spot_img

GP Καναδά FP3: Ο Alonso ταχύτερος όλων στη βροχή

Ο Fernando Alonso ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 στην πίστα του Μόντρεαλ, με την περίοδο να διεξάγεται υπό βροχή και την κατάταξη να «ανακατεύεται» αρκετά.

Εντελώς διαφορετικές ήταν οι καιρικές συνθήκες το Σάββατο στην πίστα του Μόντρεαλ, με τη βροχή να έχει εμφανιστεί από νωρίς. Οι θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος ήταν στους 11 και 16 βαθμούς αντίστοιχα.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα, έκαναν την είσοδο στην πίστα ορισμένοι οδηγοί με wet ελαστικά. Ακόμα λιγότεροι ήταν αυτοί που σημείωσαν χρόνο. Στα πρώτα 10 λεπτά, ο Magnussen βρισκόταν στην κορυφή με χρόνο 1:19.148. Μέχρι το πρώτο τέταρτο της διαδικασίας, μόλις πέντε οδηγοί βρίσκονταν στην κατάταξη των χρόνων, ενώ παράλληλα ο Vettel τέθηκε επικεφαλής, κάνοντας χρόνο ταχύτερο κατά 0,107s από αυτόν του Magnussen.

Σταδιακά, περισσότεροι οδηγοί άρχισαν να σημειώνουν χρόνο, με τον Tsunoda να ανεβαίνει στην κορυφή με χρόνο 1:38.262. Η κατάταξη ανανεωνόταν συνεχώς, με τον Sainz να τίθεται επικεφαλής με χρόνο 1:35.858. Ο Ισπανός διαδέχθηκε τον Bottas στην κορυφή, ο οποίος ήταν 2,051s πιο αργός από τον οδηγό της Ferrari. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωναν οι Alonso, Gasly, Bottas και Stroll. Οι μόνοι οδηγοί που δεν είχαν σημειώσει χρόνο στα πρώτα 35 λεπτά ήταν ο Leclerc, ο Hamilton, αλλά και οι δύο Red Bull Racing.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Σχεδόν με τη συμπλήρωση 40 λεπτών, η κατάταξη των χρόνων είχε νέο πρωτοπόρο. Ο Vettel κατέβηκε στο 1:35.821, παίρνοντας μόλις για 0,037s τη «σκυτάλη» από τον Sainz. Παράλληλα, ο Alonso ήταν ο πρώτος οδηγός που επιχείρησε να κάνει κάποια χιλιόμετρα με intermediate ελαστικά. Η τακτική αυτή απέδωσε για τον Ισπανό, ο οποίος κινήθηκε ταχύτερα όλων λίγα λεπτά αργότερα με χρόνο 1:34.836. Το παράδειγμά του ακολούθησαν κι άλλοι οδηγοί, με τον Vettel να ανεβαίνει και πάλι στην πρώτη θέση με χρόνο 1:33.891. Οι οδηγοί βελτίωναν συνεχώς τις προσπάθειές τους, με την κατάταξη να αλλάζει συνεχώς μορφή μέχρι τη λήξη της περιόδου.

Ο Fernando Alonso με Alpine ήταν στην πρώτη θέση με χρόνο 1:33.836, με τον teammate του, Esteban Ocon, να βρίσκεται στην 4η θέση. Ανάμεσά τους ήταν ο Pierre Gasly (+0,053s) με Alpha Tauri στη 2η και ο Sebastian Vettel (+0,055s) με Aston Martin στην 3η θέση. Η McLaren είχε τους Ricciardo και Norris στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα, με τον George Russell με Mercedes να βρίσκεται στην 7η θέση. Η Red Bull Racing είχε το Sergio Perez στην 8η και το Max Verstappen στην 9η θέση, με τον Carlos Sainz με Ferrari να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Ακολουθούσε η Alfa Romeo με τους Valtteri Bottas και Guanyu Zhou στις θέσεις 11 και 12 αντίστοιχα. Ο Lance Stroll με Aston Martin ήταν στη 13η θέση, με τον Kevin Magnussen με Haas να έπεται στη 14η θέση και το Lewis Hamilton με Mercedes να βρίσκεται στη 15η θέση. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Alex Albon (Williams), Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), Mick Schumacher (Haas) και Nicholas Latifi (Williams). Ο Charles Leclerc με Ferrari δε συμπλήρωσε χρόνο και βρέθηκε στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Οι κατατακτήριες του GP Καναδά πρόκειται να ξεκινήσουν στις 23:00 ώρα Ελλάδος και, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες από το FP3, υπόσχονται μεγάλες ανατροπές.

Αποτελέσματα FP3 GP Καναδά

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles