spot_img

GP Ρωσίας QP: Lockout για την Ferrari στη Ρωσία

O Sebastian Vettel πήρε την πρώτη pole position της Ferrari για το 2017, με τον Raikkonen στη 2η θέση να ολοκληρώνει το 1-2 για την Scuderia.

O Γερμανός έκανε την τελευταία στιγμή το 1:33.194 και να παίρνει για μόλις 0.059s την pole position. Ο Raikkonen είχε τον πρώτο λόγο στο τέλος, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει την ύστατη στιγμή.

Ο Valterri Bottas ήταν πολύ δυνατός με την Mercedes, όμως έχασε αρκετό χρόνο στο τελευταίο κομμάτι που δυσκολεύει την W08 και έμεινε 3ος. Πολύ άσχημη ημέρα για τον Hamilton, που παρά τα δύο πρώτα εξαιρετικά κομμάτια, έχασε στο τρίτο.

Ο Danier Ricciardo βρέθηκε στην πρώτη θέση, με τους Massa, Verstappen, Perez, Hulkenberg και Ocon.

Με την έναρξη του Q1, στη πίστα βγήκαν αμέσως οι δύο Toro Rosso, οι δύο Haas, Sauber, McLaren και ο Palmer με τον Stroll. O οδηγός της Renault είχε νέα κινητήρια μονάδα και έπρεπε να καλύψει αρκετούς γύρους, καθώς δεν συμμετείχε στο FP3.

Ο πρώτος που σημείωσε χρόνο ήταν ο Daniil Kvyat, με τους Magnussen και Sainz να τον ξεπερνούν. Ο Alonso ανέβηκε στην 3η θέση αρκετά νωρίς, με τον Stroll στη 5η θέση. Οι δύο Sauber φάνηκε να είναι εκτός ρυθμού.

Η δύο Mercedes βγήκαν στη πίστα με την ultra soft γόμα ελαστικών, ενώ οι δύο Ferrari με τη super soft. O Bottas ανέβηκε στην 1η θέση με χρόνο 1:41.177, με τον Vettel 0.9s πίσω του και τον Raikkonen στη 3η θέση. Ο Bottas βελτίωσε στον δεύτερο γρήγορο γύρο του, με τον Hamilton να ανεβαίνει 2ος, 0.3s πίσω. Ο Vettel με την super soft γόμα έκανε έναν εξαιρετικό χρόνο, μόλις 0.4s πίσω από τον οδηγό της Mercedes.

Tα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά, με τον Alonso να βελτιώνει και να ανεβαίνει στη 14η θέση. Όμως, σε νεκρό χρόνο ο Wehrlein έκανε λάθος στη στροφή 13, ενώ ο Palmer έκανε λάθος στη στροφή 5 και έστειλε το μονοθέσιο για μια ωραία περιποίηση στον τοίχο.

Έτσι τελείωσε άδοξα το Q1 για τον οδηγό της Renault, καθώς έμεινε 16ος. Μαζί του, αποκλείστηκαν οι Vandoorne, Wehrlein, Ericsson και Grosjean.

To Q2 ξεκίνησε με τις δύο Williams να είναι τα πρώτα μονοθέσια που συμπλήρωσαν χρόνο. Ο Massa έκανε το 1:35.677, 0.6s ταχύτερος του Stroll.

O Raikkonen ήρθε να κάνει ταχύτερο χρόνο στο 1:34 με την ultra soft γόμα ελαστικών. Ο Bottas όμως ήρθε να κατεβάσει τον χρόνο στο 1:33.264, με τον Hamilton να χάνει πολύ στο τελευταίο κομμάτι και να μένει στην 2η θέση. Ο Vettel δεν κατάφερε να ξεπεράσει καμία από τις δύο Mercedes.

O Verstappen βρέθηκε στη 5η θέση, με τον Hulkenberg να ξεπερνά ανά τα προγνωστικά. Επιπλέον ο Massa ήταν στην 7η θέση, με τους Ricciardo, Ocon και Stroll να κλείνουν τη 10άδα.

Ο Perez ήταν ο μόνος που δεν είχε κάνει χρόνο με 6 λεπτά να απομένουν.

Στο τέλος της διαδικασίας, ο Ισπανός βγήκε για έναν και μοναδικό γύρο και ανέβηκε στην 9η θέση. Ο Ocon βελτίωσε και έμεινε 10ος, ενώ ο Raikkonen βελτίωσε τον χρόνο του για να ανέβει 4ος. Ο Vettel έκανε λάθος στη στροφή 13 ενώ ήταν σε πολύ γρήγορο γύρο, ενώ καμία από τις δύο Toro Rosso δεν μπόρεσε να μπει στη 10άδα.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Sainz, Stroll, Kvyat, Magnussen και Alonso.

Με την έναρξη του Q3, οι δύο Mercedes βγήκαν αμέσως στη πίστα με τον Nico Hulkenberg να τους ακολουθεί. Μάλιστα, Hamilton και Hulk είχαν μια μίνι μάχη. Οι δύο Mercedes θα έκαναν επιπλέον γύρο για να φέρουν τα ελαστικά στη κατάλληλη θερμοκρασία.

Ο Hulkenberg ολοκλήρωσε πρώτος χρόνο, με τον Raikkonen να κάνει 1:33.253. Ο Vettel δεν είχε καθαρό τελευταίο κομμάτι και έμεινε στη 2η θέση.

Ο Bottas ήταν σε πολύ δυνατό χρόνο, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Raikkonen για μόλις 0.036s. O Hamilton ήταν σε παραπλήσιο ρυθμό, αλλά έκανε λάθος στο τρίτο κομμάτι και έμεινε 4ος.

Μετά το τέλος της πρώτης προσπάθειας, οι δύο Red Bull ήταν στις θέσεις 5 και 6 και ακολουθούσαν οι Massa, Perez, Hulkenberg και Ocon.

H Ferrari ήταν σε διαφορετική στρατηγική, καθώς έκανε έναν γρήγορο γύρο, ενώ η Mercedes ήθελε έναν επιπλέον για να φέρει τα ελαστικά στη κατάλληλη θερμοκρασία.

Στη τελευταία προσπάθεια, ο Raikkonen δεν κατάφερε να βελτιώσει, με τον Sebastian Vettel να έρχεται και να παίρνει την pole position με χρόνο 1:33.194.

Ο Bottas ήταν σε πολύ καλό χρόνο αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει, με τον Hamilton να χάνει πολύ στο τελευταίο κομμάτι και να μένει 4ος. Αυτές ήταν οι χειρότερες κατατακτήριες δοκιμές για τον Βρετανό τη φετινή σεζόν.

Αυτό είναι το πρώτο 1-2 σε κατατακτήριες δοκιμές για την Ferrari από τη Γαλλία πίσω στο 2008.

Αποτελέσματα Κατατακτήριων Δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles