spot_img

GP Μεξικό FP3: O Max οδηγεί τη μάχη για τις κατατακτήριες

Ο Max Verstappen ήταν εκείνος που βρέθηκε στην πρώτη θέση στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Μεξικό.

Ο Ολλανδός, έδειξε πολύ δυνατός και με το 1:17.113 πήρε την 1η θέση σε μια πολύ απολαυστική περίοδο. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton, o οποίος δυσκολεύτηκε αλλά ήταν λιγότερο από ένα δέκατο πιο αργός. Ο Sebastian Vettel ακολούθησε στην 3η θέση για την Ferrari 0.117s με τη μάχη για τις κατατακτήριες να είναι πραγματικά μεγάλη.

Προβλέψεις δεν χωράνε προς το παρόν, καθώς ακόμα και στο Q3 οι διαφορές μπορούν να είναι ελάχιστες.

Με την έναρξη της διαδικασίας, οι δύο Sauber και ο Vettel βγήκαν στη πίστα για να κάνουν τους installation laps τους. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, με τον ήλιο να λάμπει, σε ένα πολύ ωραίο πρωινό για αγωνιστική δράση.

Οι δύο McLaren ήταν τα πρώτα μονοθέσια που έγραψαν χρονομετρημένη προσπάθεια, με τον Alonso να γράφει το 1:21.282 και ο Vandoorne να είναι 1s πίσω του. Ο Raikkonen ήταν ο τρίτος οδηγός που έγραψε χρόνο στη διαδικασία με την super-soft γόμα.

Το τριήμερο εξελίχθηκε με τον χειρότερο τρόπο  για τον Gasly. O Γάλλος στον πρώτο του γρήγορο γύρο, είδε τον κινητήρα της Renault να τον προδίδει και να σταματά στο τελευταίο κομμάτι. Στο FP1 έδωσε τη θέση τους τον Gelael, στο FP2 έκανε μόλις 3 γύρους, ενώ τώρα δεν ολοκλήρωσε ούτε 2.

Ο Raikkonen έκανε νέο ταχύτερο πέρασμα στο 1:18.925 όταν έφυγαν οι κίτρινες σημαίες, με τις δύο Renault να τον ακολουθούν. Οι δύο Force India μπήκαν με την ultra-soft γόμα και ο Perez ανέβηκε στην 1η θέση, με τον Ocon στη 2η, όμως ο Vettel ήρθε να χωρίσει στη μέση τους «ροζ πάνθηρες».

Οι δύο Mercedes μπήκαν στο πρώτο μέρος της διαδικασίας με την ultra-soft γόμα ώστε να κάνoυν τις πρώτες προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Ο Bottas ήταν ο ταχύτερος εκ των δύο στο 1:17.963, με τον Hamilton να ακολουθεί 0.1s πίσω. Ο Verstappen είχε κάνει έναν εξαιρετικό χρόνο με την super-soft γόμα, μόλις 0.251s από την Mercedes και 0.6s πιο γρήγορος από τον Vettel με την ίδια γόμα.

Ο Bottas ήταν σε δεύτερο γρήγορο γύρο και βελτίωσε τον χρόνο του και το ρεκόρ πίστας στο 1:17.681, με τον teammate του να είναι και πάλι ποιο αργός. Μάλιστα, ο Φινλανδός έκανε ακόμα έναν χρόνο και έφτασε τα χρονόμετρα στο 1:17.537 και ο Βρετανός τον έφτασε στα 0.298s. Ο Ricciardo από την άλλη, με την super-soft ανέβηκε στην 4η θέση, ενώ οι Ocon και Sainz με την ultra-soft τον ακολούθησαν στη κατάταξη.

Καθώς πλησιάζαμε τα τελευταία 20 λεπτά, οι δυνατοί συνδυασμοί βγήκαν με φρέσκο σετ ultra-soft γόμας για να γράψουν τους τελευταίους γρήγορους χρόνους.

Ο Bottas βελτίωσε το χρόνο του, όμως ο Vettel ήρθε για να γράψει νέο ρεκόρ πίστας στο 1:17.230 και να ανέβει στην 1η θέση. Ο Verstappen όμως, ήταν σε έναν εντυπωσιακό ρυθμό και έγραψε το 1:17.223 και με λάθος στο τελευταίο κομμάτι για να ανέβει στην 1η θέση.

Στον δεύτερο γρήγορο γύρο για τους οδηγούς, ο Raikkonen βελτίωσε όμως έμεινε στην 5η θέση, με τον Bottas να ανεβαίνει στην 3η και τον Ricciardo στην 4η. Όμως, ο Verstappen βρήκε ακόμα ένα δέκατο και βελτίωσε τον ταχύτερο χρόνο και πάλι στο 1:17.113.

Ο Hamilton ήταν εκείνος που δυσκολεύτηκε να γράψει έναν καλό χρόνο. Το μονοθέσιο δεν φάνηκε να έχει το ιδανικό στήσιμο, όμως μετά από πολλή ώρα ανέβηκε στην 2η θέση, 0.075s πίσω από τον Verstappen.

Από εκεί και πέρα κανένας δεν βελτίωσε τη θέση του, με τον Verstappen να είναι στη κορυφή και οι τρεις κορυφαίες ομάδες να έχουν διαφορά ενός δεκάτου.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles