spot_img

GP Ουγγαρίας FP3: Bottas και Mercedes κυριαρχούν ξανά

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Ουγγαρίας, με πολλά ερωτηματικά να πρέπει να απαντηθούν στις κατατακτήριες.

Ο Φινλανδός στο δεύτερο μισό της διαδικασίας είχε τον ρυθμό, βρήκε τα ελαστικά του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με το 1:15.437 πήρε την 1η θέση στην διαδικασία και έχει τον πρώτο λόγο για τις κατατακτήριες δοκιμές. Στην 2η θέση έμεινε ο Lewis Hamilton, μόλις 0.042s πίσω από τον teammate του, ο οποίος στον ταχύτερο γύρο του είχε ένα πολύ κακό τελευταίο κομμάτι με υπερστροφή, χάνοντας αρκετό χρόνο. Το παράδοξο με την Mercedes είναι πως ήταν 0.5s ταχύτερη από το FP1, όπου ο χρόνος έγινε με την hard γόμα. Αυτό σημαίνει πως τα «μαύρα βέλη» έχουν ακόμα να δώσουν περισσότερη απόδοση. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Sergio Perez με την «ροζ Mercedes», ο οποίος δείχνει σε τρομερή φόρμα, όντας 0.161s μακριά από την κορυφή στο FP3.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Charles Leclerc με την άκρως βελτιωμένη Ferrari, o οποίος είχε μάλιστα το τελευταίο ταχύτερο κομμάτι στη πίστα και είχε διαφορά 0.3s από τον Bottas, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις ενόψει κατατακτηρίων. Στην 5η θέση ολοκλήρωσε ο Lance Stroll με την δεύτερη Racing Point, o οποίος δεν έκανε ποτέ καθαρό πέρασμα, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Max Verstappen ήταν στην 6η θέση της κατάταξης, με τον Ολλανδό να έχει μια κακή διαδικασία. Από τον Bottas ήταν 0.647s πιο αργός, ενώ είχε τε-τα-κε και έντονη υποστροφή μετά από αλλαγές στην ανάρτηση που έκανε στο μέσον της διαδικασίας. Η Red Bull δείχνει να ψάχνεται ακόμα και μένει να δούμε πως θα αντιδράσει στις κατατακτήριες. Ο LAndo Norris ήταν στην 7η θέση για την McLaren, 0.7s μακριά από την κορυφή και άφησε στην 8η θέση τον Sebastian Vettel, o οποίος επίσης δεν είχε καθαρό τελευταίο κομμάτι όπου δημιουργήθηκε όλη η διαφορά με τον teammate του. Ο Pierre Gasly ήταν στην 9η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Daniel Ricciardo με την Renault, χάνοντας έδαφος από χθες.

Ο Carlos Sainz έμεινε στην 11η θέση της κατάταξης μπροστά από τον απογοητευτικό Alex Albon που ποτέ δεν κατάφερε να βρει τον ρυθμό του στο FP3 και αν τα προβλήματα των «Ταύρων» είναι πραγματικά, θα δυσκολευτεί στις κατατακτήριες. Εκτός 10άδας έμεινε και ο Esteban Ocon, ενώ εξαιρετική εμφάνιση είχε ο George Russell στην 14η θέση μπροστά και από τις Haas και από τις Alfa Romeo. O teammate του μπορεί να ήταν τελευταίος, όμως είχε λάθος στο δεύτερο σετ soft και πλήγωσε τα λάστιχά του.

Οι συνθήκες ήταν ομαλές για διεξαγωγή της διαδικασίας, με την βροχή όμως να παραμονεύει και να απειλεί να αλλάξει τα πάντα.

Αποτελέσματα FP3 του GP Αυστρίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles