spot_img

GP Λας Βέγκας FP2: Εμφάνιση κυριαρχίας από Leclerc και Ferrari

O Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Λας Βέγκας, δείχνοντας πως έχει έναν εξαιρετικό ρυθμό ενόψει του υπόλοιπου αγωνιστικού τριημέρου.

Έστω και με δυόμισι ώρες καθυστέρησης, το FP2 του Grand Prix Λας Βέγκας της Formula 1 ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Λόγω της… αναποδιάς στο FP1, η διάρκεια της διαδικασίας αυξήθηκε στα 90 λεπτά. Έτσι οι ομάδες είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους ώστε να αξιολογήσουν τη δυναμική των μονοθεσίων τους, να κάνουν απαραίτητες αλλαγές στο στήσιμο και παράλληλα να ολοκληρώσουν τις προσομοιώσεις κατατακτηρίων και αγώνα.

Ταχύτερος μετά τα 90 λεπτά του FP2 ήταν ο ταχύτατος Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος δείχνει να είναι σε εξαιρετική φόρμα και με τη μαλακή γόμα σημείωσε το 1:35,265 και πήρε την 1η θέση. Δεύτερος ήταν ο Carlos Sainz με τη δεύτερη SF-23, o οποίος ωστόσο υστέρησε κατά μισό δευτερόλεπτο από τον teammate του. Τρίτος στην κατάταξη ήταν ο Fernando Alonso της Aston Martin, o οποίος είχε το ταχύτερο τελευταίο χρονομετρημένο τομέα της διαδρομής.

Ο Sergio Perez ήταν ο ταχύτερος οδηγός της Red Bull Racing στην 4η θέση. Ωστόσο η αυστριακή ομάδα είναι 0,8 δευτ. μακριά από τη Ferrari μετά την πρώτη ημέρα δοκιμών. Ο Valtteri Botts ήταν η έκπληξη του FP2 με την 5η θέση.

Μόλις 6ος ήταν ο Max Verstappen, ενώ στην 7η θέση βρέθηκε ο Nico Hulkenberg με τη βασική έκδοση της Haas VF-23. Ο Lance Stroll ήταν 8ος, ενώ ο Lewis Hamilton 9ος. Στη Mercedes-AMG επέλεξαν να μην βάλουν τρίτο σετ της μαλακής γόμας ελαστικών και επικεντρώθηκαν από νωρίς στις προσομοιώσεις αγώνα. Στη 10η θέση βρέθηκε ο Alex Albon της Williams.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο.

Παρά το γεγονός πως είχαμε 7 διαφορετικές ομάδες στις 10 πρώτες θέσεις, οι χρόνοι δεν είναι αντιπροσωπευτικοί. Η πρόσφυση της πίστας βελτιώνεται συνεχώς και μέχρι τις κατατακτήριες δοκιμές η δυναμική των ομάδων αναμένεται να αλλάξει.

Η δράση συνεχίζεται τα ξημερώματα Σαββάτου στις 6:30πμ ώρα Ελλάδος με την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP2 GP Λας Βέγκας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles