spot_img

GP Ολλανδίας FP1: Δυναμικό ξεκίνημα για Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Ολλανδίας και ξεπέρασε τους Fernando Alonso και Lewis Hamilton.

H αγωνιστική δράση της Formula 1 επέστρεψε με το FP1 του Grand Prix Ολλανδίας να είναι η πρώτη επίσημη διαδικασία μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Ομάδες και οδηγοί ξεκίνησαν τη μάχη του Ζάντβορτ με τον «πορτοκαλί στρατό» να κάνει από νωρίς αισθητή την παρουσία του.

Ο Max Verstappen ξεκίνησε από νωρίς το κυνήγι της ένατης συνεχόμενης νίκης του, καθώς σημείωσε την ταχύτερη επίδοση στο 1:11,852. Ο Ολλανδός έκανε το χρόνο με τη μαλακή γόμα ελαστικών και άφησε στη δεύτερη θέση τον Fernando Alonso της Aston Martin κατά 0,278 δευτερόλεπτα. Τρίτος ήταν ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG, o οποίος παράτησε την τελευταία του προσπάθεια ενώ ήταν ταχύτερος από τον Φερστάπεν στον πρώτο τομέα της πίστας.

Ο Sergio Perez βρέθηκε στην 4η θέση, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Alex Albon της Williams με την 5η ταχύτερη επίδοση. Ο Lando Norris ήταν 0,608 δευτ. μακριά από τον ταχύτερο χρόνο στην 6η θέση, μπροστά από τους Logan Sargeant και Oscar Piastri. Ο Yuki Tsunoda ήταν 9ος στη διαδικασία ενώ την πρώτη 10άδα για την AlphaTauri έκλεισε ο Esteban Ocon της Alpine.

Ακούστε το καλοκαιρινό podcast μας για τη Formula 1 και με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου. 

Η ομάδα που είχε ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα στο FP1 ήταν η Scuderia Ferrari. O Charles Leclerc ήταν μόλις 16ος, ενώ ο Robert Schwartzman (που πήρε τη θέση του Κάρλος Σάινθ στη διαδικασία) ήταν 19ος. Οι δύο SF-23 είχαν πολλά καύσιμα κατά τη διάρκεια των 60 λεπτών, με την ιταλική ομάδα να επικεντρώνεται σε μεγάλα stint και βελτιστοποίηση του set-up.

Από τη διαδικασία δεν έλειψαν και απρόοπτα. Ο Nico Hulkenberg στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας έκανε λάθος στην προτελευταία στροφή και κατέληξε στην αμμοπαγίδα. Η VF-23 του Γερμανού κόλλησε στα χαλίκια και η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της. Ο μοναδικός οδηγός που δεν σημείωσε χρονομετρημένη προσπάθεια ήταν ο Lance Stroll καθώς ο κινητήρας της Mercedes είχε κάποιου είδους πρόβλημα.

Η δράση συνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 GP Ολλανδίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles