spot_img

Hamilton: «Είμαι τρομερά χαρούμενος με την πρόοδό μας»

Τόσο ο Lewis Hamilton όσο και ο George Russell έμειναν πολύ ικανοποιημένοι με τις αναβαθμίσεις της W13 και την πρόοδο που σημείωσαν στην Ισπανία.

Η πρωταθλητές των τελευταίων 8 ετών βιώνουν μια πρωτόγνωρη γι αυτούς κατάσταση τη φετινή σεζόν. Η W13 δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο ανταγωνιστική με τους προκατόχους της, με αποτέλεσμα η Mercedes να είναι ως τώρα η τρίτη σε δυναμική ομάδα, αρκετά μακρυά από τις Red Bull και Ferrari που μάχονται για τον τίτλο. Ωστόσο η μεγάλη σειρά αναβαθμίσεων που παρουσίασε η γερμανική ομάδα για το Grand Prix Ισπανίας φαίνεται πως λύνει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μονοθέσιο της.

Οι Lewis Hamilton και George Russell είχαν δύο πολύ δυνατά FP1 και FP2 στην Καταλονία, σημειώνοντας μάλιστα χρόνο 2 δέκατα μόλις αργότερο από τον πρώτο Charles Leclerc. Οι χρόνοι αυτοί βέβαια δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικοί, κάτι που γνωρίζουν οι δύο οδηγοί, οι οποίοι στις δηλώσεις τους μετά τις ελεύθερες δοκιμές, στάθηκαν κυρίως στη μεταμόρφωση της W13 και την σχεδόν εξαφάνιση του porpoising, του βασικού προβλήματός της:

«Είμαι αισιόδοξος, ναι. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος για την πρόοδο, επομένως οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον καθένα στην ομάδα που συνέχισαν να προσπαθούν και δεν τα παράτησαν. Δεν είμαστε ακόμα οι ταχύτεροι, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι η πρώτη φορά που οδηγούμε σε ευθεία και δεν έχουμε αναπηδήσεις. Το φαινόμενο υπάρχει σε ένα βαθμό, αλλά όχι τόσο σοβαρά. Το μονοθέσιο είναι ακόμα δύσκολο, όμως είναι πολύ καλύτερο από αυτό που είχαμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα. Νομίζω ότι αύριο θα είμαστε σε ακόμα καλύτερη κατάσταση και ελπίζω να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στις δύο ομάδες μπροστά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Από την μεριά του ο George Russell συμπληρώνει με τα λεγόμενα του teammate του:

«Το αυτοκίνητο οπωσδήποτε αντιδρά διαφορετικά. Έχουμε διαφορετικούς περιορισμούς πλέον. Το porpoising έχει σχεδόν εξαλειφθεί από τις ευθείες, όμως το έχουμε ακόμα σε ένα βαθμό στις στροφές, κάτι που πρέπει να λύσουμε. Θα έχουμε κάποια λύση, όμως πιθανά όχι αυτό το Σαββατοκύριακο. Νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο αν θέλουμε να στήσουμε το μονοθέσιο για τις κατατακτήριες ή τον αγώνα, οπότε πρέπει να βρούμε την σωστή ισορροπία και να αποφασίσουμε σε ποιούς τομείς θα περιοριστούμε. Είμαστε ωστόσο σε καλό σημείο».

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

H Mercedes είναι στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος με 95 βαθμούς και θα ήθελε όσο τίποτα να μπει στη μάχη του τίτλου, αρχής γενομένης από την Ισπανία. Το αν θα τα καταφέρει θα το μάθουμε στις κατακτήριες ( 21/5 στις 17:00) και τον αγώνα ( 22/5 στις 16:00) για το GP Ισπανίας 2022.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles