spot_img

GP Καναδά FP1: Δράση μηδέν

Σε φιάσκο εξελίχθηκε το FP1 του GP Καναδά, καθώς προβλήματα σε συστήματα ασφαλείας απέτρεψαν τη διεξαγωγή της διαδικασίας.

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το αγωνιστικό τριήμερο του Grand Prix Καναδά της Formula 1, το όγδοο αγωνιστικό τριήμερο της φετινής σεζόν. Παρά της ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες, μόλις 12 οδηγοί σημείωσαν χρονομετρημένη προσπάθεια, καθώς η δράση διήρκησε μόλις λίγα λεπτά.

Αρχικά η διαδικασία διεκόπη όταν ο Pierre Gasly σταμάτησε την Alpine A523 του στην πίστα με μηχανικό πρόβλημα. Η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της, αλλά δεν απομακρύνθηκε ποτέ. Πρόβλημα στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της πίστας δεν επέτρεπε στη Διεύθυνση Αγώνα να έχει πλήρη εικόνα. Έτσι, για λόγους ασφαλείας δεν είχαμε ξανά δράση στην πίστα.

Για την ιστορία, ο Valtteri Bottas σημείωσε την ταχύτερη επίδοση στο 1:18,728. Ο χρόνος του έγινε με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Στη 2η θέση ήταν ο Lance Stroll, ενώ ο Fernando Alonso έφερε τη δεύτερη AMR23 στην 3η θέση. Στο FP1 οι οδηγοί της Mercedes δεν πρόλαβαν να βγουν καν από το pitlane.

Η FIA ανακοίνωσε πως θα επεκταθεί η χρονική διάρκεια της δεύτερης περιόδου δοκιμών κατά 30 λεπτά και θα ξεκινήσει νωρίτερα. Αυτό σημαίνει πως το FP2 θα ξεκινήσει στις 23:30 ώρα Ελλάδος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #116 με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας. 

Αποτελέσματα FP1 GP Καναδά

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles