spot_img

Leclerc: «Πρέπει να παραμείνουμε στην κορυφή»

Ο Charles Leclerc ελπίζει πως η Ferrari θα διατηρήσει το πλεονέκτημά της και στις βρόχινες καιρικές συνθήκες στο Hungaroring.

Η Ferrari ήταν στην κορυφή των χρόνων στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Ο Charles Leclerc πήρε τη «σκυτάλη» από τον teammate του, Carlos Sainz, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:18.445 στο FP2. Οι καιρικές συνθήκες αναμένονται εντελώς διαφορετικές το Σάββατο στο τριήμερο του GP Ουγγαρίας, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για βροχή.

Ο Charles Leclerc μίλησε στο Sky Sports F1 μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας δοκιμών στο Hungaroring, κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της πρώτης ημέρας δοκιμών.

«Είμαστε έτοιμοι για αγώνα με στεγνό οδόστρωμα, ήταν πολύ παραγωγική ημέρα (Παρασκευή). Αλλάξαμε αρκετά πράγματα στο μονοθέσιο. Από τη δική μου μεριά, το FP1 ήταν αρκετά περίπλοκο, όμως στο FP2 ήμασταν στη σωστή κατεύθυνση. Είμαι αισιόδοξος πως κάναμε την κατάλληλη δουλειά για την Κυριακή (αγώνας)».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Ο Μονεγάσκος τόνισε την ανάγκη της Ferrari να διατηρήσει το προβάδισμά της στα διαφορετικά δεδομένα που αναμένονται στις κατατακτήριες.

«Φαίνεται πως θα βρέχει το Σάββατο, επομένως θα πρέπει να είμαστε στην κορυφή και σε αυτές τις συνθήκες. Προφανώς πρέπει να φέρουμε τα ελαστικά στο ιδανικό παράθυρο λειτουργίας τους, κάτι που είναι πάντα δύσκολο όποτε βρέχει. Αυτή θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα για το Σάββατο. Ελπίζουμε, όμως, πως εάν πετύχουμε το στόχο μας, θα συνεχίσουμε να έχουμε το πλεονέκτημα».

Οι ελπίδες του Charles Leclerc για το Πρωτάθλημα οδηγών μειώθηκαν ακόμα περισσότερο μετά τη νέα του εγκατάλειψη από την πρωτοπορία στο GP Γαλλίας. Ωστόσο, ο Μονεγάσκος εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη νίκη σε όλους τους αγώνες, με το Max Verstappen να βρίσκεται μπροστά του κατά 63 πόντους στη βαθμολογία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles