spot_img

GP Μεξικού FP2: Ο λόγος του Verstappen

Ο Max Verstappen με Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP2 του GP Μεξικού. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Hamilton και Bottas, με τη δεύτερη Red Bull του Sergio Perez να βρίσκεται στην 4η θέση.

Ο καιρός παρέμεινε αίθριος, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να κυμαίνονται στους 21 και 42 βαθμούς αντίστοιχα, στο ξεκίνημα της περιόδου.

Διαβάστε επίσης: Οι ομάδες της F1 θα αξίζουν μελλοντικά δισεκατομμύρια

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας χρησιμοποιήθηκε κυρίως η medium γόμα ελαστικών, κάποιοι οδηγοί είχαν τα hard ελαστικά, ενώ ο Norris βγήκε με soft. Η κίνηση στην πίστα ήταν μεγάλη και ορισμένη οδηγοί δυσκολεύτηκαν, αρχικά, να κάνουν γρήγορο γύρο. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, οι δύο Red Bull ήταν στην κορυφή, με τον Verstappen στο 1:18.206 και τον Perez πίσω του στα 0,478s, αμφότεροι με medium ελαστικά. Ο Hamilton, αν και είχε hard γόμα, ήταν στην 3η θέση με τους Tsunoda και Bottas να συμπληρώνουν στην 5αδα. Λίγο μετά, ο χρόνος του Hamilton διαγράφηκε λόγω παραβίασης των ορίων πίστας και ο Βρετανός έπεσε 18ος, εφόσον δεν είχε κάνει άλλη γρήγορη προσπάθεια.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις του GP Μεξικού.

Ο George Russell, που βγήκε στην πίστα μετά τα πρώτα 12 λεπτά, είχε την ατυχία ν’ αντιμετωπίζει πρόβλημα με το κιβώτιο και δεν πρόλαβε να συμπληρώσει γρήγορο γύρο, έτσι αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στα pits, με τους μηχανικούς της Williams να πιάνουν αμέσως δουλειά στην FW43B. Παράλληλα, ο Verstappen έπεσε στο 1:17.920 συνεχίζοντας με τα medium ελαστικά, ενώ οι Norris, Gasly και Leclerc είχαν ανέβει στην πεντάδα, πίσω από τον Sergio Perez. Διαφορετικά ελαστικά και για τους 3, soft ο Norris, hard ο Gasly και medium ο Leclerc.

Με το ρολόι να προχωρά, άρχισαν να βγαίνουν κάποιοι οδηγοί με τη soft γόμα ελαστικών, χωρίς να έχει ιδιαίτερη κίνηση στην πίστα. Ο Yuki Tsunoda σκαρφάλωσε στη 2η θέση, στα 0,724s πίσω από τον Verstappen. Ακολούθησε ο Vettel, κάνοντας τον 3ο χρόνο, με τον Bottas να ολοκληρώνει λίγο αργότερα το γύρο του στο 1:18.032 και να πλασάρεται στη 2η θέση. Ο Gasly ανέβηκε στην 3η θέση, μπροστά από τον team-mate του (Tsunoda), την οποία και πήρε λίγο αργότερα ο Perez, έχοντας διαφορά 0,314s από την κορυφή.

Σταδιακά έβγαιναν όλοι οι οδηγοί για γρήγορη προσπάθεια με τα soft ελαστικά. Λίγο αργότερα, ο Hamilton έκανε (για δευτερόλεπτα) τον ταχύτερο χρόνο πριν απαντήσει ο Verstappen, αμφότεροι χρησιμοποιώντας (όπως όλοι) τα soft ελαστικά. Ο Verstappen σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:17.301, με τον Hamilton στα 0,509s πίσω του. Λίγο μετά, ο Bottas ανέβηκε, με τη  σειρά του, στη 2η θέση, όμως η απόστασή του από τον Verstappen ήταν στα 0,424s. Εκτός της πρώτης 4αδας, ο Sainz βρέθηκε λίγο πριν τη συμπλήρωση 40 λεπτών μπροστά από τον Gasly για 0,101s.

Στο τελευταίο 20λεπτο, σταδιακά οι οδηγοί ξεκίνησαν τις προσομοιώσεις αγώνα, έτσι η κατάταξη με τους χρόνους δεν άλλαξε. Ο Max Verstappen παρέμεινε ο ταχύτερος οδηγός με χρόνο 1:17.301, έχοντας πίσω του τις δύο Mercedes. Ο Valtteri Bottas ήταν στη 2η θέση (0,424s από Verstappen) και ο Lewis Hamilton στην 3η (0,509s από Verstappen). Ο Sergio Perez ήταν λίγο πιο πίσω στην 4η θέση, στα 0,570s από τον team-mate του. 

Οι δύο Ferrari βρίσκονταν στις θέσεις 5 και 7, με τον Sainz να είναι, όπως και στο FP1, ταχύτερος του Leclerc, ενώ ανάμεσά τους ήταν ο Pierre Gasly με AlphaTauri. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν ο team-mate του Γάλλου, Yuki Tsunoda, ο Sebastian Vettel με Aston Martin και ο Fernando Alonso με Alpine.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εκτός δεκάδας ήταν οι Alfa Romeo, με τον Kimi Raikkonen στην 11η και τον Antonio Giovinazzi στη 13η θέση. Παρόμοια κατάσταση για τη McLaren, με το Norris στη 12η και τον Ricciardo στην 15η θέση. Ο Αυστραλός είχε γρήγορο γύρο με τα hard ελαστικά και απουσίαζε από την πίστα λόγω μηχανικού προβλήματος. Ο Esteban Ocon βρισκόταν ανάμεσά τους στη 14η θέση, αρκετά πίσω από τον team-mate του (Alonso). Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Schumacher, Stroll, Latifi, Mazepin και Russell, με τον Βρετανό να μη σημειώνει γρήγορο γύρο καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων του στα πρώτα του χιλιόμετρα στο FP2.

Αποτελέσματα FP2 – GP Μεξικού

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles