spot_img

GP Μ. Βρετανίας QP: Στην pole o Verstappen, η McLaren έκλεψε τις εντυπώσεις

Ο Max Verstappen ήταν ο πρωταγωνιστής στο QP του GP Μ. Βρετανίας, όμως την παράσταση έκλεψαν οι δύο οδηγοί της McLaren, Lando Norris και Oscar Piastri. 

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μ. Βρετανίας και θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την κορυφή του grid. Το έργο του Ολλανδού δεν ήταν και τόσο εύκολο με τις συνθήκες όμως εντός πίστας να βελτιώνονται διαρκώς βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων. Πολύ δυνατή ήταν η παρουσία της ανανεωμένης McLaren με τους Lando Norris και Oscar Piastri όχι απλά να δίνουν παρών στο Q3 αλλά να συμπληρώνουν το front row της Κυριακής. Ο Norris ήταν μόλις δυο δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον χρόνο της pole position και τα χαμόγελα στα pits της ομάδας δεν σταμάτησαν λεπτό.

Q1

Η πρώτη περίοδος των κατατακτηρίων ξεκίνησε με αρκετά σύννεφα να καλύπτουν την πίστα του Σίλβερστόουν η αγωνιστική γραμμή όμως ήταν στεγνή. Οι οδηγοί βιαστικά βγήκαν στην πίστα για να προλάβουν χρονομετρημένη προσπάθεια με τα σλικ ελαστικά, ενώ μερικοί από αυτούς όπως οι δυο οδηγοί της Ferrari επέλεξαν τα ενδιάμεσα ελαστικά. Επιπλέον ανακοινώθηκε από το Race Control πως δεν θα ενεργοποιηθεί το DRS. Ο Hamilton στην πρώτη του προσπάθεια είχε έξοδο στην στροφή 15 πατώντας στο βρεγμένο οδόστρωμα, κατάφερε όμως να επιστρέψει στην πίστα.

Σημείο αναφορά στο Q1 έβαλε ο Alonso με 1:31.437 ενώ αρκετοί γύροι διαγράφηκαν λόγω παραβίασης ορίων πίστας στη στροφή 15 που είχε περισσότερο νερό. Ο Verstappen έριξε και άλλο τον χρόνο στο 1:30.719 με ψιχάλες να απειλούν την πίστα. Τρία λεπτά πριν το τέλος του Q1 είχαμε όμως κόκκινη σημαία όταν το μονοθέσιο του Kevin Magnussen σταμάτησε λίγο πριν την είσοδο στο pit-lane με μηχανικό πρόβλημα.

Η διαδικασία συνεχίστηκε και οι οδηγοί είχαν μια τελευταία προσπάθεια στην πίστα. Με τους χρόνους να πέφτουν ασταμάτητα ο Norris έκανε τον ταχύτερο γύρο του Q1 με 1:28.917 με τον Leclerc και τα δυο Mercedes να ακολουθούν. Ο Verstappen έμεινε στην 5η θέση ενώ ο teammate του Sergio Perez για πέμπτο συνεχόμενο Grand Prix έμεινε εκτός Q3 και θα εκκινήσει 16ος τον αγώνα της Κυριακής.

Στην ζώνη αποκλεισμού οι Kevin Magnussen, Nick De Vries, Zhou Guanyu, Yuki Tsunoda και Sergio Perez. Μετά το τέλος του Q1, o Valtteri Bottas σταμάτησε το μονοθέσιό του στην άκρη της πίστας με πρόβλημα και δεν θα πήρε μέρος στο Q2.

Q2

Ταχύτερος όλων στο ξεκίνημα του Q2 ο Norris Με 1:29.427 με τους Verstappen και Pierre Gasly να ακολουθούν. Οι Hamilton και Russell ήταν οι μοναδικοί οδηγοί που βγήκαν στην πίστα με χρησιμοποιημένο σετ ελαστικών. Με τις συνθήκες στην πίστα να βελτιώνονται ο Alonso βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων με 1:29.052 και πίσω του ο Alexander Albon ήταν μόλις ένα δέκατο πιο αργός.

Απίστευτη επίδοση του Norris που λίγο αργότερα ανέβηκε στην 1η θέση με 1:28.042 με τους Hamilton και Oscar Piastri να ακολουθούν. Η ανανεωμένη McLaren είχε πολύ καλή απόδοση στην πίστα. Στο τέλος όμως ο Verstappen, που δεν είχε βρεθεί καν στην κορυφή των χρόνων στο Q2, έριξε τον χρόνο στο 1:27.702 ταχύτερος όλων. Πίσω του οι δυο οδηγοί της McLaren και ο Albon με μια ακόμα εμφάνισή του στο Q3 φέτος. Ο Russell μπήκε οριακά στο Q3 στην 10η θέση.

Εκτός μάχης για την pole position οι Bottas, Logan Sargeant, Esteban Ocon, Lance Stroll και Nico Hulkenberg.

Q3

Η μάχη της pole position ξεκίνησε και το σύστημα DRS ενεργοποιήθηκε. Πρώτοι στην πίστα τα δυο Mercedes ξανά με χρησιμοποιημένο σετ ελαστικών. Τον ταχύτερο γύρο του τριημέρου έκανε ο Verstappen με 1:27.084 στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια.

Με λιγότερο από τρία λεπτά να απομένουν στο Q3 οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα για μια τελευταία προσπάθεια. Ο Verstappen τελευταία στιγμή έκλεψε από τον Norris την pole και σημείωσε το 1:26.720 μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος. Ο Piastri κλείδωσε το front row στην 3η θέση, τρομερή επιστροφή από τη McLaren.

Αποτελέσματα 

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles