spot_img

GP Ισπανίας QP: Ο Verstappen διέλυσε τον ανταγωνισμό και πήρε την pole

O Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Ισπανίας και πήρε με άνεση την pole position για τον αυριανό αγώνα. 

Απόλυτη κυριαρχία για το Max Verstappen στο Grand Prix Ισπανίας, όπου κλείδωσε την πρώτη pole position στην πίστα της Βαρκελώνης για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Formula 1. Εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο Carlos Sainz που αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του και θα εκκινήσει από την 2η θέση του grid αύριο. Την μεγάλη έκπληξη στις κατατακτήριες δοκιμές έκανε η McLaren. Οι Lando Norris και Oscar Piastri πέρασαν στο Q3 με τον Βρετανό οδηγό να σημειώνει τον 3ο ταχύτερο γύρο.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά για τους Charles Leclerc, Sergio Perez και George Russell, οι οποίοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Από το Q3 απουσίαζε ένας οδηγός της Red Bull Racing, ένας της Scuderia Ferrari και ένας της Mercedes-AMG.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μονακό. 

Q1

Παρά τις καιρικές συνθήκες, με το ψιλόβροχο να συνεχίζει, η αγωνιστική γραμμή εντός πίστας ήταν αρκετά στεγνή και όλοι οι οδηγοί βγήκαν γρήγορα στην πίστα με το μαλακό σετ ελαστικών για να προλάβουν να σημειώσουν χρόνο πριν αλλάξουν τα δεδομένα του καιρού. Η θερμοκρασία των ελαστικών έπαιξε μεγάλο ρόλο στις πρώτες χρονομετρημένες προσπάθειες. Με λιγότερο από ένα λεπτό να έχει ολοκληρωθεί στο Q1 η διαδικασία διακόπηκε με κόκκινη σημαία. Οι Valtteri Bottas, Fernando Alonso και ο Alexander Albon είχαν έξοδο στο πιο βρεγμένο σημείο της πίστα στην στροφή 12 και βρέθηκαν στα χαλίκια. Οι τρεις οδηγοί όμως επέστρεψαν στην πίστα χωρίς πρόβλημα. Η κόκκινη σημαία δόθηκε από την Διεύθυνση Αγώνα για να καθαριστούν τα χαλίκια που βρέθηκαν εντός πίστας. Χρονομετρημένη προσπάθεια είχαν σημειώσει μόλις επτά οδηγοί.

Με την μάχη ενάντιο στο χρόνο και τον καιρό οι οδηγοί βγήκαν ξανά στην πίστα. Με άνεση ο Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1:13.615 και Oscar Piastri να ακολουθεί μόλις 0.076s πιο αργός. Οι περισσότεροι οδηγοί δυσκολεύτηκαν να φέρουν τα ελαστικά στην κατάλληλη θερμοκρασία. Οι Sergio Perez και Charles Leclerc με έξι λεπτά να απομένουν βρισκόταν εκτός 15αδας. Ο Μεξικανός κατάφερε οριακά στο Q2, ενώ την έκπληξη έκανε στο τέλος ο Lewis Hamilton που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του Q1 με 1:12.937. Στην 2η θέση ο Lando Norris 0.358.

Εκτός Q2 οι δυο οδηγοί της Williams Racing, ο Kevin Magnussen, Bottas και μεγάλη απογοήτευση για τον Leclerc στην προτελευταία θέση.

Q2

Πρώτος στην πίστα και με άγριες διαθέσεις ο Ολλανδός Πρωταθλητής που έθεσε τον πήχη στο 1:12.760 με τον teammate του να ακολουθεί 0.9s πιο αργός. Τον δυνατό ρυθμό του Q1 συνέχισαν οι Esteban Ocon και Hamilton με τον Βρετανό να ανεβαίνει στην 2η θέση με καλύτερη πρόσφυση στα ελαστικά. Αντίθετα για τον teammate του George Russell τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα με απίστευτη υπερστροφή στο μονοθέσιό του.

Δυο λεπτά πριν το τέλος όλοι οι οδηγοί, εκτός από τον Hamilton, βγήκαν ξανά στην πίστα για μια τελευταία προσπάθεια. Ο Perez είχε έξοδο στη στροφή 5 και βρέθηκε στα χαλίκια. Αν και κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα έδινε μάχη με το χρόνο για να προλάβει δεύτερο. Τα πράγματα πήραν απότομη τροπή με τους Lando Norris και Carlos Sainz να σημειώνουν τον 2ον και 3ο ταχύτερο γύρο πίσω από τον Verstappen. Πολύ θετικά δείγματα από τη McLaren στις κατατακτήριες δοκιμές. Τα δυο “Μαύρα Βέλη” της Mercedes παραλίγο να συγκρουστούν μεταξύ τους στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού καθώς και οι δυο ξεκινούσαν γρήγορο γύρο.

Στην ζώνη εκτός Q3 οι Perez, Russell, Yuki Tsunoda, Nick De Vries και Zhou Guanyu. Από το Q3 απουσίασε ένας οδηγός της Red Bull, ένας της Ferrari και ένας της Mercedes.

Q3

Ξανά τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Verstappen με 1:12.272 με φρέσκο σετ μαλακής γόμας και πίσω του ο Hamilton σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω. Πολύ δυνατή η παρουσία του Nico Hulkenberg που όχι μόνο κατάφερε να μπει στο Q3 αλλά ήταν και πολύ κοντά στον χρόνο του Hamilton. Ο Alonso με πληγωμένο το πάτωμα της AMR23 του, μετά την έξοδό του στο Q1, βγήκε στην πίστα κυνηγώντας την pole στην πατρίδα του δεν κατάφερε όμως να απειλήσει την κορυφή και βρέθηκε στην 9η θέση. Οι Sainz και Norris έκλεισαν το front row της Κυριακής πίσω από τον κυρίαρχο Verstappen.

Αποτελέσματα GP Ισπανίας QP 

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles