spot_img

GP Μπαχρέιν: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Η Formula 1 επιστρέφει με την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της σεζόν του 2023 με το GP Μπαχρέιν στην πίστα του Σακχίρ και ακολουθεί το πρόγραμμα τριημέρου.

Έπειτα από τρεις μήνες υπομονή, η Formula 1 επιστρέφει και θα μας χαρίσει νέες μάχες, προσπεράσματα, δράμα και συγκινήσεις. Η φετινή σεζόν θα είναι μαραθώνια, καθώς αποτελείται από 23 Grand Prix και 6 Αγώνες Σπριντ. Η αρχή θα γίνει και φέτος στο Μπαχρέιν και την πίστα του Σακχίρ το τριήμερο 3-5 Μαρτίου. Πριν από μερικές ημέρες, ομάδες και οδηγοί είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τρεις ημέρες δοκιμών στην πίστα, ώστε να προετοιμαστούν για τη νέα χρονιά. Στο Automotonews.gr έχουμε κάνει τις προβλέψεις μας και μπορείτε να μας πείτε κι εσείς τις δικές σας.

Η πίστα του Μπαχρέιν έκανε το ντεμπούτο της στη Formula 1 το 2004 και έχει γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι στο πρόγραμμα αγώνων. Έχει μήκος 5.412 μέτρα, αποτελείται από 15 στροφές και διαθέτει τρεις ζώνες DRS. Την Κυριακή στο Grand Prix οι οδηγοί θα διανύσουν 57 γύρους. Η πίστα είναι γνωστή για την καταπόνηση που ασκεί στα ελαστικά και πάντα είναι ένα πρόβλημα για τους οδηγούς. Νικητής το 2022 ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari, ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Pedro de la Rosa από το 2005 με το 1:31,447.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν προσφέρεται απαραίτητα για συμπεράσματα για τη δυναμική των μονοθεσίων. Αρκετές ομάδες δεν έχουν ξεκλειδώσει ακόμη την ταχύτητα που ξέρουν πως έχουν. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά της πίστας είναι μοναδικά στο πρόγραμμα αγώνων.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #108 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της F1 στο Μπαχρέιν. 

Στην πρεμιέρα της Formula 1 στο Μπαχρέιν, η Pirelli επέλεξε τις C3 (μαλακή), C2 (μεσαία) και C1 (σκληρή) γόμες ελαστικών. Πρόκειται για την καλύτερη δυνατή επιλογή γομών για τον αγώνα, μιας και στις προσομοιώσεις που είδαμε στις χειμερινές δοκιμές, άπαντες δοκίμαζαν στρατηγικές δύο pit-stop. H διαχείριση των ελαστικών θα έχει αρκετό ενδιαφέρον, μιας και τα νέα μονοθέσια φέρονται διαφορετικά στα ελαστικά και οι τρεις ημέρες δοκιμών δεν ήταν αρκετές για να βγουν ακριβή συμπεράσματα.

To GP Μπαχρέιν θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+.

Πρόγραμμα Grand Prix Μπαχρέιν σε ώρες Ελλάδος.

Παρασκευή 3 Μαρτίου

13:00-14:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 4 Μαρτίου

13:30-14:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 5 Μαρτίου

17:00 – Αγώνας

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles