spot_img

Russell: «Πετάω στα σύννεφα, είμαι πανευτυχής»

Ο George Russell δήλωσε πανευτυχής που κατάφερε να σημειώσει την πρώτη pole position της καριέρας του στην Formula 1 στο Grand Prix Ουγγαρίας.

Ο νεαρός Βρετανός πέτυχε έναν ακόμα μεγάλο στόχο στην καριέρα του, καθώς και στην πορεία του με την Mercedes AMG. Στην τρίτη περίοδο των κατατακτηρίων ο Russell σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στην τελευταία προσπάθεια του με τα δυο Ferrari να μένουν οριακά στην δεύτερη και τρίτη θέση. Ο Carlos Sainz έκανε τον δεύτερο ταχύτερο γύρο, ο οποίος ήταν μόλις 0,044s πιο αργός.

Φυσικά ο Russell δήλωσε άκρως χαρούμενος για την κατάκτηση της πρώτης του pole position στην Formula 1. 

«Πετάω στα σύννεφα, είμαι πανευτυχής. Εχθές είχαμε την χειρότερη Παρασκευή μέχρι τώρα στην σεζόν και όλοι εχθές το βράδυ δούλευαν πολύ σκληρά. Δεν ξέραμε προς ποια κατεύθυνση να κινηθούμε. Στο τελευταίο γύρο μπαίνοντας στην πρώτη στροφή ήταν εκπληκτικό, το ίδιο και στην στροφή 2 και ο γύρος γινόταν όλο και πιο γρήγορος. Πέρασα την γραμμή τερματισμού, κοίταξα την οθόνη και είδα ότι ήμουν στην πρώτη θέση. Είναι απίστευτο συναίσθημα». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής η απόδοση της W13 E Performance ήταν μακριά από τα επιθυμητά επίπεδα. Οι Hamilton και Russell δυσκολεύτηκαν αρκετά με τις θερμοκρασίες στα ελαστικά, με αρκετά μπλοκαρίσματα, ενώ το μονοθέσιο δεν ήταν πολύ σταθερό. Η εμφάνιση τους όμως στις κατατακτήριες ήταν πολύ διαφορετικά και ολοκλήρωσαν το Q2 δυο στις πρώτες θέσεις. Παρά το άκρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα ο Russell πιστεύει πως θα πρέπει να συνεχίζουν να πιέζουν.   

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν έχουμε επιστρέψει στην μάχη της κορυφής. Πρέπει να το ερευνήσουμε, να βρούμε πως προέκυψε το σημερινό αποτέλεσμα και έχουμε κάποιες ιδέες. Έχουμε πολύ καλό ρυθμό αγώνα, αλλά τα Ferrari ήταν πολύ γρήγορα την Παρασκευή. Σίγουρα όμως θα τα δώσουμε όλα. Όπως και να έχει ήταν μια πολύ ιδιαίτερη μέρα χωρίς αμφιβολία».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο teammate του θα εκκινήσει από την 7η θέση, ενώ η μεγάλη απογοήτευση ήρθε από τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα, δεν κατάφερε να σημειώσει χρόνο και θα εκκινήσει αύριο από την 10η θέση.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles