spot_img

GP Ουγγαρίας FP3: Κυριαρχία Latfifi σε «νεκρό χρόνο»

Ο Nicholas Latifi ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο FP3 του GP Ουγγαρίας γράφοντας την ταχύτερη επίδοση με τα ενδιάμεσα ελαστικά βροχής.

Η Williams εξέπληξε τους πάντες στις τελευταίες στιγμές του FP3, με το Nicholas Latifi να είναι ταχύτερος όλων (!) και τον Alex Albon να βρίσκεται στην 3η θέση, ενώ η Ferrari του Charles Leclerc ανάμεσά τους στη 2η θέση.

Ο καιρός στο Hungaroring ήταν βροχερός το Σάββατο, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στους 19 και 22 βαθμούς κελσίου.

Οι οδηγοί χρησιμοποιούσαν wet ελαστικά για την είσοδό τους στην πίστα, με τα πρώτα λεπτά να έχουν μικρή δράση. Η Ferrari βρισκόταν στην κορυφή, με το Leclerc να κατεβαίνει στο 1:43.364 και το Sainz στη 2η θέση στα 0,9s πίσω του. Ο Alonso χρησιμοποιούσε intermediates και ανέβηκε στην 3η θέση. Λίγο αργότερα, η Aston Martin ανέβηκε στις θέσεις 3 και 4, με το Vettel να προηγείται του Stroll.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Μετά τα πρώτα 20 περίπου λεπτά, η δράση μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Ο Schumacher ήταν αρκετή ώρα στην πίστα και σημείωσε τον 3ο χρόνο, αν και είχε διαφορά 1,7s από την κορυφή. Η πρώτη είσοδος του Hamilton στην πίστα πραγματοποιήθηκε περίπου στο μέσο της περιόδου. Ο Βρετανός, ωστόσο, δε σημείωσε ανταγωνιστικό χρόνο.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση 30 λεπτών, ο Vettel ανέβηκε στη 2η θέση, όντας ο πρώτος οδηγός εκτός Ferrari που βρίσκεται στο ίδιο δευτερόλεπτο με το Leclerc. Παράλληλα, ο Magnussen ανέβηκε στην 4η θέση, με το Norris να τον ξεπερνά λίγο αργότερα. Το τελευταίο 20λεπτο, οι οδηγοί δοκίμασαν να σημειώσουν χρόνο με intermediate ελαστικά. Σταδιακά, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην πίστα και η Red Bull Racing, χωρίς να κάνει αξιόλογες προσπάθειες.

Ο Leclerc είχε ένα spin βγαίνοντας από τη στροφή 3, αλλά απέφυγε την επαφή με τον τοίχο. Λίγο αργότερα, ο Alonso βελτίωσε αρκετά το χρόνο του, ανεβαίνοντας στη 2η θέση στα 0,206s πίσω από το Μονεγάσκο. Με το ρολόι να δείχνει πως απομένουν 9 λεπτά, η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε, με το Vettel να έχει μία μικρή έξοδο στη στροφή 10 και την AMR22 να μένει «παρκαρισμένη» στα προστατευτικά ελαστικά.

Η δράση συνεχίστηκε για λίγα λεπτά και άλλαξε εντελώς την κατάταξη του FP3. Ο Nicholas Latifi με Williams ήταν ταχύτερος όλων με χρόνο 1:41.480, με τον teammate του, Alex Albon, να ολοκληρώνει, επίσης, στην 3η θέση (+0,901s) την περίοδο. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Charles Leclerc με Ferrari στη 2η θέση (+0,661s). Ο Max Verstappen με Red Bull Racing ήταν στην 4η θέση και ο George Russell με Mercedes έκλεισε την πρώτη πεντάδα.

Ο Fernando Alonso με Alpine ήταν στη 6η θέση, ενώ ο Carlos Sainz με Ferrari `βρέθηκε στην 7η θέση. Ο Lando Norris με McLaren κατέλαβε την 8η θέση και ο Sebastian Vettel με Aston Martin έπεσε ως την 9η θέση. Η Haas είχε τους Kevin Magnussen και Mick Schumacher στις θέσεις 10 και 12 αντίστοιχα. Ανάμεσά τους βρισκόταν ο Lewis Hamilton με Mercedes.

Ο Esteban Ocon με Alpine ήταν στη 13η θέση, μπροστά από τον Daniel Ricciardo με McLaren (14η θέση). Ακολούθησε ο Lance Stroll με Aston Martin στη 15η θέση. Την τελική πεντάδα πλαισίωναν οι Zhou Guanyu (Alfa Romeo), Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Pierre Gasly (Alpha Tauri) και ο Sergio Perez (Red Bull Racing).

Αποτελέσματα FP3 GP Ουγγαρίας

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles