spot_img

GP Μπαχρέιν FP1: Έκπληξη με Gasly στην κορυφή

Ο Pierre Gasly με AlphaTauri ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Μπαχρέιν, την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το 2022. Πίσω του στις θέσεις 2 και 3 ήταν οι Ferrari των Charles Leclerc και Carlos Sainz, στην 5η θέση ο Max Verstappen και στην 7η ο Lewis Hamilton.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος στο ξεκίνημα της πρώτης διαδικασίας ελεύθερων δοκιμών. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 19 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Formula 1 2022 – Νέα εποχή, νέα δεδομένα, ίδια μαγεία

Στα πρώτα λεπτά, αρκετοί οδηγοί έκαναν την πρώτη τους «εξόρμηση» στην πίστα, με την πλειοψηφία να χρησιμοποιεί τη hard γόμα ελαστικών. Οι δύο Mercedes έβαλαν medium, τα soft οι McLaren. Η διαδικασία διακόπηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, με την κόκκινη σημαία να εμφανίζεται. Ο λόγος ήταν η αποκόλληση ενός κομματιού από τα sidepods της Alpine του Ocon, το οποίο έπρεπε ν’ απομακρύνουν οι κριτές από την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. 

Η κατάταξη έως τότε είχε στις δύο πρώτες θέσεις τις McLaren. Ο Lando Norris είχε σημειώσει χρόνο 1:36.584, με τον Daniel Ricciardo να είναι πίσω του κατά 0,334s. Στις θέσεις 3-4 βρίσκονταν οι δύο Red Bull, με τον Sergio Perez εμπρός του Max Verstappen. Η διαδικασία συνεχίστηκε λίγο πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών. Οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν άμεσα, με τον Alonso αρχικά να κάνει 1:35.247 με soft, πριν έρθει ο Verstappen και κατεβάσει τον ταχύτερο χρόνο στο 1:34.783 με medium. Ο Sergio Perez ανέβηκε στην 3η θέση, έχοντας διαφορά 0,499s από τον teammate του στην κορυφή, ενώ στις θέσεις 4 και 5 βρίσκονταν οι Ferrari των Carlos Sainz και Charles Leclerc.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των δοκιμών του Μπαχρέιν και τις προβλέψεις του 2022.

Ο Perez, λίγο αργότερα, κατέβασε ακόμα περισσότερο τον ταχύτερο χρόνο του, κάνοντας 1:35.050 και ανέβηκε στη 2η θέση. Ο Alonso παρέμενε στην 3η θέση, έχοντας βελτιώσει λίγο το χρόνο του, ήταν όμως 0,437s μακριά από την κορυφή, με τον teammate του, Ocon, να σημειώνει τον 4ο χρόνο. Επίσης, ο Lando Norris βελτίωσε το δικό του χρόνο και ανέβηκε στην 6η θέση, ανάμεσα στις δύο Ferrari.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, η πλειοψηφία των οδηγών βγήκε στην πίστα είτε με soft είτε με medium, ώστε να κάνουν μία πρώτη προσομοίωση των κατατακτήριων. Ο George Russell, αρχικά, έφερε προσωρινά τη Mercedes στην κορυφή, κάνοντας 1:34.629 με soft. Ο Yuki Tsunoda ανέβηκε προσωρινά στην 4η θέση, με τη διαφορά του από την κορυφή να ήταν στα 0,432s. Ο teammate του, Pierre Gasly, όμως, τέθηκε επικεφαλής με χρόνο 1:34.193 με soft. Ακολούθησαν γρήγοροι γύροι από τις Ferrari με medium, με τον Charles Leclerc να είναι ελάχιστα πιο γρήγορος από τον Carlos Sainz στις θέσεις 2 και 3. Καλό χρόνο, παράλληλα, είχε και ο Lance Stroll με soft, ο Καναδός βρισκόταν στην 6η θέση. Αντίθετα, ο Lewis Hamilton έκανε με soft χρόνο που τον έφερε μόλις στην 7η θέση. Αυτές ήταν και οι τελευταίες αξιοσημείωτες αλλαγές.

Η πρώτη κατάταξη ελεύθερων δοκιμών στη χρονιά είχε τον Pierre Gasly με AlphaTauri στην κορυφή με 1:34.193. Πίσω του ήταν οι δύο Ferrari των Charles Leclerc (+0,364s) και Carlos Sainz (+0,418s), ενώ την πρώτη 4άδα έκλεισε ο George Russell με Mercedes (+0,436s). Ο Max Verstappen με Red Bull (+0,549s) τερμάτισε το FP1 στην 5η θέση, πίσω του στην 6η θέση βρισκόταν ο Lance Stroll με Aston Martin και στην 7η ο Lewis Hamilton με Mercedes. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Fernando Alonso (8η θέση) με Alpine, Yuki Tsunoda (9η θέση) με AlphaTauri και Sergio Perez (10η θέση) με Red Bull.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Στην 11η θέση βρέθηκε ο Guanyu Zhou με Alfa Romeo, στη 12η θέση τερμάτισε ο Esteban Ocon με Alpine. Στις θέσεις 13 και 15 ήταν οι Williams των Nicholas Latifi και Alex Albon, έχοντας ανάμεσά τους στη 14η θέση το Nico Hulkenberg με Aston Martin. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι McLaren των Lando Norris και Daniel Ricciardo, οι δύο Haas των Mick Schumacher και Kevin Magnussen, με τον Valtteri Bottas με Alfa Romeo να είναι στην 20ή θέση, καθώς δε σημείωσε χρόνο.

Αποτελέσματα GP Μπαχρέιν – FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles