spot_img

GP Μπαχρέιν QP: Ιπτάμενος Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Μπαχρέιν, παίρνοντας την πρώτη pole position στο 2021.

Ο Ολλανδός ήταν εντυπωσιακός στη τελευταία του προσπάθεια στο Q3 έχοντας έναν απίστευτο ρυθμό. Γράφοντας τρία ταχύτατα sector ολοκλήρωσε στο 1:28.997 και πήρε την δεύτερη συνεχόμενη pole position και 8η στην καριέρα του. Δίπλα του θα έχει τον Lewis Hamilton. O Βρετανός οδηγός της Mercedes έκανε το καλύτερο που μπορούσε, όμως η διαφορά από την Red Bull ήταν απογοητευτική στα 0.388s. Αύριο όμως θα προσπαθήσει να κλέψει εκείνος τη παράσταση. Στην 3η θέση θα ξεκινήσει τον αγώνα ο Valtteri Bottas με την δεύτερη Mercedes, βελτιώνοντας την απόδοση του.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 27 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην 4η θέση της κατάταξης ολοκλήρωσε ο Charles Leclerc με την Ferrari. O Μονεγάσκος έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και έφερε την SF21 στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης για το 2021. Στην 5η θέση ολοκλήρωσε ο Pierre Gasly κάνοντας ένα εξαιρετικό ξεκίνημα με την Alpha Tauri στο 2021. Ο Γάλλος μαζί με τον Verstappen και τις δύο Mercedes θα ξεκινήσουν αύριο με τη medium γόμα.

Ο Daniel Ricciardo κέρδισε την πρώτη εσωτερική μάχη στην McLaren, με τα πορτοκαλί μονοθέσια να είναι στις θέσεις 6 και 7 για την αυριανή εκκίνηση. Ο Carlos Sainz θα ήθελε ένα καλύτερο ντεμπούτο στα κόκκινα, ολοκληρώνοντας στην 8η θέση της κατάταξης. Ο Fernando Alonso έκανε τα αδύνατα δυνατά για να περάσει στο Q3 με την 9η θέση, ενώ την 10άδα έκλεισε ο Lance Stroll.

Απογοήτευση για τον Sergio Perez, o οποίος αποκλείστηκε από το Q2 και θα ξεκινήσει 11ος. Πολύ καλή εμφάνιση είχαν και οι δύο Alfa Romeo, με τον Yuki Tsunoda να κάνει λάθη στην δεύτερη Alpha Tauri και έμεινε 13ος. Απογοήτευση για τον Sebastian Vettel, o οποίος αποκλείστηκε από το Q1, ενώ στο Q2 πέρασε και πάλι ο George Russell με την Williams.

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Q1 GP Μπαχρέιν QP

Οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές του 2021 ξεκίνησαν, με τα φαβορί για αποκλεισμό Williams και Haas να είναι τα πρώτα μονοθέσια στη πίστα. Ο Russell ήταν και ο πρώτος στη πίστα αλλά επέστρεψε στο γκαράζ. Μόνο ο Schumacher έγραψε χρόνο στο 1:33.861 βλέποντας επίσης τον teammate του να έχει έξοδο στην στροφή 13.

Σε εκείνο το σημείο βγήκαν σχεδόν όλα τα μονοθέσια στη πίστα. Ο Norris έγραψε τον πρώτο του χρόνο, με τον Leclerc να τον ξεπερνά. Ο Hamilton ήρθε για να γράψει το 1:30.617, 0.5s ταχύτερος των Perez και Bottas. O Verstappen όμως ήρθε πίσω για να γράψει το 1:30.499 και να ανέβει στην 1η θέση. Ο Tsunoda έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο για να ανέβει στην 2η θέση, με τον Gasly στην 4η. Ενδιαφέρον ήταν το γεγονός πως ο Sainz ήταν ταχύτερος και του teammate του και των McLaren στην 7η θέση, 1.1s πίσω από τον Verstappen.

Με 5 λεπτά να απομένουν στη ζώνη αποκλεισμού είχαμε τους Ocon, Latifi, Russell, Mazepin και Schumacher. Στις θέσεις 14 και 15 είχαμε τις δύο Alfa Romeo.

Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά, είχαμε 17 μονοθέσια στην πίστα για έναν τελευταίο γρήγορο γύρο. Ο Russell έκανε τον 7ο ταχύτερο χρόνο, με τον Schumacher να είναι μόλις 18ος. Ο Latifi πήρε την 14η θέση, ενώ o Norris ανέβηκε 5ος, με τον Leclerc 4ο. Η μάχη ήταν ανάμεσα στις Alpine και τις Aston Martin. Μεγάλος χαμένος ήταν ο Vettel, o οποίος έπρεπε να πάει προσεκτικά στο πρώτο κομμάτι. Ο Mazepin είχε και πάλι έξοδο στην Τ1 και επηρέασε τον γύρο του Γερμανού και του Ocon. Ο Sainz αντιμετώπισε πρόβλημα και σταμάτησε αρχικά στη πίστα, αλλά επέστρεψε στο γκαράζ.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Ocon, Latifi, Vettel, Schumacher και Mazepin.

Q2 GP Μπαχρέιν QP

Οι οδηγοί που θα γράψουν τον ταχύτερο τους γύρο στο Q2 θα εκκινήσουν τον αγώνα με το ίδιο σετ ελαστικών. Ενδιαφέρον αποτέλεσε το γεγονός πως οι Red Bull, Mercedes, McLaren και Alpha Tauri είχαν τη medium γόμα.

Ταχύτατος ήρθε ο Hamilton για να γράψει το 1:30.085 και ήταν 0.233s μπροστά από τον Verstappen και 0.474s ταχύτερος του Bottas. Από τα πρώτα περάσματα, είδαμε να ακυρώνονται οι γύροι των Perez και Ricciardo που ήταν στην 10άδα. Ο Sainz ήταν ταχύτερος του Leclerc και πάλι, ενώ ανάμεσα στις Ferrari ήταν ο Alonso στην 6η θέση. Ο Stroll δεν είχε κάνει καλό χρόνο, ενώ και οι δύο Alfa Romeo είχαν κάνει χρόνο με χρησιμοποιημένο σετ.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού είχαμε τους Giovinazzi, Raikkonen, Russell, Ricciardo και Perez. Στα τελευταία λεπτά είχαμε στη πίστα όλους τους οδηγούς πλην του Russell.

O Perez έκανε τον 4ο χρόνο, με τον Gasly να έρχεται στην 3η θέση. Ο Bottas ανέβηκε 2ος, με τον Tsunoda να μην βελτιώνει και να μένει έκτος. Ο Stroll πήρε την 5η θέση, με τον Sainz να κάνει το 1:30.009 και να περνά για 0.001s τον Leclerc που ήταν 2ος. Ο Hamilton ήταν 3ος μπροστά από τον Norris, με τις δύο McLaren να περνάνε. Όλοι βελτίωναν σε εκείνο το σημείο με τον Perez στο τέλος να μένει στην 11η θέση και ο Alonso στο Q3.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Perez, Giovinazzi, Tsunoda, Raikkonen και Russell.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Q3 GP Μπαχρέιν QP

To πράσινο φως είχε ανάψει και ήταν η στιγμή για την πρώτη μάχη της pole position για το 2021. Οι οκτώ από τους δέκα οδηγούς ήταν στη πίστα για τη πρώτη χρονομετρημένη προσπάθεια.

Ο Gasly ήρθε για να γράψει το 1:30.014 μπροστά από τις δύο Mercedes. O Bottas ήταν μόλις στην 2η θέση ενώ πίσω ήταν ο Hamilton. O Βρετανός έγραψε το 1:29.549 για να πάρει την προσωρινή 1η θέση. Ο Verstappen όμως ήρθε και με το 1:29.526 ανέβηκε εκείνος στην κορυφή για 0.023s. O Sainz ήταν στην 5η θέση για την Ferrari, 1s μακριά από τη κορυφή. O Stroll ήρθε με τρία λεπτά να απομένουν να κάνει τον μοναδικό του γύρο και έγραψε τον 6ο χρόνο μόλις.

Την ίδια στιγμή όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με φρέσκο σετ ελαστικών για τη τελευταία τους γρήγορη προσπάθεια.

Ο Bottas έκανε μόλις τον 3ο χρόνο, με τον Hamilton να ανεβαίνει στην 1η θέση. Ήρθε όμως ο Verstappen και με το 1:28.997 πήρε την pole position με εμφατικό τρόπο για τον πρώτο αγώνα της σεζόν. Ο Leclerc έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο στην 4η θέση για την Ferrari μπροστά από τον Gasly.

Ο Ricciardo έκανε τον 6ο χρόνο νικώντας τον Norris, ενώ την 10άδα έκλεισαν οι Sainz, Alonso και Stroll.

Αποτελέσματα QP GP Μπαχρέιν

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το Season Preview 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles