spot_img

GP Ρωσίας: Οι οδηγοί της Ferrari δηλώνουν έτοιμοι για μάχη

Ο Carlos Sainz ελπίζει ακόμα και σε νίκη της Ferrari από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, ενώ ο Charles Leclerc ρίχνει την προσοχή του στο δύσκολο, γι’ αυτόν, GP Ρωσίας.

Ο Carlos Sainz κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις μεικτές συνθήκες των κατατακτηρίων δοκιμών του GP Ρωσίας. Είναι ο πρώτος Ισπανός οδηγός, μετά τον Fernando Alonso, που τοποθετεί μία Ferrari στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιασμένος ο Leclerc με το νέο κινητήρα της Ferrari

Ο Sainz γνωρίζει πως με τα μονοθέσια που βρίσκονται πίσω του, η μάχη στον αγώνα θα είναι μεγάλη από τα πρώτα κιόλας μέτρα.

Προφανώς οι δύο Mercedes (Hamilton 4η, Bottas 7η θέση), αλλά και ο Perez (9η θέση) θα είναι πολύ πιο γρήγοροι στον αγώνα, και περιμένουμε ν’ ανέβουν θέσεις, όμως θα δώσουμε τη μάχη μας και θα το απολαύσουμε. Θα εχει ενδιαφέρον, ελπίζω πως θα περάσω τον Lando (Norris) στην εκκίνηση. Αν όχι, ελπίζω απλά να πάρω αρκετή φόρα από το slipstream του. Ξεκινάμε από την δεύτερη θέση στην ακάθαρτη πλευρά της πίστας και θα μας δυσκολέψει αρκετά. Θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που χρειάζεται ώστε να μη χάσω έδαφος από την ακάθαρτη πλευρά, να πάρω το slipstream και γιατί όχι, να τον περάσω (Norris) στη στροφή 1.

Ο team-mate του Sainz, Charles Leclerc, θα ξεκινήσει τον αγώνα από τη 19η θέση, μετά την αλλαγή μονάδας ισχύος. Θα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μαζί με τους Latifi (18η) και Verstappen (20η), που έκαναν την ίδια επιλογή. Ο Verstappen δεν έκανε γρήγορο γύρο, ενώ ο Leclerc πέρασε στο Q2, όπου και σταμάτησε τη διαδικασία. Ο Μονεγάσκος εξηγεί τους λόγους που έκανε αυτό το πράγμα:

Για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να κάνω αρκετούς γύρους σε αυτές τις συνθήκες. Δυσκολευόμασταν στο παρελθόν σε ανάλογες καταστάσεις, επομένως, αν και φαίνονταν απλά 5 γύροι για “διασκέδαση”, ήταν 5 γύροι από τους οποίους μάθαμε πολλά. Ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί σε αυτούς τους 5 γύρους, όποτε δεν βάλαμε δεύτερο σετ ενδιάμεσων ελαστικών στο Q1. Δε θέλαμε παραπάνω ρίσκα, όμως μάθαμε κάποια πράγματα και αυτός ήταν ο στόχος μας με αυτούς τους γύρους. Τώρα, απλά επικεντρωνόμαστε στον αγώνα, που δε θα είναι εύκολος, και βλέπουμε τι θα γίνει. Επομένως, αν και ήταν μία περίοδος χωρίς χρησιμότητα, μάθαμε κάποια πράγματα και ήταν καλό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αν και εκκινούν από διαφορετικές θέσεις, οι οδηγοί της Ferrari δηλώνουν έτοιμοι να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο GP Ρωσίας.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις του GP Ρωσίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles