spot_img

GP Μπαχρέιν FP3: Πρόβα pole position ο Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στο FP3 του GP Μπαχρέιν για τη Red Bull Racing και δείχνει φαβορί για την pole position.

Το σκηνικό στο FP3 ήταν ίδιο με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τον Max Verstappen (Red Bull) και πάλι οριακά ταχύτερο από τον Charles Leclerc (Ferrari). Στην 3η θέση ήταν ο Sergio Perez (Red Bull), στην 5η ο Carlos Sainz (Ferrari), από κοντά και η Mercedes.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος στο ξεκίνημα της διαδικασίας, με τη θερμοκρασία αέρα στους 22 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 38,5 βαθμούς Κελσίου. Στα πρώτα λεπτά, σχετικά λίγα μονοθέσια έκαναν μια πρώτη έξοδο στην πίστα, όλοι με hard ελαστικά.

Διαβάστε επίσης:  Ευχαριστημένος ο Verstappen από την απόδοση της Red Bull

Ο πρώτος αξιοσημείωτος χρόνος ήταν του Lewis Hamilton, ο οποίος είχε βάλει soft ελαστικά κι έκανε 1:34.256, μετά τα πρώτα 10 λεπτά. Οι Alfa Romeo βρίσκονταν στις θέσεις 2-3, με τον Bottas αρκετά μπροστά, συγκριτικά με τον Zhou. Ο George Russell ήταν προσωρινά στη 2η θέση, πίσω από τον teammate του, όμως η Ferrari απάντησε λίγο αργότερα. Ο Charles Leclerc ήταν στην πρώτη θέση, με τον teammate του, Carlos Sainz, να είναι πίσω του κατά 0,420s, αμφότεροι με soft ελαστικά.

Ο Sergio Perez στην πρώτη του προσπάθεια μπήκε ανάμεσα στις δύο Ferrari, καθώς έκανε χρόνο 1:34.160 με soft. Ο teammate του, Max Verstappen, λίγο αργότερα, βρέθηκε στην κορυφή με χρόνο 1:33.035 με soft ελαστικά. Στις πιο πίσω θέσεις, ο Kevin Magnussen είχε κάνει τον 6ο χρόνο με τον teammate του, Mick Schumacher, στην 9η θέση. Καλή εικόνα και για την Alfa Romeo, με τον Valtteri Bottas στην 8η και τον Guanyu Zhou στη 10η θέση. Μπροστά, η Red Bull είχε τις θέσεις 1 και 4, με τον Verstappen ταχύτερο, ανάμεσά τους ήταν οι Ferrari των Leclerc και Sainz, ενώ οι Mercedes ήταν στις θέσεις 5 (Hamilton) και 7 (Russell).

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των δοκιμών του Μπαχρέιν και τις προβλέψεις του 2022.

Ο Lewis Hamilton βγήκε με νέα soft ελαστικά κι έκανε χρόνο 1:33.121, ανεβαίνοντας στη 2η θέση. Ο Carlos Sainz έπραξε το ίδιο και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:33.053, μόλις 0,018s μακριά από την κορυφή. Ο George Russell, με τη σειρά του, έκανε ταχύτερο γύρο στο 1:32.935. Έπειτα, ήρθε η σειρά του Charles Leclerc να βρεθεί ξανά στην κορυφή, με χρόνο 1:32.640. Παράλληλα, οι Alfa Romeo συνέχιζαν να είναι ψηλά, με τον Bottas στην 6η και τον Zhou στην 7η, ενώ ο Lando Norris ανέβηκε στην 8η θέση. 

Η απάντηση του Verstappen ήταν άμεση, με τον Verstappen να κάνει 1:32.544. Παράλληλα, ο Sergio Perez έκανε χρόνο που τον ανέβασε στην 3η θέση, με τη διαφορά του από τον teammate του, Verstappen, να κυμαίνεται στα 0,247s. Στα τελευταία λεπτά, υπήρξαν κάποιες βελτιώσεις που άλλαξαν λίγο την κατάταξη. 

Ο Max Verstappen με Red Bull παρέμεινε στην κορυφή με χρόνο 1:32.544, με τον Charles Leclerc με Ferrari στη 2η θέση στα 0,096s. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Sergio Perez με Red Bull στα 0,247s από την κορυφή, με τον George Russell με Mercedes να ολοκληρώνει στην 4η θέση με διαφορά 0,391s. Ο Carlos Sainz (Ferrari) ήταν στην 5η θέση με διαφορά 0,509s από τον πρωτοπόρο, ενώ ο Lewis Hamilton με Mercedes βρισκόταν στην 6η θέση (+0,577s).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Θετικότατος χρόνος από τον Kevin Magnussen που τερμάτισε στην 7η θέση, αξιοσημείωτη εμφάνιση από την Alfa Romeo, με τον Valtteri Bottas στην 8η και τον Guanyu Zhou στην 9η θέση. Η Aston Martin ανέβηκε λίγο στην κατάταξη, με τον Lance Stroll στη 10η και το Nico Hulkenberg στη 12η θέση. Ανάμεσά τους ήταν ο Lando Norris με McLaren (11η θέση).

Ο Pierre Gasly (Alpha Tauri) κατετάγη μόλις στη 13η θέση, με τον Mick Schumacher (Haas) να βρίσκεται στη 14η θέση και τον Daniel Ricciardo (McLaren). Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Fernando Alonso (16η θέση, Alpine), Alex Albon (17η θέση, Williams), Esteban Ocon (18η θέση, Alpine), Nicholas Latifi (19η θέση, Williams) και Yuki Tsunoda (20ή θέση, AlphaTauri), με τον Ιάπωνα να χάνει ολόκληρη τη διαδικασία. 

Αποτελέσματα FP3 – GP Μπαχρέιν

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles