spot_img

GP Κατάρ QP: Τρομερός Bagnaia στη pole

Ο Peco Bagnaia ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Κατάρ, σπάζοντας το ρεκόρ πίστας για την εργοστασιακή Ducati.

O Ιταλός ήταν απίστευτος στα τελευταία λεπτά των κατατακτηρίων δοκιμών και έσπασε για τα καλά το απόλυτο ρεκόρ πίστας. Στο τέλος σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:52.772 και πήρε την παρθενική του pole position στο MotoGP. Έτσι, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο η σεζόν για την Ducati. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Fabio Quartararo, o οποίος στο ντεμπούτο του στην Yamaha έκανε το 1:53.038 και πήρε την 2η θέση στη διαδικασία. Δίπλα του την πρώτη σειρά έκλεισε ο Maverick Vinales, που έκανε το 2-3 για την εργοστασιακή Yamaha και αύριο θα δώσουν σκληρές μάχες στον αγώνα.

Διαβάστε επίσης: GP Μπαχρέιν QP: Ιπτάμενος Verstappen

Πίσω τους στην 4η θέση βρέθηκε ο φανταστικός Valentino Rossi. O Ιταλός ακολούθησε τον poleman της ημέρας και κατάφερε να γράψει έναν εξαιρετικό χρόνο. Δίπλα του θα έχει τον Jack Miller ο  οποίος ήταν απογοητευτικός και δεν κατάφερε να βελτιώσει στη τελευταία του προσπάθεια. Την δεύτερη σειρά έκλεισε ο Johann Zarco, βάζοντας τρεις Ducati μαζί με τρεις Yamaha στις έξι πρώτες θέσεις με τη διαφορά μεταξύ τους να είναι στο μισό δευτερόλεπτο.

Ο Franco Morbidelli πρέπει να είναι απογοητευμένος με την 7η θέση στα τελικά αποτελέσματα, όμως ήταν λιγότερο από 0.3s πιο αργός από την ταχύτερη M1 στη διαδικασία. Ο Aleix Espargaro προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε μένοντας στην 8η θέση μπροστά από τον Alex Rins. H Suzuki συνεχίζει να μην είναι δυνατή στις κατατακτήριες και θα τα δώσει όλα στον αγώνα αύριο.

Ο Πρωταθλητής Joan Mir δεν θα είναι ευχαριστημένος με την 10η θέση και το γεγονός πως ήταν 0.9s μακριά από την pole position. O Iσπανός πέρασε από το Q1 στο Q2, μαζί με τον Takaaki Nakagami, o οποίος ήταν η ταχύτερη Honda στη διαδικασία μπροστά από τον Pol Espargaro που ολοκλήρωσε 12ος.

Πολύ δυνατός στο Q1 ήταν ο Enea Bastianini αλλά δεν μπόρεσε να περάσει στο Q2. Δυνατός έδειξε και ο Jorge Martin, αλλά πτώση δεν του επέτρεψε να κάνει το γύρο που ήθελε. Απογοητευτικές για τις πρώτες κατατακτήριες οι KTM στις πίσω θέσεις.

Αποτελέσματα QP GP Κατάρ

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles