spot_img

Ο Verstappen ήξερε πως μπορούσε να βελτιώσει για την Pole

Ο Max Verstappen κατέκτησε την pole position στο GP Μπαχρέιν και δήλωσε πως, κατά την τελευταία περίοδο των κατατακτηρίων, ήταν σίγουρος πως μπορεί να κάνει τον ταχύτερο γύρο.

Ο “Ιπτάμενος Ολλανδός” έκανε το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσε στη νέα αγωνιστική σεζόν. Απέδειξε πως όχι μόνο βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του, αλλά και πως η RB16B θα αποτελέσει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά μονοθέσια της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: GP Μπαχρέιν QP: Ιπτάμενος Verstappen

Στις κατατακτήριες πέρασε με ευκολία στο Q3 και πήρε την pole position, όντας 0.023 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Lewis Hamilton.

Ο πρώτος μου γύρος στο Q3 δεν ήταν και τόσο καλός, αλλά ήξερα ότι είχα περιθώριο να είμαι ταχύτερος. Αν και δεν ήμουν σίγουρος για το πόσο ακριβώς θα κατέβαζα τον χρόνο μου, το μονοθέσιο ήταν πολύ σταθερό και μπορούσα να πιέσω περισσότερο. Η θερμοκρασία της πίστας ήταν αρκετά υψηλή και έπρεπε να προσέχω ώστε να μην υπερθερμανθούν τα πίσω ελαστικά. Ευτυχώς καταφέραμε να αποδώσουμε άκρως ικανοποιητικά.

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Ο ίδιος στην συνέχεια δήλωσε πως είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το στήσιμο του μονοθεσίου και την ικανότητα της ομάδας να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες.

Καθ’ όλη την εβδομάδα, το μονοθέσιο ανταποκρίνεται εξαιρετικά και είναι απολαυστικό στην οδήγηση. Βέβαια, με τις αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων είναι δύσκολο να στύσεις κατάλληλα το μονοθέσιο εντός πίστας. Παρ’ όλα αυτά, οι κατατακτήριες πήγαν καταπληκτικά και είμαι πολύ χαρούμενος για την pole position.

Διαβάστε επίσης: GP Κατάρ QP: Τρομερός Bagnaia στη pole

Κατά το Q1 ήρθε αντιμέτωπος με μια βλάβη περνώντας από το kerb της δεύτερης στροφής. Ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, αναφέρθηκε στο συμβάν.

Χτύπησε το πάτωμα του μονοθεσίου με δύναμη, με αποτέλεσμα να καταστραφούν κάποια κομμάτια από το ανθρακόνημα. Συνέχισε στο Q1 έχοντας αυτή την βλάβη και ο χρόνος του δεν ήταν εντυπωσιακός. Αυτό μας προκάλεσε μια ανησυχία, αλλά το διαχειρίστηκε καταπληκτικά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θα καταφέρει ο Verstappen να ανοίξει την σεζόν ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και να απειλήσει τον 7-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το Season Preview 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles