spot_img

GP Καναδά FP2: O Hamilton στην κορυφή και η Mercedes στο 1-2

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Καναδά, σε μία διαδικασία που είχε δύο διακοπές και έντονη βροχόπτωση στο τέλος.

Το FP2 του Grand Prix Καναδά ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρά τις δύο διακοπές, με ομάδες και οδηγούς να πραγματοποιούν τα προγράμματά τους. Η βροχή έφτασε στο σιρκουί στα τελευταία πέντε λεπτά και αυτό βοήθησε τις ομάδες να συλλέξουν πολύτιμα δεδομένα για τη συνέχεια του τριημέρου.

Ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών διάρκειας 90 λεπτών ήταν ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG με χρόνο 1:13,718. O Βρετανός σημείωσε την ταχύτερη επίδοση στο δεύτερο μισό του FP2 με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Μάλιστα, είχε κίνηση στο τελευταίο σικέιν των στροφών 13-14 και φρέναρε νωρίτερα απ’ όσο μπορούσε. Στη δεύτερη θέση ήταν ο teammate του, George Russell, ο οποίος ήταν μόλις 27 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Τρίτος ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari, o οποίος είχε διαφορά 0,126 δευτ. από την κορυφή.

Θετική ήταν η 4η θέση του Fernando Alonso με την αναβαθμισμένη AMR23. Ο Ισπανός μπήκε «σφήνα» ανάμεσα στους οδηγούς της Ferrari, ενώ ο Max Verstappen ήταν μόλις 6ος. Ο Ολλανδός ήταν τέσσερα δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Hamilton, αλλά είχε 11 χλμ/ώρα μεγαλύτερη τελική ταχύτητα  στην πίσω ευθεία από τον Βρετανό.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #116 με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας.

Εντυπωσιακός ήταν ο Βάλτερι Μπότας με την 7η θέση στη διαδικασία, με τον Φινλανδό να είναι ταχύτερος των Sergio Perez, Lance Stroll και Pierre Gasly.

Στο FP2 είδαμε οδηγούς και ομάδες να κάνουν δοκιμές με πολλά και λίγα καύσιμα, ώστε να πάρουν πολύτιμα δεδομένα για το υπόλοιπο τριήμερο. Η διαδικασία διεκόπη δύο φορές. Ο κινητήρας της Ferrari στο μονοθέσιο του Nico Hulkenberg παρέδωσε πνεύμα και ο Γερμανός σταμάτησε στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού. Η δεύτερη διακοπή ήρθε όταν ο Esteban Ocon σταμάτησε την Alpine A523 του στο σικέιν στροφών 8 και 9.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο, 17/6, με το FP3 στις 19:30 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP Καναδά

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles