spot_img

GP Μονακό FP2: Ο Leclerc ηγείται το 1-2 της Ferrari

O Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στο FP2 του GP Μονακό, με τη Scuderia Ferrari να δείχνει πολύ δυνατή με το 1-2 την Παρασκευή.

Η Ferrari δείχνει να έχει το προβάδισμα στον ένα γύρο, με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz να κλείνουν την πρώτη ημέρα δοκιμών στις πρώτες δύο θέσεις και τη Red Bull Racing να είναι πίσω τους. Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής είχε τις ίδιες καιρικές συνθήκες με το FP1, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να διατηρούνται περίπου στους 31 και 53 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Αντίθετη ήταν η εικόνα, σε σχέση με το FP1, στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας, αναφορικά με την επιλογή των ελαστικών. Η Ferrari χρησιμοποιούσε hard ελαστικά, με το υπόλοιπο grid να έχει τη medium γόμα. Η ιταλική ομάδα, παρ’ όλα αυτά, είχε τον Carlos Sainz στην 2η θέση, με το χρόνο του Leclerc να εμποδίζεται ελαφρώς από κίνηση στο 3ο sector, κάνοντας τον 6ο ταχύτερο χρόνο. Στην κορυφή, μετά από 10 λεπτά, βρισκόταν ο Sergio Perez με χρόνο 1:14.001, με τον Verstappen να βελτιώνει το χρόνο του και να είναι πίσω του κατά 0,254s στη 2η θέση.

Με τη συμπλήρωση 14 λεπτών, η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο FP2 και δεύτερη τη σημερινή ημέρα, καθώς υπήρχε η πρώτη σύγκρουση με τις μπαριέρες στο τριήμερο από τον Daniel Ricciardo με McLaren. Ο Αυστραλός έχασε τον έλεγχο στο πρώτο chicane της πισίνας και η διαδικασία ολοκληρώθηκε πρόωρα για τον ίδιο.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Η Red Bull Racing διατηρούσε τις δύο πρώτες θέσεις, με τη Ferrari να έχει τους Leclerc και Sainz στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Η διαδικασία συνεχίστηκε μετά από περίπου 9 λεπτά, με τα μονοθέσια να επανέρχονται στην πίστα κυρίως με soft ελαστικά, για την προσομοίωση των κατατακτηρίων. Οι πρώτες προσπάθειες έφεραν τον Charles Leclerc στην πρώτη θέση με χρόνο 1:13.125, με τους Perez και Verstappen πίσω του στα 0,199s και 0,230s αντίστοιχα.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση 32 λεπτών, η Ferrari ανέκαμψε, με τον Leclerc να κατεβαίνει στο 1:12.764 και τον Sainz να τον ακολουθεί στη 2η θέση. Οι τελευταίες αξιοσημείωτες προσπάθειες πραγματοποιήθηκαν στο προτελευταίο δεκάλεπτο και διαμόρφωσαν την τελική κατάταξη στους χρόνους.

Ο Charles Leclerc με Ferrari σημείωσε εκ νέου τον ταχύτερο γύρο στο 1:12.656, με τον Carlos Sainz να έπεται του teammate του κατά 0,044s. Η Red Bull Racing είχε τον Sergio Perez (+0,379s) στην 3η και τον Max Verstappen (+0,447s) στην 4η θέση, με το Lando Norris με McLaren να κλείνει την πρώτη πεντάδα.

Ο George Russell με Mercedes πλασαρίστηκε στην 6η θέση. Η Alpha Tauri είχε και τα δύο μονοθέσιά της στην πρώτη δεκάδα, με τον Pierre Gasly στην 7η και τον Yuki Tsunoda στη 10η θέση. Ανάμεσά τους βρέθηκαν οι Fernando Alonso με Alpine (8η θέση) και Sebastian Vettel με Aston Martin (9η θέση).

Ο Lewis Hamilton με Mercedes ήταν μόλις στη 12η θέση, ενώ ο Lance Stroll έπεσε στη 16η θέση, αμφότεροι αρκετά πίσω από τους teammate τους. Η Haas είχε τους Kevin Magnussen Και Mick Schumacher στην 11η και 17η θέση αντίστοιχα. Η Alfa Romeo εξακολουθούσε να βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη, με τους Valtteri Bottas και Guanyu Zhou στις θέσεις 13 και 15 αντίστοιχα. 

Ο Alex Albon με Williams τερμάτισε τη διαδικασία στη 14η θέση, με τον teammate του, Nicholas Latifi, στη 19η θέση. Απογοήτευσε ο Esteban Ocon με Alpine που ήταν μόλις 18ος, ενώ ο Daniel Ricciardo με McLaren δε σημείωσε γρήγορο χρόνο και ήταν, φυσικά, στην 20ή και τελευταία θέση.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles