spot_img

GP Μπαχρέιν FP2: Verstappen ταχύτερος, από κοντά ο Leclerc

Ο πρωταθλητής Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Μπαχρέιν, με τη Ferrari του Charles Leclerc να ακολουθεί από κοντά.

Οι χρόνοι στο FP2 κατέβηκαν αρκετά, με το σκηνικό να είναι παρόμοιο με το τεστ δοκιμών 6 μέρες νωρίτερα. Πολύ κοντά στην κορυφή οι Max Verstappen με Red Bull και Charles Leclerc με Ferrari. Στην 3η θέση ο Carlos Sainz (Ferrari) και στην 4η ο George Russell (Mercedes).

Οι θερμοκρασίες ήταν πιο χαμηλές στο ξεκίνημα του FP2, εφόσον άρχισε να βραδιάζει. Το οδόστρωμα είχε 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αντίστοιχη του αέρα βρισκόταν στους 17,5 βαθμούς Κελσίου. Οι οδηγοί στα πρώτα λεπτά βγήκαν με medium ελαστικά στην πίστα, με τις McLaren να κάνουν την εξαίρεση, καθώς βγήκαν με hard.

Διαβάστε επίσης: GP Μπαχρέιν FP1 – Έκπληξη με Gasly στην κορυφή

Στα πρώτα λεπτά οι δύο Ferrari ήταν οι ταχύτερες, με τον Charles Leclerc να κάνει ταχύτερο χρόνο με 1:33.121 και τον Carlos Sainz πίσω του στα 0,716s, αμφότεροι με medium. Ο πρώτος γρήγορος χρόνος του Hamilton τον έφερε στην 4η θέση, πίσω από τον Alonso, με διαφορά 1,258s από το χρόνο του Leclerc. Η πρώτη προσπάθεια του Verstappen ήταν στο 1:33.621, τον έφερε στη 2η θέση, ακριβώς 0,500s από την κορυφή. Εντυπωσιακό χρόνο έκανε ο Valtteri Bottas, στην πρώτη του γρήγορη προσπάθεια στην ημέρα. Ο Φινλανδός έφερε την Alfa Romeo στην 4η θέση με χρόνο 1:33.970, έχοντας διαφορά 0,849s από την κορυφή.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν και τις προβλέψεις του 2022.

Ο Sergio Perez ολοκλήρωσε την πρώτη του γρήγορη προσπάθεια στην 5η θέση, με τον οδηγό της Red Bull να είναι 1,179s πίσω από τον Leclerc και 0,679s πίσω από τον teammate του, Verstappen. Παράλληλα, όμως, αρκετοί οδηγοί έβαλαν τη soft γόμα ελαστικών για να κάνουν προσομοίωση κατατακτήριων. Αυτό έφερε αρκετές ανακατατάξεις, με τον Stroll να πηγαίνει προσωρινά 4ος. Ο Kevin Magnussen ανέβηκε στη 2η, ο Esteban Ocon στην 3η θέση, όλοι τους με soft. Ο Lando Norris, παράλληλα, έκανε 3ο χρόνο, όμως ο Fernando Alonso βρέθηκε στην κορυφή με χρόνο 1:32.877. Ο συμπατριώτης του, Carlos Sainz, δεν τον προσπέρασε και περιορίστηκε, για την ώρα, στη 2η θέση, στα 0,188s πίσω του.

Η πρώτη προσπάθεια του Charles Leclerc με soft ήταν η ταχύτερη όλων, προσωρινά, στο 1:32.263. Παράλληλα, ο Mick Schumacher έκανε τον 5ο ταχύτερο χρόνο, όμως ο Bottas κινήθηκε ακόμα ταχύτερα στην 3η θέση. Η Red Bull του Sergio Perez, στην πρώτη προσπάθεια με soft, έκανε τον 4ο ταχύτερο χρόνο, όντας πάρα πολύ κοντά, αλλά πίσω, από την Alfa Romeo του Φινλανδού.

Ο Max Verstappen, ωστόσο, ήταν ο ταχύτερος όλων με χρόνο 1:31.936, στα 0,327s μπροστά από τον Leclerc. Η Mercedes του George Russell ανέβηκε στην 3η θέση, με τη διαφορά από την κορυφή να είναι στα 0,593s, ενώ ο Lewis Hamilton βρισκόταν μόλις στην 9η θέση. Λίγο αργότερα, ο Leclerc βελτίωσε, όμως έμεινε στη 2η θέση, στα 0,087s πίσω από τη Red Bull του Ολλανδού. Αντίστοιχα, ο Carlos Sainz ήταν και αυτός ταχύτερος, με τη Ferrari του να σκαρφαλώνει στην 3η θέση, στα 0,584s από την κορυφή και 0,497s πίσω από τον teammate του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η κατάταξη τα τελευταία λεπτά με τους χρόνους δεν άλλαξε, με τους οδηγούς να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα. Συνεπώς, ο Max Verstappen με Red Bull ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 1:31.936, με τον Charles Leclerc με Ferrari στη δεύτερη θέση πολύ κοντά του, στα 0,087s. Ο Carlos Sainz με Ferrari ήταν στην 3η θέση στα 0,584s, ενώ ο George Russell με Mercedes ήταν πολύ κοντά του στην 4η θέση, έχοντας απόσταση 0,593s από την κορυφή. Οι Fernando Alonso με Alpine και Valtteri Bottas με Alfa Romeo βρίσκονταν αρκετά ψηλά στις θέσεις 5 και 6.

Ο Sergio Perez με Red Bull βρισκόταν μόλις στην 7η θέση στα 1,022s από την κορυφή, στην 8η θέση πλασαρίστηκε ο Mick Schumacher με Haas, ενώ ο Lewis Hamilton με Mercedes περιορίστηκε στην 9η θέση. Τη δεκάδα έκλεισε ο Kevin Magnussen με Haas. Ο Lando Norris με McLaren βρέθηκε στην 11η θέση και ο Esteban Ocon με Alpine στην 12η, με τις AlphaTauri των Pierre Gasly και Yuki Tsunoda στις θέσεις 13 και 14 αντίστοιχα. Την κατάταξη έκλεισαν οι Guanyu Zhou (15η θέση, Alfa Romeo), οι Aston Martin των Lance Stroll (16η θέση) και Nico Hulkenberg (17η θέση), ο Daniel Ricciardo με McLaren (18η θέση) και οι Williams των Alex Albon (19η θέση) και Nicholas Latifi (20ή θέση).  

Αποτελέσματα FP2 – GP Μπαχρέιν

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles