spot_img

GP Καναδά FP1: Ταχύτερος ο Verstappen

Ο Max Verstappen βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή σε FP1 το 2022, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην επιστροφή του GP Καναδά. Ακολούθησαν οι Ισπανοί Carlos Sainz και Fernando Alonso.

Ο καιρός ήταν αίθριος στο ξεκίνημα της περιόδου, αν και υπήρχαν αρκετά σύννεφα στον ουρανό. Οι θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος ήταν στους 25 και 40 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Από νωρίς αρκετοί οδηγοί βγήκαν στην πίστα, με εξαίρεση τον Tsunoda και τον Leclerc που είχαν soft γόμα, όλοι χρησιμοποιούσαν medium ελαστικά. Ο Verstappen γύρισε, αρχικά, στο 1:16.507, με τον teammate του, Perez, να βρίσκεται πίσω του στα 0,582s. Ο Leclerc στα πρώτα 10 λεπτά ήταν στην 3η θέση στα 0,626s από την κορυφή, με το δεύτερο οδηγό της Ferrari, Sainz, να ακολουθεί στην 4η θέση. Ο Ολλανδός κατέβηκε, παράλληλα, μέχρι το 1:15.799.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Οι χρόνοι συνέχισαν να πέφτουν διαρκώς, ενώ στη συμπλήρωση 14 λεπτών, ο Ocon αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τα φρένα του, από τα οποία έβγαιναν καπνοί. Η Red Bull Racing παρέμεινε στην κορυφή, με τον Perez να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο 1:15.660 και τον Verstappen στα 0,043 πίσω του. Ανάμεσα στους Leclerc και Sainz βρισκόταν οι Alonso και Vettel, με τον Ισπανό οδηγό της Alpine να ανεβαίνει, σύντομα, στην 3η θέση με soft.

Μετά τα πρώτα 20 λεπτά, ξεκίνησαν σταδιακά να βγαίνουν και οι υπόλοιποι οδηγοί με soft ελαστικά στην πίστα για μία πρώτη προσομοίωση των κατατακτηρίων. Οι οδηγοί της Aston Martin, αρχικά σημείωναν γρήγορους χρόνους, με τους Stroll και Vettel στις θέσεις 3 και 4. Ο Leclerc με νέο σετ soft βρέθηκε μόλις 0,006s πίσω από τον Perez, ενώ ο Sainz τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης στο 1:15.441. Ο Verstappen, με τη σειρά του, πήρε αυτός την πρώτη θέση, γυρνώντας στο 1:15.158. Ο Alonso συνέχισε να σημειώνει αξιόλογους χρόνους και ανέβηκε στην 3η θέση με medium ελαστικά.

Τα τελευταία λεπτά δεν είχαν κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στην κατάταξη, αρκετοί οδηγοί ασχολήθηκαν με το ρυθμό αγώνα τους. Ο Max Verstappen με Red Bull Racing έμεινε στην κορυφή με χρόνο 1:15.158, με τον Carlos Sainz με Ferrari να βρίσκεται στη 2η θέση στα 0,246s. Ο Fernando Alonso (+0,373s) με Alpine ανέβηκε στην 3η θέση με medium ελαστικά, ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισαν, κατά σειρά, οι Sergio Perez (4η θέση) με Red Bull Racing και Charles Leclerc (5η θέση) με Ferrari.

Η Mercedes είχε τον George Russell στην 6η και τον Lewis Hamilton στην 8η θέση. Ασυνήθιστα ανταγωνιστική ήταν η Aston Martin, με τους Lance Stroll και Sebastian Vettel στις θέσεις 7 και 9 αντίστοιχα. Η McLaren βρισκόταν στο μέσο της κατάταξης, με τον Daniel Ricciardo στη 10η θέση να είναι ταχύτερος από το Lando Norris, που ήταν στη 12η θέση. Η Alpha Tauri είχε τον Pierre Gasly 11ο και το Yuki Tsunoda 14ο, με τον Esteban Ocon με Alpine να βρίσκεται μόλις στη 15η θέση, πολύ μακριά από τον teammate του.

Ο Alex Albon με Williams σημείωσε χρόνο που τον έφερε στη 13η θέση, με την Alfa Romeo να έχει τους Valtteri Bottas και Guanyu Zhou μόλις στις θέσεις 16 και 17, κατά σειρά. Η Haas βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις, με τον Mick Schumacher στη 18η και τον Kevin Magnussen στην 20ή θέση, ενώ ανάμεσά τους βρέθηκε ο Nicholas Latifi με Williams (19η θέση).

Αποτελέσματα FP1 GP Καναδά

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles