spot_img

GP Ουγγαρίας QP: Παρθενική pole για Russell, 10ος ο Verstappen

O George Russell έκανε την έκπληξη και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Ουγγαρίας, παίρνοντας την πρώτη pole position της καριέρας του.

Ο George Russell ήταν απίστευτα γρήγορος στο φινάλε των κατατακτηρίων του GP Ουγγαρίας, παίρνοντας την πρώτη pole position στην καριέρα του στη Formula 1 και την πρώτη για τη Mercedes μετά το GP Σαουδικής Αραβίας του 2021.

Οι κατατακτήριες του GP Σαουδικής Αραβίας επιφύλασσαν μία ακόμα έκπληξη, με τον George Russell να κατακτά την πρώτη pole position στην καριέρα του στη Formula 1. Ο νεαρός Βρετανός σημείωσε έναν εξαιρετικό γύρο στις τελευταίες στιγμές του Q3, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:17.377 και πήρε οριακά την πρώτη θέση από τον Carlos Sainz με Ferrari. Ο Ισπανός ήταν μόλις 0,044s πίσω του, με τον teammate του, Charles Leclerc, να βρίσκεται στην 3η θέση (+0,190s).

Ο Lando Norris με McLaren είχε μία ακόμα πολύ καλή επίδοση, καθώς βρέθηκε στην 4η θέση. Άκρως θετική εικόνα είχε και η Alpine, με τον Esteban Ocon να ξεπερνά για 0,060s το Fernando Alonso στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα. Ο Lewis Hamilton με Mercedes ήταν μόλις στην 7η θέση, έχοντας διαφορά 0,765s από την κορυφή. Οι Valtteri Bottas με Alfa Romeo και Daniel Ricciardo κατέλαβαν τις θέσεις 8 και 9 αντίστοιχα. Ο Max Verstappen με Red Bull Racing είχε μπλοκάρισμα στον πρώτο του γύρο στο Q3 και απώλεια ισχύος στη δεύτερη προσπάθεια κι έμεινε στη 10η θέση. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Ο teammate του, Sergio Perez, ήταν η άλλη μεγάλη αρνητική έκπληξη των κατατακτηρίων του GP Ουγγαρίας, μένοντας εκτός Q3 στην 11η θέση. Ο Zhou Guanyu με Alfa Romeo ήταν στη 12η θέση, με τη Haas να έχει τον Kevin Magnussen στη 13η και το Mick Schumacher στη 15η θέση. Ανάμεσά τους στη 14η θέση ήταν ο Lance Stroll με Aston Martin. 

Η Alpha Tauri έμεινε εκτός από το Q1, με το Yuki Tsunoda να βρίσκεται στη 16η και τον Pierre Gasly στη 19η θέση. Ανάλογη επίδοση και για τη Williams, που είχε τον Alex Albon στη 17η και το Nicholas Latifi στην 20ή και τελευταία θέση. Τέλος, ο Sebastian Vettel με Aston Martin ήταν στη 18η θέση.

Q1

Η βροχή είχε σταματήσει, όμως τα σύννεφα παρέμεναν γύρω από την πίστα. Οι θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος ήταν, αρχικά, στους 21 και 27 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Οι οδηγοί αρχικά βγήκαν με ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα, για την ακρίβεια τη soft γόμα. Στο ξεκίνημα της περιόδου ο Verstappen ήταν ταχύτερος όλων στο 1:19.020, με τις Mercedes να έπονται λίγο κάτω από τα 0,8s , ενώ ο Perez βρισκόταν στην 4η θέση. Η Ferrari βγήκε για χρόνο περίπου στη συμπλήρωση 5 λεπτών. Ο Norris ανέβηκε στη 2η θέση και ο Bottas στην 3η, με την πίστα να επιδεικνύει θεαματική βελτίωση στα επίπεδα πρόσφυσης.

Ενώ ο Verstappen είχε πέσει στο 1:18.792, με το Sainz να βρίσκεται στην 4η και το Leclerc μόλις στη 10η θέση. Ο Hamilton ανέβηκε στη 2η θέση, με τους Norris και Russell να έπονται. Οι οδηγοί της Ferrari βελτίωσαν τις προσπάθειές τους, με το Sainz να είναι μπροστά από το Leclerc στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα. Οι Magnussen, Zhou, Latifi, Vettel και Schumacher βρίσκονταν στην τελική πεντάδα. 

Οι οδηγοί που κινδύνευαν βγήκαν και πάλι στην πίστα με νέο σετ soft ελαστικών, με την κατάταξη να αλλάζει αρκετά. Στην κορυφή, η Mercedes έκανε το 1-2, με το Hamilton μπροστά από το Russell, ενώ οι Sainz, Verstappen και Norris συμπλήρωσαν την πεντάδα. Ο Gasly έπεσε στην τελική πεντάδα, με το χρόνο του να διαγράφεται για παραβίαση ορίων πίστας. Οι Magnussen, Zhou και Schumacher προκρίθηκαν, με τους Tsunoda και Albon να μένουν εκτός συνέχειας.

Από το Q1, συνεπώς, αποκλείστηκαν οι Tsunoda, Albon, Vettel, Gasly και Latifi.

Q2

Στα πρώτα λεπτά, οι 11 από τους 15 οδηγούς που απέμειναν βγήκαν στην πίστα για γρήγορη προσπάθεια. Οι Leclerc και Sainz ήταν πίσω από το Norris, που γύρισε στο 1:18.121. Ο Perez ανέβηκε, με τη σειρά του, στη 2η θέση, ενώ ο Verstappen κινήθηκε ταχύτερα όλων στο 1:17.703. Με την ολοκλήρωση χρόνων από όλους τους οδηγούς, εκτός της δεκάδας βρίσκονταν οι Russell, Hamilton, Stroll, Magnussen και Schumacher.

Η Mercedes βελτίωσε γρήγορα, ενώ η Ferrari πήρε τις θέσεις 2 και 4 με τους Leclerc και Sainz, αντίστοιχα. Ανάμεσά τους ήταν ο Alonso. Κατά συνέπεια, έμειναν οι Ocon και Bottas στις θέσεις 11 και 12, αμφότεροι, όμως, βελτίωσαν το χρόνο τους. Έτσι, εκτός δεκάδας «έριξαν» τους Perez και Zhou, με το Μεξικανό να αποτελεί τη μεγάλη απογοήτευση της διαδικασίας.

Εκτός συνέχειας των κατατακτηρίων έμειναν οι Perez, Zhou, Magnussen, Stroll και Schumacher.

Q3

Από νωρίς οι οδηγοί στην πίστα, οι δύο Ferrari και οι Verstappen, Alonso με νέο σετ soft ελαστικών, οι υπόλοιποι με χρησιμοποιημένο. Ο Sainz κινήθηκε στο 1:17.505, με το Leclerc να είναι πίσω του στα 0,480s. Ο Russell βρέθηκε ανάμεσα στις δύο Ferrari στη 2η θέση, με το Hamilton να έπεται στην 4η θέση. Οι Alonso και Norris είχαν τις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα, με το Verstappen να είναι μόλις στην 7η θέση. Ο Ολλανδός είχε ένα μπλοκάρισμα στη στροφή 2 που του κόστισε σημαντικά σε χρόνο. Οι Ocon, Bottas και Ricciardo συμπλήρωναν τη δεκάδα.

Στην τελευταία προσπάθεια, όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με νέο σετ soft ελαστικών. Ο Sainz διατήρησε τη θέση του μπροστά από το Leclerc, με το Norris να βρίσκεται, προσωρινά, στην 3η θέση. Ο Russell, ωστόσο, έκανε έναν απίστευτο γύρο στο 1:17.377, τοποθετώντας τη Mercedes στην pole position για πρώτη φορά το 2022. Η Alpine κατέλαβε τις θέσεις 5 και 6 με τους Ocon και Alonso αντίστοιχα, με το Hamilton να έπεται. Οι Bottas και Ricciardo κατέλαβαν τις θέσεις 8 και 9, ενώ ο Verstappen περιορίστηκε στη 10η θέση.

Αποτελέσματα QP GP Ουγγαρίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles