spot_img

GP Μονακό FP1: Ξεκινά με πρωτιά το τριήμερο ο Leclerc

Ο Charles Leclerc ήταν και πάλι ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο GP Μονακό, ως είθισται στους τελευταίους αγώνες. Ακολούθησαν στην πρώτη τετράδα οι Sergio Perez, Carlos Sainz και Max Verstappen.

Ο καιρός ήταν αίθριος στο ξεκίνημα της περιόδου, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος σε υψηλά επίπεδα στους 54 και 30 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί βγήκαν άμεσα στην πίστα με hard ελαστικά, εξαίρεση ήταν αυτοί της Ferrari, που είχαν medium γόμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Carlos Sainz και Charles Leclerc βρίσκονταν ψηλά στην κατάταξη. Ο Μονεγάσκος ανέβηκε στην πρώτη θέση, κάνοντας χρόνο 1:15.883, με τον Ολλανδό να ανεβαίνει 2ος στα 0,050s πίσω τους. Οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς, καθώς οι οδηγοί εξοικειώνονταν όλο και περισσότερο με τη διαδρομή.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Ακριβώς με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, εμφανίστηκε η κόκκινη σημαία, καθώς ο Mick Schumacher ακινητοποιήθηκε μπροστά στην είσοδο του pitlane και οι άνθρωποι της πίστας τον απομάκρυναν από εκείνο το σημείο. Ο Max Verstappen είχε ανέβει στην κορυφή των χρόνων στο 1:15.327, με τις Ferrari να έπονται με τον Leclerc στα 0,387s και τον Sainz στα 0,555s πίσω από την κορυφή.

Η συνέχιση των ελεύθερων δοκιμών πραγματοποιήθηκε 4 λεπτά αργότερα, με το Lando Norris να κινείται γρήγορα με τα medium ελαστικά. Ο Βρετανός κινήθηκε ταχύτερα από όλους στο 1:15.056, με τους χρόνους να πέφτουν συνεχώς. Παράλληλα, πίσω του στην κατάταξη ήταν ο teammate του, Daniel Ricciardo, με διαφορά 0,185s.

Στο ξεκίνημα των τελευταίων 20 λεπτών, η Red Bull Racing αρχικά βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων, με τον Verstappen να σημειώνει το 1:14.712 και τον Perez να βρίσκεται στα 0,188s πίσω του. Ο Charles Leclerc, σύντομα, τέθηκε επικεφαλής, κινούμενος 0,181s ταχύτερα από τον Ολλανδό. Η κατάταξη άλλαζε συχνά μέχρι το τέλος της διαδικασίας, εκτός από την πρώτη θέση.

Ο Charles Leclerc με Ferrari ήταν ο ταχύτερος στο FP1 με χρόνο 1:14.531, με τον Sergio Perez να έπεται στη 2η θέση στα 0,039s πίσω του. Ακολούθησαν, διαδοχικά, οι Carlos Sainz με Ferrari (+0,070s) και Max Verstappen με Red Bull Racing (+0,181s) στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Ο Lando Norris με McLaren βρέθηκε στην 5η θέση, με τον teammate του, Daniel Ricciardo να ολοκληρώνει τη διαδικασία στην 7η θέση. Στην πρώτη δεκάδα βρισκόταν, επίσης, ο Pierre Gasly με Alpha Tauri (6η θέση) ο Sebastian Vettel με Aston Martin (9η θέση) και η Mercedes, που είχε τους George Russell και Lewis Hamilton στις θέσεις 8 και 10 αντίστοιχα.

Ο Yuki Tsunoda με Alpha Tauri τερμάτισε στην 11η θέση, έχοντας πίσω του το Lance Stroll με Aston Martin. Αρνητική εικόνα είχε η Alpine, καθώς ο Fernando Alonso περιορίστηκε στη 13η και ο Esteban Ocon στη 16η θέση. Σε παρόμοια κατάσταση ήταν και η Haas, με τους Kevin Magnussen και Mick Schumacher στη 14η και 19η θέση αντίστοιχα. και Ο Alex Albon ήταν 15ος και ο Nicholas Latifi 18ος, για λογαριασμό της Williams, ενώ ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo ήταν και πάλι τελευταίος, καθώς δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει γρήγορη προσπάθεια. Ο teammate του, Guanyu Zhou ήταν στη 17η θέση.

Αποτελέσματα FP1 GP Μονακό

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles