spot_img

GP Καταλονίας FP1: Δυναμικό ξεκίνημα Quartararo

O Fabio Quartararo ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Καταλονίας και έθεσε τον ρυθμό από νωρίς.

Ο Γάλλος βγήκε στα τελευταία λεπτά και έγραψε χρόνο στο 1:40.431. Η απόδοση του ήταν εντυπωσιακή, δείχνοντας τρομερά δείγματα ταχύτητας. Ο χρόνος αυτός έγινε στη τελευταία του προσπάθεια στο τέλος της διαδικασίας και άφησε τον Andrea Dovizioso στην 2η θέση για 0.430s. H Ducati ξεκίνησε το FP1 αρκετά μουδιασμένη, όμως στο τέλος ο Ιταλός έγραψε μια σειρά από πολύ γρήγορους γύρους. Τόσο ο ίδιος, αλλά και η ομάδα του, θέλουν να επιστρέψουν στο βάθρο, με το Πρωτάθλημα να έχει πάρει μια διαφορετική τροπή. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Joan Mir με την εργοστασιακή Suzuki. O Ισπανός είχε πτώση στη διαδικασία στη στροφή 5, όμως δεν πτοήθηκε και έγραψε μερικούς πολύ γρήγορους γύρους στην GSXR του.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ακολούθησε ο Maverick Vinales στην εργοστασιακή Yamaha M1, αλλά 0.6s μακριά από τη κορυφή. Ο Ισπανός δεν πήγε για γρήγορους γύρους στο τέλος της διαδικασίας, δοκιμάζοντας πράγματα πάνω στο set-up. Αυτό όμως δεν τον έριξε πίσω από τον Aleix Espargaro. O αναβάτης της Aprilia δείχνει και πάλι πως του αρέσει πολύ το Circuit de Catalunya παίρνοντας την 5η θέση στη κατάταξη. Πίσω του ακολούθησε ο Franco Morbidelli με την Yamaha και ο Alex Rins με τη δεύτερη Suzuki.

O Valentino Rossi κατετάγη μόλις στην 8η θέση, αλλά δεν πίεσε για γρήγορους γύρους. Ο Ιταλός έγραψε μερικά περάσματα στην αρχή της διαδικασίας και επικεντρώθηκε έπειτα στη βελτίωση της μοτοσυκλέτας του. Ο τραυματίας Cal Crutchlow ήταν η ταχύτερη Honda στην 9η θέση. 1.1s μακριά από την κορυφή, ενώ ο Miguel Oliveira στην KTM έκλεισε την πρώτη 10άδα.

Εκτός αυτής είδαμε τους Takaaki Nakagami και Johann Zarco, με τις Ducati και KTM να δείχνουν να δυσκολεύονται. Βέβαια το πρόγραμμα των ομάδων διαφέρει από γκαράζ σε γκαράζ και το FP2 θα δώσει μια διαφορετική εικόνα.

Ενδεικτικό ήταν το γεγονός πως o πρώτος από τον τελευταίο είχαν διαφορά 2.5 δευτερόλεπτα. Αυτές τις διαφορές δεν τις έχουμε συνηθίσει στο 2020 και αναμένουμε το FP2 για να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Αποτελέσματα FP1 GP ΚαταλονίαςGP Καταλονίας

Εάν ενδιαφέρεσαι να γίνεις ο επόμενος αρθρογράφος του automotonews.gr, στείλε μας μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles