spot_img

GP Κίνας QP: Στο τέλος μίλησε ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton ήταν αυτός που πήρε την μεγάλη pole position στο GP Κίνας, μπροστά από τον Sebastian Vettel, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ του Ayrton Senna.

O Βρετανός, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:31.678 και αντιστάθηκε στη πίεση του Γερμανού οδηγού της Ferrari. O χρόνος του Hamilton ήταν ο ταχύτερος που έγινε ποτέ στην Σανγκάη, στέλνοντας μήνυμα στον ανταγωνισμό πως είναι το αφεντικό των κατατακτηρίων.

Η μάχη Mercedes-Ferrari ήταν τρομερή καθ’όλη τη διάρκεια των κατατακτηρίων, με το αποτέλεσμα να μας προϊδεάζει για έναν συναρπαστικό αγώνα.

Στο Q1, oi δύο Sauber και ο Lance Stroll έκαναν ποδαρικό στη διαδικασία. Οι πρώτοι γύροι ήταν πολύ σημαντικοί, καθώς η πίστα γύρο με τον γύρο καλυτέρευε σε πρόσφυση.

Οι δύο Ferrari ακολούθησαν διαφορετική στρατηγική από τους υπόλοιπους, βάζοντας τη soft γόμα ελαστικών.

Ο Romain Grosjean είχε έξοδο στη τελευταία στροφή, με τον Hamilton που πήρε προσωρινά τη 1η θέση, να πατάει φρένο, κάνοντας πιο αργό χρόνο.

Ο Vettel βελτίωσε τον ταχύτερο γύρο της διαδικασίας, με τον Raikknen στη 3η θέση. Ο Fernando Alonso έκανε τον 9ο χρόνο, ενώ ο Verstappen είχε πρόβλημα με τον κινητήρα.

Ο χρόνος περνούσε και οι οδηγοί βγήκαν για τον τελευταίο τους γρήγορο γύρο. Ο Stroll ανέβηκε στην 5η θέση και εξασφάλισε τη παρουσία του στο Q2, ενώ ο Verstappen δεν είχε ρυθμό να περάσει στη πρώτη 15άδα.

Όμως, ο Antonio Giovinazzi έχασε τον έλεγχο της Sauber στον γρήγορο γύρο του και έκανε θρύψαλα το μονοθέσιο του, όμως η ειρωνεία είναι πως κανένας οδηγός δεν βελτίωσε και  Ιταλός έμεινε 15ος.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Vandoorne, Grosjean, Palmer, Verstappen και Ocon.

To Q2 ξεκίνησε με τις Ferrari και Mercedes να βγαίνουν με τη super soft γόμα ελαστικών για να κάνουν νωρίς μια χρονομετρημένη προσπάθεια. Ο Raikkonen έγραψε πρώτος χρόνο, με τον Vettel να βελτιώνει κατά 0.2s, ενώ ο Hamilton ήταν κατά 0.015s  πίσω από τον Vettel. O Bottas ανέβηκε 3ος, με τη μάχη για την pole να ανάβει για τα καλά.

Μετά τα πρώτα περάσματα των οδηγών τη πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Ricciardo, Massa, Stroll, Kvyat, Sainz και Perez.

Η έκπληξη στα τελευταία στάδια ήταν η επιλογή της Ferrari να βγάλει στη πίστα τους οδηγούς της. Ο Raikkonen βελτίωσε τον χρόνο του και ανέβηκε 1ος, ενώ ο Vettel δεν βελτίωσε.

Η μάχη για την είσοδο στη 10άδα ήταν τρομερά κλειστή. Οι περισσότεροι οδηγοί βελτίωσαν, με τον καλύτερο να είναι ο Nico Hulkenberg. Ο Stroll παραλίγο να μείνει εκτός, με τους Sainz και Alonso να μη βελτιώνουν.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Sainz, Magnussen, Alonso, Ericsson και ο Giovinazzi που δεν έκανε χρόνο.

Τον πρώτο λόγο είχε ο Hamilton στην αρχή του Q3, με έναν καταπληκτικό χρόνο στο 1:31.902, όμως αντιμετώπισε μερικά προβλήματα υπερστροφής.

Ο Vettel δεν κατάφερε για 0.184s να περάσει πρώτος, ενώ Bottas και Raikkonen ολοκλήρωσαν τη μάχη Meredes-Ferrari στις θέσεις 3 και 4.

Ο Ricciardo βρέθηκε στη 5η θέση, ο Hulkenberg στην 6η, με Massa και Kvyat να είναι οι υπόλοιποι δύο που είχαν πραγματοποιήσει χρόνο.

Η τελευταία προσπάθεια ήταν καθοριστική για τη μάχη της pole, με δύο ομάδες και τέσσερις οδηγούς να διεκδικούν τη πολύτιμη πρώτη θέση στο grid

Ο Hamilton βελτίωσε τον χρόνο του στο 1:31.678 και έσπασε τα χρονόμετρα στη Σανγκάη. Ο Bottas ήρθε πίσω του, αλλά δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο από την 2η θέση, ενώ ο Raikkonen δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Mercedes. Όμως, ο Vettel έκανε τον τελευταίο του γύρο, αλλά αρκέστηκε στη 2η θέση, μόλις 0.001s μπροστά από τον Bottas και 0.186s από τον Hamilton.

Με αυτή του τη pole position, o Βρετανός έφτασε το ρεκόρ του Ayrton Senna με 6 συνεχόμενες πρωτιές σε κατατακτήριες δοκιμές.

Τη πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν, οι Ricciardo, Massa, Hulkenberg, Perez, Kvyat και Stroll.

O αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 9:00πμ ώρα Ελλάδος την Κυριακή.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων:

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles