spot_img

Απογοητευμένος ο Hamilton από τις κατατακτήριες

Ο Lewis Hamilton βρέθηκε δεν σημείωσε την 100η pole position του και δήλωσε απογοητευμένος από το αποτέλεσμα των κατατακτηρίων.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Πορτογαλίας είχαν μια αρκετά διαφορετική εικόνα από αυτή που ίσως περιμέναμε. Ήταν ήδη γνωστό από τις ελεύθερες δοκιμές, ότι η απόδοση των ελαστικών δεν είναι ικανοποιητική και πως θα αποτελέσουν πρόκληση για τους οδηγούς. Επιπλέον, οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την απότομη αλλαγή κλίσης σε αρκετά σημεία της πίστας έκαναν τα μονοθέσια ακόμα πιο ασταθή.

Διαβάστε επίσης: GP Πορτογαλίας QP: Pole o Bottas για 0.007s

Τα «Μαύρα Βέλη» όμως της Mercedes κατάφεραν να κάνουν το ένα-δυο, με τον Valtteri Bottas αύριο να εκκινεί από την κορυφή του grid. O 7φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μίλησε περεταίρω για την κακή απόδοσή του εντός πίστας.

Ήταν μια αρκετά δύσκολη μέρα για όλους μας. Ο άνεμος και η ολισθηρή επιφάνεια της πίστας δημιούργησαν αρκετές δυσκολίες. Προσωπικά ζορίστηκα σε πολλά σημεία και αυτό φάνηκε μόλις από το Q1. Στο Q2 είχα μόλις ένα καλό γύρο και τα πράγματα δεν άλλαξαν στο Q3. Ο Valtteri έκανε καταπληκτική δουλειά δεδομένου των συνθηκών.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Ο Βρετανός υπογράμμισε για μια ακόμα φορά την κακή επιλογή ελαστικών της Pirelli.

Τα ελαστικά απλά δεν αποδίδουν σε αυτή την πίστα και χρειάζεται να κάνουμε περισσότερους γύρους μέχρι να έρθουν στην κατάλληλη θερμοκρασία, ενώ η πρόσφυση δεν είναι και τόσο καλή. Στο FP3 και στην συνέχεια του Q2 τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα, αλλά με την δύναμη του αέρα είναι εύκολο να χάσεις τον έλεγχο σε κάποιες στροφές. Παρά τις δυσκολίες δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου.

Διαβάστε επίσης: WEC 6H Spa: Αγχωτική νίκη για Toyota

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε την τακτική pit stop που θα ακολουθήσουν Mercedes και Red Bull στον αγώνα. Στο Q3 είδαμε τις δυο ομάδες να σημειώνουν τους ταχύτερους γύρους με διαφορετικό σετ ελαστικών, καθώς τα δυο μονοθέσια ανταποκρίνονταν πολύ διαφορετικά με την μαλακή και μεσαία γόμα αντίστοιχα.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Πορτογαλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles