spot_img

Verstappen και Perez ζητούν άμεση βελτίωση από τη Red Bull στο Μονακό

Οι Max Verstappen και Sergio Perez αιφνιδιάστηκα από τη διαφορά που είχε η Red Bull από τη Ferrari την πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκίμων στην πίστα του Μονακό και ελπίζουν να ανακάμψουν ενόψει των κατατακτηρίων του Σαββάτου.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2022 συνεχίζεται αυτό το τριήμερο με το GP Μονακό. Οι ιδιαιτερότητες της πίστας, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των φετινών μονοθεσίων, οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως η Ferrari θα έχει προβάδισμα έναντι της Red Bull Racing. Αυτό που δεν ήταν, ωστόσο, αναμενόμενο έχει να κάνει με τη διαφορά στους χρόνους ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πίστα, έχοντας διαφορά 0,379s από το ταχύτερο μονοθέσιο της Red Bull Racing, αυτό του Sergio Perez. Η σχετική απόσταση αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με το FP1, όταν ο Μεξικανός βρισκόταν μόλις 0,039s από την κορυφή.

Μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας δοκιμών στο πριγκιπάτο του Μονακό, ο Sergio Perez έκανε την ανασκόπηση των δύο περιόδων:

«Συνολικά μάλλον υστερούμε λίγο συγκριτικά με τη Ferrari, φαίνεται να είναι πολύ δυνατή. Θα αναλύσουμε τα δεδομένα και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, ήταν όμως πολύ γρήγοροι σήμερα (Παρασκευή). Μείναμε λίγο έκπληκτοι με τη διαφορά που είχαμε. Αναμέναμε να ήμασταν πίσω, όχι όμως με τόσο μεγάλη διαφορά, όπως αυτή που είδαμε σήμερα (Παρασκευή). Αυτό σημαίνει πως έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και θα δούμε τι θα συμβεί αύριο (Σάββατο). Αυτό που έχει σημασία είναι το Q3».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ισπανίας.

Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος οδηγών, Max Verstappen, ελπίζει και αυτός με τη σειρά του πως η ομάδα του θα μπορέσει πριν τις κατατακτήριες να βελτιώσει την απόδοση της, συγκριτικά με τη Ferrari:

«Εάν αποκτήσουμε καλύτερη ισορροπία, θα μπορέσουμε να περνάμε πιο επιθετικά από τις στροφές, κάτι που φυσικά και θα βελτιώσει τους χρόνους μας. Ξεκάθαρα χρειάζεται να βρούμε περισσότερο ρυθμό σε σύγκριση με τη Ferrari, επομένως αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι καλές τελειοποιήσεις στο set-up, ώστε να βρούμε καλύτερη ισορροπία. Η πίστα έχει διαφορετική αίσθηση με τα νέα μονοθέσια, τα οποία είναι λίγο πιο βαριά, πιο αργά και προκαλούν περισσότερες αναπηδήσεις, καθώς είναι πιο άκαμπτα».

Αναμένοντας την αγωνιστική δράση του Σαββάτου στο GP Μονακό, η Ferrari φαίνεται να είναι σε πλεονεκτική θέση αναφορικά με την κατάκτηση της pole position στους στενούς δρόμους του Μόντε Κάρλο.

Δείτε το Grand Prix ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles