ελαστικά, με τον Carlos Sainz να βρίσκεται προσωρινά στην κορυφή με χρόνο 1:20.484. Ο Charles Leclerc κινήθηκε άμεσα ταχύτερα κατά 0,206s, με τη Ferrari να καταλαμβάνει τις δύο πρώτες θέσεις. Η Mercedes βρισκόταν στις θέσεις 3 και 6 με τους Russell και Hamilton αντίστοιχα, χωρίς να είναι τόσο κοντά στην ιταλική ομάδα. Οι πρώτες αξιόλογες προσπάθειες της Red Bull Racing έφεραν τον Max Verstappen στη 2η και τον Sergio Perez στην 4η θέση.

Από τη στιγμή που έμεναν 25 περίπου λεπτά για τη λήξη της διαδικασίας, ξεκίνησε η έξοδος των οδηγών από το pitlane με νέο σετ soft ελαστικών για μία τελευταία προσομοίωση των κατατακτηρίων. Η Ferrari κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, με τον Charles Leclerc να κινείται στο 1:19.772 και τον Carlos Sainz να ανεβαίνει στη 2η θέση στα 0,357s πίσω του. Ο George Russell εντυπωσίασε και πάλι με τη δική του προσπάθεια, καθώς σκαρφάλωσε στη 2η θέση, με τη διαφορά του από την κορυφή να βρίσκεται στα 0,148s.

Οι Lewis Hamilton και Max Verstappen βελτίωσαν το δικό τους χρόνο και βρέθηκαν στη 2η και 4η θέση αντίστοιχα, με τον Sergio Perez να περιορίζεται στην 6η θέση. Ακολούθησαν ορισμένες γρήγορες προσπάθειες από τους υπόλοιπους οδηγούς πιο πίσω, οι οποίες και διαμόρφωσαν την τελική κατάταξη.

Ο Charles Leclerc με Ferrari ολοκλήρωσε και το FP3 στην κορυφή των χρόνων, καθώς κινήθηκε στο 1:19.772, με τον Max Verstappen να είναι στη 2η θέση με διαφορά 0,072s. Οι δύο Mercedes ακολουθούσαν, με τον George Russell μπροστά από τον Lewis Hamilton στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα. Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Carlos Sainz με Ferrari και Sergio Perez με Red Bull Racing, πίσω από τους αντίστοιχους teammates τους.

Ο Lando Norris με McLaren ανέβηκε στο τέλος στην 7η θέση, με τον Kevin Magnussen με Haas να έπεται στην 8η θέση και τους Valtteri Bottas (Alfa Romeo) Και Esteban Ocon (Alpine) να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Ο Daniel Ricciardo με McLaren ήταν στην 11η θέση, με τους Sebastian Vettel (Aston Martin) και Fernando Alonso (Alpine) να ακολουθούν στις θέσεις 12 και 13 αντίστοιχα.

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Ο Guanyu Zhou με Alfa Romeo βρέθηκε στη 14η θέση, μπροστά από τον Yuki Tsunoda με Alpha Tauri (15η θέση) και τον Lance Stroll (Aston Martin) στη 16η θέση. Στις τελευταίες τέσσερις θέσεις βρέθηκαν οι Williams με τους Alex Albon και Nicholas Latifi, ο Mick Schumacher με Haas και ο Pierre Gasly με Alpha Tauri. Ο Γάλλος είχε κάποιο πρόβλημα με το μονοθέσιό του και δε συμπλήρωσε γρήγορη προσπάθεια.

Οι κατατακτήριες του GP Ισπανίας διεξάγονται στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP3 GP Ισπανίας

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles