spot_img

GP Καναδά FP2: Ταχύτερος ο Verstappen στα χιλιοστά από τον Leclerc

Ο Max Verstappen με Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος και στο FP2 του GP Καναδά, με τις Ferrari των Charles Leclerc και Carlos Sainz να πλησιάζουν ελαφρώς το χρόνο του.

Ο καιρός δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στους 26 και 43 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Στα πρώτα λεπτά οι οδηγοί χρησιμοποιούσαν και τις τρεις διαθέσιμες γόμες ελαστικών, δηλαδή τις soft, medium και hard. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά, ο Verstappen συνέχισε με «φόρα» από το FP1 και είχε ήδη κατέβει στο 1:14.792, με τον Leclerc να βρίσκεται στη 2η θέση στα 0,496s πίσω του. Ο Alonso ήταν και πάλι ψηλά στην 3η θέση, με τους Sainz, Perez και Ocon να συμπληρώνουν την εξάδα και την Alpine να εξακολουθεί να δείχνει ανταγωνιστική.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Ο Verstappen συνέχισε να κατεβάζει τον προσωπικό του ταχύτερο χρόνο, γυρνώντας στο 1:14.532. Ο Leclerc απάντησε ανεβαίνοντας στη 2η θέση στα 0,298s από την κορυφή. Ο Sainz είχε βρεθεί στην 3η θέση, μπροστά από τον Alonso και τις Aston Martin των Vettel και Stroll. Μετά τη συμπλήρωση 22 λεπτών, εμφανίστηκε υπόδειξη για εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς υπήρξε ένα αντικείμενο στην πίστα. Η πράσινη σημαία εμφανίστηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, καθώς οι οδηγοί προετοιμάζονταν για προσομοίωση των κατατακτηρίων.

Ο Verstappen άμεσα γύρισε στο 1:14.127, όντας 0,7s ταχύτερος από τη 2η θέση. Ο Leclerc απάντησε, λίγο μετά, αλλά παρέμεινε δεύτερος, στα 0,081s πίσω από τον Ολλανδό. Ο Sainz ανέβηκε, εκ νέου στην 3η θέση, με το Russell να βρίσκεται μπροστά από τις δύο Alpine στην 4η. Λίγο αργότερα, ο Vettel έκανε τον 4ο χρόνο, επίδοση που είναι πολύ καλή για την Aston Martin.

Οι ταχύτεροι χρόνοι έμειναν ως είχαν τα τελευταία 20 λεπτά, καθώς σταδιακά οι οδηγοί έβγαιναν στην πίστα για να κάνουν τις προσομοιώσεις τους για τον κυριακάτικο αγώνα. Ο Max Verstappen με Red Bull Racing διατήρησε το μομέντουμ από το FP1 και ήταν ο ταχύτερος και στη δεύτερη περίοδο με χρόνο 1:14.127. Ο Charles Leclerc και ο Carlos Sainz, αμφότεροι με Ferrari, ήταν στις θέσεις 2 και 3, έχοντας διαφορά 0,081s και 0,225s αντίστοιχα από την κορυφή. Ανταγωνιστικές επιδόσεις είχαν οι Sebastian Vettel με Aston Martin (4η θέση) και Fernando Alonso με Alpine (5η θέση).

Ο Pierre Gasly με Alpha Tauri είχε βελτιωμένη εικόνα στο FP2, όντας στην 6η θέση. Ο George Russell με Mercedes ήταν στην 7η θέση, με τη McLaren να έχει τους Lando Norris και Daniel Ricciardo στις θέσεις 8 και 9 αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Esteban Ocon με Alpine, μπροστά από το Sergio Perez με Red Bull Racing, που απογοήτευσε στην 11η θέση.

Ο Lance Stroll είχε μεγάλη απόσταση από τον teammate του (0,9s) στη 12η θέση, με το Lewis Hamilton να έπεται στη 13η θέση στα 0,450s από το Russell. Η Haas ανέβηκε ελαφρώς, έχοντας τον Kevin Magnussen μπροστά από το Mick Schumacher στις θέσεις 14 και 15 αντίστοιχα. Ο Yuki Tsunoda με Alpha Tauri προβλημάτισε, έχοντας το 17ο χρόνο. Η Williams ήταν πολύ χαμηλά στους χρόνους, με τον Alex Albon στη 18η και το Nicholas Latifi στη 19η θέση. Προβλήματα για την Alfa Romeo, με τον Guanyu Zhou να είναι στη 16η θέση και το Valtteri Bottas (20ή θέση) να μην ολοκληρώνει γρήγορη προσπάθεια.

Αποτελέσματα FP2 GP Καναδά

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles