spot_img

Ο Vettel στηρίζει τον Hamilton και καλεί την F1 να λάβει δράση

Ο Sebastian Vettel επιμένει πως είναι καθήκον της Formula 1 να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα της ισότητας, μετά το περιστατικό με το ρατσιστικό σχόλιο του Nelson Piquet κατά του Lewis Hamilton.

Ο Nelson Piquet ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο πρόσωπό του, μετά τη χρησιμοποίηση ρατσιστικής λέξης ενάντια στον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Lewis Hamilton, σε συνέντευξή του τον περασμένο Νοέμβριο. Το συγκεκριμένο περιστατικό, μάλιστα, διαδέχθηκε την επίσης άσχημη φρασεολογία του Juri Vips σε ζωντανή μετάδοση στο internet, με τη Red Bull Racing να τερματίζει άμεσα το συμβόλαιο που είχε με το νεαρό οδηγό. Ο Εσθονός, ωστόσο, διατήρησε τη θέση του στην ομάδα Hitech GP στη Formula 2, παρά τις όποιες αντιδράσεις.

Ο οδηγός της Aston Martin, Sebastian Vettel, παρόλο που απέχει γενικότερα από τα social media, αποφάσισε να τοποθετηθεί για ακόμα μία φορά για το εν λόγω κοινωνικό φαινόμενο. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έγραψε τα εξής.

«Το φαινόμενο αυτό υπάρχει περισσότερο από τις πρόσφατες μέρες, για να είμαστε ειλικρινείς. Πιθανότατα κάτι τέτοιο έχει βιώσει ο Hamilton, αλλά και η οικογένειά του, σε ολόκληρη τη ζωή του. Η προσβολή οποιασδήποτε μορφής είναι λανθασμένη. Είδαμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από όλη την κοινότητα της Formula 1 τόσο γρήγορα, ο κόσμος απάντησε και εκδήλωσε την υποστήριξή του στο Lewis αναφορικά με το συμβάν. Δε νομίζω πως έπρεπε να υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους σχόλια, ακόμα γίνονται σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω πως έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, δε βοηθάει όταν υπάρχουν ακόμα τέτοια πράγματα και άνθρωποι χρησιμοποιούν τόσο ακατάλληλη γλώσσα και εκφράζονται με λάθος τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτό, καθώς όπως είπατε, δεν έχει εξαφανιστεί. Αυτό δε θα συμβεί σε μία βραδιά, αυτό θα ήταν το ιδανικό, όμως είναι μεγαλύτερο ζήτημα και η Formula 1 σε αυτό το ζήτημα έχει την ευθύνη να το αντιμετωπίσει, κάτι που πιστεύω πως το προσπαθεί».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Ο Vettel αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Formula 1 να προωθήσει την ισότητα τα τελευταία χρόνια.

«Έχουμε μία διαφημιστική καμπάνια, το WeRaceAsOne, είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρο το πού βαδίζουμε και πού θέλουμε να βρισκόμαστε στο μέλλον. Εκτός της γλώσσας και των πραγμάτων που θέλουμε να κάνουμε, ασχολούμαστε με το πώς θα συμπεριφερόμαστε και πώς θα συμπεριλάβουμε τον οποιονδήποτε. Αυτό θα γίνεται χωρίς να έχει σημασία τι χρώμα έχεις, τι τύπο συντρόφου, ποια είναι η σεξουαλική σου προτίμηση, συνεπώς κάθε κοινότητα είναι καλοδεχούμενη. Θα έπρεπε πάντα να ανταποκρινόμαστε με αυτό τον τρόπο ταχύτατα και να κάνουμε ξεκάθαρο πως είμαστε ανοιχτοί στον οποιονδήποτε. Η ευγένεια μετράει, οι άνθρωποι έχουν σημασία και είναι άσχημο να βλέπουμε τι συνέβαινε».

Ο Sebastian Vettel έχει εκφραστεί αρκετές φορές υπέρ της ισότητας των ανθρώπων, την οποία η Formula 1 προσπαθεί να προωθήσει τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το GP Imola για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles