spot_img

GP Πορτιμάο QP: 1-2 για Ducati, μόλις 7ος ο Quartararo

Η κορυφή της σειράς εκκίνησης του GP Πορτιμάο βάφτηκε “κόκκινη”, με τον Francesco Bagnaia να είναι ταχύτερος από τον Jack Miller και τον Joan Mir να ακολουθεί τις δύο Ducati.

Στην pole position λοιπόν για πέμπτο συνεχόμενο αγώνα βρέθηκε ο Francesco Bagnaia με χρόνο 1:38.725, με τον Jack Miller να βρίσκεται πίσω του κατά 0,104s στη 2η θέση. Ο Joan Mir με Suzuki συνέχισε τις “υψηλές πτήσεις” και τερμάτισε την περίοδο στην 3η θέση, μπροστά από τις δύο μοτοσικλέτες της δορυφορικής ομάδας της Ducati (Pramac), με τον Jorge Martin μπροστά από τον Johann Zarco.

Στην 6η θέση βρέθηκε ο Pol Espargaro με Honda, μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Fabio Quartararo με Yamaha. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Alex Marquez με Honda, Franco Morbidelli με Yamaha και Iker Lecuona με KTM. Στις θέσεις 11 και 12 ήταν οι Alex Rins με Suzuki και Luca Marini με Ducati, οι οποίοι ήταν μακριά από τον ανταγωνισμό στο Q2.

Οι πρώτοι αναβάτες που έμειναν εκτός από το Q1 ήταν οι Enea Bastianini με Ducati και Aleix Espargaro με Aprilla, οι οποίοι θα εκκινήσουν από τις θέσεις 13 και 14. Πίσω τους κατετάγησαν οι Ιταλοί Danilo Petrucci με KTM και Valentino Rossi με Yamaha.

Στην 7η θέση του Q1 και την 17η της αυριανής σειράς εκκίνησης βρέθηκε ο Miguel Oliveira με KTM, που αγωνίζεται για δεύτερη φορά φέτος στην πατρίδα του. Πίσω του ακριβώς τερμάτισε ο Maverick Vinales με Aprilla και ο Brad Binder με KTM. Ο αναβάτης από τη Νότια Αφρική είχε μια πτώση στο ξεκίνημα του Q1 και δεν μπόρεσε ν’ αναρριχηθεί περαιτέρω στην κατάταξη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Την κατάταξη έκλεισαν οι Stefan Bradl με Honda, Andrea Dovizioso με Yamaha και Takaaki Nakagami με Honda. Ο Ιάπωνας είχε μία πτώση 3 λεπτά περίπου πριν την ολοκλήρωση του Q1 και οι κατατακτήριες δοκιμές, για τον ίδιο, έληξαν άδοξα.

Αποτελέσματα GP Πορτιμάο – Qualifying

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles