spot_img

GP Ιταλίας FP3: Καθαρό προβάδισμα ο Verstappen

Ο Max Verstappen βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων στο FP3 του GP Ιταλίας, έχοντας σημαντικό προβάδισμα από τη Ferrari και τον Charles Leclerc.

Ο καιρός παρέμενε ηλιόλουστος στην πίστα της Monza, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να βρίσκονται στους 25 και 40 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα στο ξεκίνημα της περιόδου.

Τα πρώτα λεπτά δεν είχαν ιδιαίτερη αγωνιστική δράση, με τον Perez να σημειώνει το 1:22.148 με medium ελαστικά, λίγο μετά τη συμπλήρωση 10 λεπτών. Οι Bottas και Tsunoda ήταν οι μόνοι που επίσης είχαν ολοκληρώσει γρήγορο γύρο. Ο Verstappen στη δεύτερή του προσπάθεια, επίσης με medium γόμα, κατέβηκε στο 1:21.872. Η Ferrari στα χέρια του Leclerc σημείωσε τον 3ο χρόνο, στα 0,598s πίσω από τον Ολλανδό. Ο Sainz, με τη σειρά του, βρέθηκε στην 4η θέση, στα 0,183s μακριά από τον teammate του.

Μετά τα πρώτα 20 λεπτά, ο Leclerc σκαρφάλωσε στη 2η θέση, με τη διαφορά του από το Verstappen να μειώνεται μόλις στα 0,072s. Ακολούθησε μία γενικότερη περίοδος αδράνειας στην πίστα, ενώ οι οδηγοί στο μεγαλύτερο σκέλος της διαδικασίας εστίαζαν σε άλλους τομείς, εκτός της συμπλήρωσης ανταγωνιστικού χρόνου.

Η τελική προσομοίωση των κατατακτηρίων ξεκίνησε στο τελευταίο 20λεπτο, με τη συντριπτική πλειοψηφία του grid να χρησιμοποιεί soft ελαστικά. Ο Sainz, παρά την πιο μαλακή γόμα, βρέθηκε στη 2η θέση, στα 0,025s πίσω από την κορυφή. Ο Latifi ανέβηκε στην 8η θέση, έχοντας το ταχύτερο πρώτο sector της περιόδου. Ο Verstappen, με τη σειρά του, βελτίωσε κατά 0,620s το δικό του χρόνο, κατεβαίνοντας στο 1:21.252, με το Leclerc να ανεβαίνει 2ος, όντας 0,353s πιο αργός από τον Ολλανδό. Ο Perez ήταν στην 3η θέση, απέχοντας 0,596s από τον teammate του. Αυτές ήταν και οι τελευταίες αξιοσημείωτες αλλαγές.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στην Ολλανδία.

Ο Max Verstappen με Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος του FP3 με χρόνο 1:21.252, με τον Charles Leclerc με Ferrari να έπεται στα 0,347s. Ανάλογη η σειρά στις επόμενες δύο θέσεις (3 και 4), με το Sergio Perez (+0,596s) με Red Bull Racing να προηγείται του Carlos Sainz (+0,645s) με Ferrari. Ακολούθησαν με πολύ καλές επιδόσεις ο Fernando Alonso με Alpine στην 5η και ο Lando Norris με McLaren στην 6η θέση.

Ο George Russell (Mercedes) βρέθηκε στην 7η θέση, ενώ ο Yuki Tsunoda με Alpha Tauri ήταν στην 8η θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Esteban Ocon με Alpine (9η θέση), ο οποίος βρέθηκε μπροστά από το Lewis Hamilton (Mercedes, 10η θέση).

Ο Zhou Guanyu με Alfa Romeo ολοκλήρωσε το FP3 στην 11η θέση, με τον Pierre Gasly με Alpha Tauri να ακολουθεί στη 12η θέση. Η Williams είχε το Nicholas Latifi και το Nyck de Vries στις θέσεις 13 και 14 αντίστοιχα. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Daniel Ricciardo (McLaren), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Sebastian Vettel (Aston Martin), Kevin Magnussen και Mick Schumacher (Haas), καθώς και ο Lance Stroll με Aston Martin.

Οι κατατακτήριες του GP Ιταλίας έπονται στις 17:00 ώρα Ελλάδος το απόγευμα του Σαββάτου.

Αποτελέσματα FP3 GP Ιταλίας

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles