spot_img

GP Καταλονίας Race: Κυριαρχία Quartararo στο Montmelo

Ο Fabio Quartararo ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP Καταλονίας με μια εξαιρετική εμφάνιση και επέστρεψε στη κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Γάλλος έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του για τον αγώνα. Με έναν αποφασιστικό τρόπο έκανε δύο κρίσιμα προσπεράσματα στη στροφή 1. Αμφότερα με slipstream από την εσωτερική και έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Μετά από αρκετό καιρό επέστρεψε στη κορυφή και είναι ο μόνος με τρεις νίκες στο 2020. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Joan Mir με την εργοστασιακή Suzuki. Ο Ισπανός έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα εντός έδρας, έκανε τα κρίσιμα προσπεράσματα και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ο Alex Rins έκανε έναν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση για να κλείσει το βάθρο και να πάρει ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα του. Μάλιστα οι δύο Suzuki είχαν τον καλύτερο ρυθμό στο τέλος του αγώνα και πλησίαζαν τον αναβάτη της Petronas SRT.

O Franco Morbidelli δεν είχε τον ρυθμό που ήθελε και τερμάτισε τελικά στην 4η θέση στα αποτελέσματα. Οι δύο Pramac Ducati ακολούθησαν δίνοντας μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο. Όμως ο Jack Miller κράτησε πίσω του τον Peco Bagnaia που βρέθηκε στην 6η θέση του GP Καταλονίας.

Διαβάστε επίσης: GP Ρωσίας Race: Νίκη ψυχολογίας για Bottas

Ο Takaaki Nakagami ήταν η ταχύτερη Honda στον αγώνα και πήρε την 7η θέση στα τελικά αποτελέσματα, ελάχιστα πίσω από τις Ducati. O Danilo Petrucci είχε μια μοναχική 8η θέση σε ένα αποτέλεσμα 10αδας όμως. Ο Maverick Vinales έκανε μια τραγική εκκίνηση και έπεσε τόσο πίσω που δεν κατάφερε να δώσει πολλές μάχες. Τελικά ανέκαμψε για να τερματίσει 9ος μπροστά από τον Cal Crutchlow με την LCR Honda.

Ακολούθησε ο Brad Binder ως η ταχύτερη KTM, μπροστά από τον Aleix Espargaro με την Aprilia. Την βαθμολογούμενη 15άδα έκλεισαν οι Alex Marquez, Iker Lecuona και Tito Rabat.

O Valentino Rossi ήταν ίσως ο μεγάλος άτυχος της σημερινής ημέρας. Ο Ιταλός είχε την 2η θέση και εξαιρετικό ρυθμό, όμως έχασε το εμπρός ελαστικό στη στροφή 2. Η πτώση ήταν αναπόφευκτη και έχασε την ευκαιρία για το βάθρο #200 και να δικδικήσει την νίκη. Πτώση είχε και ο Pol Espargaro στη στροφή 1, ο οποίος έπεσε στη προσπάθεια να αμυνθεί από τον Petrucci.

H Ducati είδε τους αναβάτες της σήμερα να αυτοκαταστρέφονται. Στην εκκίνηση, ο Petrucci είχε μια έντονη στιγμή στην στροφή 2. Ο Johann Zarco αντέδρασε ενστικτωδώς αλλά έπεσε και παρέσυρε τον Andrea Dovizioso και μάλλον έβαλε τέλος στις ελπίδες για Πρωτάθλημα του Ιταλού.

Αποτελέσματα Αγώνα GP Καταλονίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles