spot_img

Οι κανονισμοί εμποδίζουν τις ομάδες να απειλήσουν τη Red Bull

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack, θεωρεί πως οι περίπλοκη φύση των μονοθεσίων και οι περιορισμοί των τεχνικών κανονισμών είναι που εμποδίζουν τις ομάδες να απειλήσουν τη Red Bull Racing.

Το 2022 υποδεχθήκαμε στη Formula 1 μια νέα γενιά μονοθεσίων και οι ομάδες του grid καλούνται πλέον να ακολουθήσουν ένα αρκετά πιο αυστηρό πλαίσιο τεχνικών κανονισμών. Κάποιες ομάδες, και για να είμαστε απόλυτα συγκεκριμένοι η Red Bull Racing, όχι απλά προσαρμόστηκε με τον καλύτερο τρόπο στους κανονισμούς αλλά και διανύει μια από τις πιο επιτυχημένες σεζόν μετά από χρόνια. Άλλες ομάδες πάλι πήραν τολμηρά ρίσκα τα οποία δεν απέδωσαν, όπως χαρακτηριστικά έκανε η Mercedes-AMG.

Φέτος η Aston Martin ειδικά στην αρχή της σεζόν έκανε ένα πολύ βήμα μπροστά στην απόδοσή της εντός πίστας. Προς το τέλος όμως του πρώτου μισού του Πρωταθλήματος τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν. Ο επικεφαλής της ομάδας, Mike Krack, υπογράμμισε πως η νέα γενιά μονοθεσίων είναι ένα αρκετά δύσκολο πάζλ στα χέρια των ομάδων.

«Τα μονοθέσια είναι απίστευτα περίπλοκα και δεν ψάχνεις απλά να βρεις από πού θα αντλήσεις κάθετη δύναμη. τα χαρακτηριστικά είναι πολύ περίπλοκα όπως οι αναπηδήσεις που δημιουργούνται, το πάτωμα του μονοθεσίου και πολλά άλλα. Οπότε είναι πλέον πολύ δύσκολο να βελτιώσεις την απόδοση του και δημιουργούνται πολλά προβλήματα με την ισορροπία».

Ακούστε το καλοκαιρινό podcast μας για τη Formula 1 και με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου. 

Εκτός από τους τεχνικούς κανονισμούς οι ομάδες έχουν να ξεπεράσουν ακόμα ένα εμπόδιο, το cost cap το οποίο έθεσε οικονομικούς περιορισμούς στο budget τους. Σύμφωνα με τον Krack όμως η βρετανική ομάδα δεν έχει άγχος στο κομμάτι αυτό.

«Σε αυτό το σημείο του Πρωταθλήματος θα ήταν λίγο περίεργο να χρησιμοποιήσεις το cost cap ως μια δικαιολογία που δεν προοδεύεις. Αυτό όμως δεν είναι το πρόβλημα για εμάς και συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το μονοθέσιο πέρα από τους περιορισμούς. Δουλεύουμε πάνω στις ελλείψεις και προσπαθούμε να φέρουμε νέα τμήματα και αναβαθμίσεις στους επόμενους αγώνες για να τις μηδενίσουμε».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles