spot_img

Σαν σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1942 γεννήθηκε ο Γάλλος θρύλος των αγώνων, Henri Pescarolo. Κατάφερε και κέρδισε τέσσερις φορές στις 24 ώρες του Le Mans – τρεις με την Matra (1972, 1973, 1974) και μια με την Porsche (1984). Επίσης, έλαβε μέρος σε 56 Grand Prix στην F1 στο διάστημα 1968-1976, με καλύτερο τερματισμό την τρίτη θέση στο Μονακό το 1970, πίσω από το τιμόνι μιας Matra-Simca MS12.

Σαν σήμερα το 1982, ο Michele Alboreto πήρε την πρώτη του νίκη στην F1 κερδίζοντας το Grand Prix του Las Vegas με μια Tyrrell 011. Ο Ιταλός άφησε σχεδόν 30 δευτερόλεπτα πίσω του τον John Watson και έγινε ο 11ος διαφορετικός νικητής αγώνα για εκείνη τη σεζόν. Τρίτος ήταν ο Eddie Cheever με μια Ligier ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Keke Rosberg, παίρνοντας έτσι αρκετούς βαθμούς ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο αγώνας αυτός ήταν και ο τελευταίος του Mario Andretti στην F1.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1983 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Ευρωπαϊκό Grand Prix της F1, στην πίστα του Brands Hatch. Ο αγώνας είδε τον Jonathan Palmer – πατέρα του Jolyon Palmer– να κάνει το ντεμπούτο του με μια πελατειακή Williams FW08C. Νικητής ήταν ο Nelson Piquet με Brabham-BMW, με τον Alain Prost της Renault και τον Nigel Mansell της Lotus να τον πλαισιώνουν στο βάθρο. Έκτοτε, το Ευρωπαϊκό Grand Prix φιλοξενήθηκε άλλες 22 φορές, σε πίστες όπως το Nürburgring, το Donington Park, η Jerez, η Valencia και το Baku.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1994, ο Damon Hill κέρδισε το Grand Prix Πορτογαλίας, σημειώνοντας την πέμπτη του νίκη στη σεζόν και τρίτη συνεχόμενη μετά από αυτές σε Ιταλία και Βέλγιο. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η έτερη Williams με τον David Coulthard και τρίτος ήταν ο Mika Häkkinen με την McLaren.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2005 έλαβε χώρα το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο στην ιστορία του A1GP, ενός πρωταθλήματος μονοθεσίων στο οποίο οι οδηγοί εκπροσωπούσαν τη χώρα τους κι όχι τους ίδιους ή την ομάδα τους όπως συνηθίζεται. Πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες στο Brands Hatch, οι οποίοι κερδήθηκαν από τον Βραζιλιάνο Nelson Piquet Jr. Επικράτησε του Γάλλου Alexandre Prémat στον πρώτο αγώνα και του Αυστραλού Will Power στον δεύτερο.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα, επίσης το 2005, ο Fernando Alonso τερμάτισε τρίτος στο Grand Prix Βραζιλίας και εξασφάλισε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε ηλικία 24 ετών και 58 ημερών – έγινε ο νεότερος, τότε, πρωταθλητής στην ιστορία του σπορ.

Σαν σήμεραΑκούστε την εκπομπή μας “Slipstream” με την αξιολόγηση των ομάδων στο μέσον της σεζόν και καλεσμένο τον Alex Fontana.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles